Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 12:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Pedja

није остало 200 људи са по 1 испитом  :nene:

Sole

Quote from: Pedja on 19-09-2007, 22:28:48
није остало 200 људи са по 1 испитом  :nene:

stvarno deluje previse...  :hmm
a onaj podatak da je prolaznost 80%...  :roll:
u odnosu na koji rok se to gleda?
i posto vidim da je dobra situacija jedino kod nas i na arhitekturi, da li je moguce da ce jedino na ta 2 faxa ostati 60 ESPB kao uslov za upis 2. godine?  :wall:

nisam potpuno sigurna, ali mislim da je arhitektura vec "objavila" da sve ostaje isto.

Bojana 153

O uslovima studiranja student bi trebalo da bude obavesten i upucen kada se opredeljuje za fax, a ne sad!
Mi smo neobavesteni, neupuceni, nesigurni i kao posledica toga - nerviramo se! I to oko mnogo stvari: ispiti, uslov, placanje skolarine, stipendije, krediti, prosek... Nista se ne zna pouzdano!!!  :wall:

Uzgred, na Masincu je uveden najnoviji nacin racunanja proseka, upishala sam se od smeha, vezan je za ESPB bodove koje nosi svaki ispit, i npr. mom ortaku prosek sa 8,5 pada na 8,3 pa ne moze da uzme stipendiju..  :roll:
Ne bi me cudilo da to izmisle i kod nas!

whatever

Да, то што се тиче рачунања просека је тако и на Архитектури. Рачуна се реципрочно броју ЕСПБ поена које предмет носи, што практично значи да 10 из Анатомије не вреди колико и 10 из Органске, практично свака оцена се помножи бројем ЕСПБ поена које носи, па се онда све подели са 60... Е сада, да ли ћемо се и ми изненадити да се просек тако рачуна или нећемо, то остаје да се види...

Ма мислим, било би потпуно досадно да све знамо одмах, овако са изненађењима је много динамичније :roll: :wall: :wall:

Bojana 153

pravi triler!  :K

A na Masincu nisu cak ni tako radili vec su ispite od 6 ESPB mnozili sa 5 i delili sa 50 (to je ok), ispite od 4 ESPB mnoze sa 3 i dele sa 50 ( :! :`? ), a od 2 ESPB mnoze sa 2 i dele sa 50.  :hmm
I da mi je to pricao neko sa umetnickog faxa pa da poverujem, nego sa Masinca, gde statistiku i matu valjda drze u malom prstu!

cvetulence

Ja sam vadila prosek u julu na na¹em fakultetu, i ni¹ta od toga se nije radilo. Sabrala mi je ocene i podelila sa 14. Tako da mislim da ne mogu tek tako da preðu na novi sistem.

ares

Ovo za prosek je mnogo dobro,bar za mene.Sto bih ja ispastao zbog nekih glupih sestica iz uvoda i nekih sh predmeta,a time i izgubio stipendiju i kredit!Daj boze da zazivi! :Bog :> :>