Fizika

Started by hulio_salinas, 22-11-2006, 17:57:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rotkvica

e, ako sve bude ok sa tim MG pitanjima, pitajte ga i za ova pomocna kakva ce biti i odakle sve to da ucimo, ok???

zabica

sve je ok sa MG pitanjima.
Bice pitanja, i bice sve bas onako kako je formulisano na sajtu. Sto se tice ispitnih pitanja, trebalo bi ovih dana da ih postavi na sajt, pa cemo videti i kako sve to izgleda!
Uglavnom, ko hoce 6 dovoljna su mu MG pitanja (ali u potpunosti tacna) a ko zeli vise, bazira se i na preostala cetiri.

Sto se tice ucenja, sve to postoji u knijzi (dosta rastrkano) tako da mozete uz pomoc sljdova da pronadjete i ucite iz knjige.

rotkvica

Rekao je danas da VF (verbalna formulacija) znaci da treba samo da imenujemo fizicke velicine koje se u obrascu pojavljuju. Npr. ako je F=ma, treba da napisemo: Sila je jednaka proizvodu mase i ubrzanja. Ako bas ne umemo tako da formulisemo, onda samo da napisemo na sta se odnose oznake iz obrasca: F-sila, a-ubrzanje, m-masa tela.

hulio_salinas

Rekao je da nece izbaciti sva moguca ispitna pitanja. Rekao je da ce izbaciti "setove" pitanja da bismo znali kako to izgleda. Kako ce to izgledati - bolje da sacekamo, pa da vidimo.

========================

Termini za konsultacije iz Fizike
=================================
Prof. dr Ljubo Ristovski
Ponedeljak, utorak i sreda: 9:00-11:00 h
e-mail: [email protected]
--------------------------------

Dr Kristina Todoroviæ
Utorak, 14:00 h

lycos

ljudi ima li iko knjigu iz fizike?? ?? neka pusti poruku ovde,ili na pm..  jer ne znam da li su slajdovi dovoljni ???

hulio_salinas

Slajdovi su dovoljni samo ako mozes da razvezes pricu iz svih onih slova i znakova. Ako to ne mozes - slajdovi nisu dovoljni. Dakle, treba ti pomoc knjige.

Bred

a knjigu mozete naci u biblioteci npr

Pedja

Sve je to u redu,ali gde su ta pitanja  :lol2: (ispitna)

hulio_salinas

Rekao je da ce za koji dan "izbaciti" na net.

Nego jos nesto -  do kraja nedelje ce biti izbacene liste sa konacnim predispitnim bodovima.

Phenomenon

Ljudi, bio sam otsecen od sveta zadnjih par dana...
U kom vremenskom terminu i kog dana treba da se dodje po potpise kod asistenata na institut?

hulio_salinas

Pa znas sta? Nije nam receno kad tacno. Receno nam je samo da dodjemo kad god hocemo (?) da nam potpisu. Danas su nam na institutu rekli da je najbolje da pogodimo termin konsultacija, ali eto porblema. Objavljeni su termini konsultacija samo za profesora i za asistentkinju (profesorku). Stvarno ne znam sta da vam kazem. Idite na institu, pa sa srecom.

Sto se mene tice - cekam razresenje situacije sa profesorovim potpisom, pa cu onda sve o jednom trosku.  :wink:

lycos

cekaj,jel moze da se dobije potpis pri izlasku na ispit ili????

hulio_salinas

Trenutno - potpis iz fizike ne moze da se dobije!  :wall:

Cekamo razresenje situacije.

Sto se tice potpisa laboranata, to zavrsite kad god da se nadjete na faxu. Mozete kad nam pocnu ispiti. A sto se tice profesorovog potpisa, stvar je u Stand By-u.

whatever

Nadam se da ce izaci iz stand-by do 16.02. u suprotnom... (bolje ne o tome)  :roll:

prinudno zanovetanje: nasa je krivica sto su profesoru propali inicijalni planovi o tome kako predavanja trebaju da izgledaju - mir, tisina, paznja isl. - koji su ukljucivali i prozivanje i onda dobijanje poena za predavanje sa pokricem. Medjutim, onog trenutka kada je rekao da predavanja nisu obavezna, i da niko ne mora da dolazi, on je morao sam sa sobom da se dogovori sta ce i kako dalje, i da pre toga konsultuje plan i program gde je data struktura nasih predispitnih bodova. Nije nimalo prijatno razbacivati pasulj ne bi li nam se ukazalo da li cemo dobiti potpis, i da li cemo moci da overimo semestar. Mora da postoji plan B na vreme.

hulio_salinas

Whatever, postoje neke stvari koje otezavaju ceo proces. Malo ljudi zna zasto je uopste nastala ova situacija. Cak se pokusalo da se studenti isprovociraju, ali nije se uspelo. Sve sto se desava - posledica je nekih "igara", koje nisu za javnost. Da se ne bi nekome obilo o glavu (citaj: meni, Zabici), bolje da vam kazem da cutite i da sacekate. Nista vam ne znaci dan-dva cekanja.

Do 16 mozete pokupiti potpise, sto ce se i desiti. Nemojte brinuti. Ali i nemojte pocinjati temu o fizici i potpisima. Stvarno postoji nesto, sto ne sme u javnost. Bude li se tako nesto saznalo, neka usijana glava ce otici na institut i napraviti sra*e. A verujte mi da se na to ceka!

Znaci, uzmite kjnige u ruke, ucite, ne sekirajte se. Sakupicemo sve potpise do 16.02.

Sve sto trazim od vas jeste -  :1