Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 12:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

ja danas cuh [neproverenu verovatno]informaciju da je u junu 50 studenata ocistilo godinu?? :face:

tarantulica

Ja znam samo nekoliko studenata sa prve godine i ako gledam u odnosu na njih, ovaj podatak je verovatno taèan...  :cvet :Bog

hulio_salinas

Brede, ja mislim da je cak i 60 ljudi ocistilo. Takodje, ogromna vecina studenata ima 1, 2 ili 3 nepolozena ispita. Ako se poredimo sa drugim fakultetima, imamo veoma dobru situaciju. Naravno, uzrok tome je onaj cuveni junsko-julski rok, koji je dozvoljavao da se dva puta polazu ispiti.

E zbog toga je velika sansa da uslova ne bude. Ako uslov dozvole, vrlo lako moze da se desi da CELA generacija upise drugu godinu (na budzetu), sto je finansijski nepovoljno za nas fakultet.

Masha

Pa nista im finansijska situacija ne bi bila nepovoljnija nego ranije, dok se studiralo po starom, jer tada je bilo da svako ko da uslov prelazi na budzet. I tada je dosta ljudi davalo uslov i prelazilo na budzet. Sve u svemu, ovo je izraz dobre volje pa videcemo sta ce uraditi. Ja vam drzim fige.

jeca87

lane

Јао, Јецо, када сам отворила ову страницу, прво сам видела твој пост и невероватно се обрадовала, помислила сам да можда испод твог стоји Хулиов пост у коме каже да је услов одобрен, па се ти као радујеш... :wall:  :K
Пази шта пишеш, да се људи после не разочарају, видиш како су јаке подсвесне жеље... :K :K :K

Машо, у праву си!
Код неких факултета је чак било могуће да се обнови година, а да се остаје на буџету...
Не знам да ли је то био случај и са нашим, али опет финансијска ситуација им сигурно неће бити гора него раније... :roll:
Надамо се да ће одобрити барем један испит за пренос! :~

Ivana_89

i to bi naravno trebao da bude ispit organske 2  :K

¹alim se...

ne, iskreno, iako jo¹ uvek nisam na fakultetu mislim da nije fer da se niti jedan ispit ne mo¾e prebaciti... istina Bolonja to i nala¾e, ali opet... eto ja tako slu¹am prièe mojih buduæih kolega i koleginica i njihove jade i razmi¹ljam jao pa to æe biti i moji jadi... jedno pitanje, za¹to se kod profesorice organske2 pola¾e ceo ispit kad Bolonja nala¾e samo deo za kraj, za¹to se kod nje kolokvijumi ne priznaju ako se padne na zadnjem delu? I kako to toleri¹u studenti i osoblje fakulteta?  :hmm Mislim da nije fer... Veæini koja nije oèistila godinu uglavnom je otstala organska 2, zato mislim da biste trebali barem taj ispit da dozvolite za preno¹enje u drugoj  :cvet da olak¹ate i vama i njima  :cvet

sreæno svima na predstojeæim ispitima i od srca vam ¾elim da oèistite godinu  :cvet

lycos

ivana, katedru organske 2 drzi profesor vlada. ispit se sastoji iz dva kolokvijuma ( koje ako polozis nemas na zavrsnom ) i zavrsnog ispita.

Quote from: Ivana_89 on 08-09-2007, 06:39:41
sreæno svima na predstojeæim ispitima i od srca vam ¾elim da oèistite godinu  :cvet
:cvet :cvet  :smekerica:

Pedja

Ево једног текста везаног за ову тематику:

http://www.studentskisvet.com/pages/vest/uslovni-upis-pomilovanje-za-generaciju-po-bolonjskoj-dekleraciji/

Из овог текста је све добро,само кад би тако било и код нас...

Sole

ja sam uvek mislila da iznad fakulteta postoji neko visi, univerzitet pod cijim su patronatom fakulteti i da se po "naredjenjima" univerziteta postupa, a ne ostavlja fakultetima da na osnovu svoje dobre volje nesto usvajaju ili ne...
koliko samo zabluda... :ohwell:
koliko znam na visim godinama se desava da cela generaija uhvati uslov i naravno svi budu budzetu (naravno, pritom se broj studenata smanjuje iz godine u godinu) i onda fakultet nema sta da se buni kad je u pitanju finansijska situacija.
a ako nas fax ima problema sa finansijama, onda stvarno... :wall: :box

hulio_salinas

Joj... Ali opet nista nije konkretno preduzeto. Ceo tekst je u tonu "ne bi bilo lose", "trebalo bi", "to nije u supotnosti sa zakonom"... Opet se izbegava konkretna odluka. Nigde nije receno da je stvar resena, nego da su samo razgovarali o tome.

Bilo bi dobro kada bi posle ovoga stigao zvanican dopis iz rektorata kojim se resava problem, a ne koji predlaze resenje problema. Dakle, ako dopis stigne u vidu preporuke, onda ce sam fakultet odluciti. A ako dopis stigne u vidu zvanicne odluke ili resenja, imacemo uslov. Vidite da se jos uvek ne zna konkretno.

Jos nesto, nemojte da se hvatate za finansijsku situaciju naseg fakulteta, jer sam to samo uzgred pomenuo. Nije mi to receno na sastanku sa prodekanom za nastavu, nego sam ja to dodao. Molim vas, nemojte se hvatati za najmanje sitnice.

Sustina je da se jos uvek nista ne zna, da se ceka dopis iz rektoraata. Posle toga cemo ili imati uslov koji je nalozio rektorat ili ce nas fakultet sam da donese odluku. A rekao sam vam od cega ce zavisiti odluka naseg fakulteta.

Budimo strpljivi i sacekajmo dopis iz rektorata.

Sole

koliko sam shvatila dopis bi trebalo da stigne do 1.oktobra? (procitah negde)
jesam li u pravu ili ne?
zar ne bi trebalo ranije s obzirom da upis pocinje 24.09.?
:hmm

AquArius

Nesto mi pada na pamet.
Da li je moguce da i ako vam dozvole uslov,
da orede ne samo broj ispit koji mozete da prenesete,
vec i koje ispite mozete da prenesete ..

Jer onda npr. moja dva ispita nepolozena nisu jednaka tvojim.

lycos

sve je moguce... sacekacemo i videti...

shiky

Ej,znam da na nekim fakultetima pricaju i o mogucnosti da ljudi i koji ne ostvare 60 bodova,ostanu na buzdetu,ali placaju te ispite koje prenose,tj odrede cenu jednog boda,i koliko im bodova ostane,pomnoze i plate...i to bi bilo bolje nego da spadnes sa budzeta... :roll: