|
Bred
|
 |
« : 11-01-2007, 10:51:34 » |
|
Andjela
Andjela kraj prozora osvane Adjela i kad ode njena sjenka ostane Andjela ceka nekog kog nije vidjela do sad Andjela prahom ceznje posuta Andjela pritajena i uplasena kao kosuta Andjela, malo pile, njeznog perja pred olujom licemjerja
Na njoj ljetna haljina bijela pod njom miris pokislih ruza i maja nad njom vila jesenja vijenac oplela za njom viju snjegovi dugo, bez kraja
Ref. Sve pjesme, sve arije moj poklon su tek k'o pismo pod jastuk njen, svilen i mek i to, to sve, sve to, rijec-dv'je
Andjela, sjetna dama pikova Andjela, izgubljeno dijete u vrevi grubih likova Andjela, zavedena stihovima izmisljenim ljubavima
Na njoj tajni pogledi moji po njoj moji poljupci krisom, posvuda nad njom zvijezda ljubavi moje postoji za njom moj zivot k'o pijan krivuda zauvijek
Ref.
Ref.
Merak mi je
Ponoc je, mjesec med merak mi je zora ce, nek' ceka red merak mi je
Pitas me sta ti je merak mi je sta mi je, da mi je merak mi je
Ref. Merak mi je dok zarimo, palimo popravimo pa poslije da kvarimo merak mi je da pjevam, duso kad mi se tuguje
Merak ti je kad zavolis nesretno ljudi moji, pa popijes nespretno merak mi je sto tebi nije merak moj zivot je
A, e, ko ne zna sta merak je a, e, taj nije probao sve
Pusti da lumpujem merak mi je svima da otkrijem kako mi je
Zora je, vrijeme je merak mi je meni se jos ostaje jer merak mi je
Ref.
Ref.
Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi
Od onol'kih zetvi osta saka razi od onakve rapsodije samo sum od riznice iskrenosti kusur lazi i nema srce sta da trazi tu
Prave rijeci kao zvijezde padnu same po svom nikne jogunasti bijeli krin nekad trazis poentu na kraju drame a poentu krije prvi cin
Glavna lice, nalicje i lice uspomene i sitnice jako pero rajske ptice
Ref. Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi koja zive rane soli, koja kaznjava i boli izbavi me vjecnih sumnji i ljubomore koje more dok ne pokore
Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi onog ludila i strasti sam se nikad necu spasti sacuvaj me od ljubavi kojoj kopni sjaj al' mi u nju ne diraj
Kad na jednu kartu stavi sve sto imas kad su ti sve misli istoj slici ram kad ne brojis da li dajes ili primas znaci da ces ostariti sam
Kad se spusti zavjesa aplauz slijedi al' u jednom trenu vlada mrkli mrak u tom casu posumnjas da nista vrijedi zivot cio pepeo i prah
Zivot cio samo tudji dio da kad pogrijesis pa zavolis vise nego sto bi smio
Ref.
Rakija
Zna dobro mala zmija sve sto meni prija pa mi se oko tijela vjesto uvija zna dobro da mi godi kako ljubav vodi rodi se da mi skodi mala bestija
Ma nije ona gora nego nocna mora kad je kraj mene nema secer mi je los iz mene zivot cijeli, al' nista ne vrijedi ne vrijedi, e pa neka, doci cu po jos
Ref. A-i-ja kad mi prija nacisto poludim rakija, rakija iz mene izbija pa ne dam da me veze, k'o zmija me steze ma nemas, draga, pravo dok se ne vjencamo
Zna dobro mala guja kad krene oluja za ledja da mi pridje, da me obidje da nadje pa da zadje, tako joj je sladje da svede, da zavede, da me povede
Ref. 2x
Ref.
A-i-ja bestija a-i-ja bekrija a-i-ja bestija bestija si prava ma nemas draga pravo dok se ne vjencamo
Sto puta
Naizgled fantasticna, bombasticna a ustvari klasicna, romanticna upalim svjetlo, klik, kaze da je sram sve sto je meni sik, nju je toga blam
Ima svoja pravila, bravu mi je stavila svuda bi je ljubio, vrijeme bi izgubio uhvatim je na blef, kazem da sam lud nije mi cef, ako nije svud
Cudna ti je moja draga hoce, nece, samo vaga, hej
Ref. Moj Dragane, kod mene moze moj Dragane, do gole koze drago mi je sto s tobom mogu sve zato sto puta bolja si od nje
Moj Dragane, za djidji-midji moj Dragane, samo mi pridji drago mi je sto s tobom mogu sve zato sto puta bolja si od nje
Glava me je zignula kad si mi namignula ti si moja lavica, ja sam lovokradica kad kazem kratko „keks“ ti bi me na eks sa onom mojom je obavezno stres
Cudna ti je moja draga hoce, nece, samo vaga
Ref.
Cudna ti je moja draga hoce, nece, samo vaga
Sto puta, sto puta kod mene moze sto puta, sto puta do gole koze
Drago mi je sto s tobom mogu sve zato sto puta bolja si od nje
Ref.
Bolja sam od nje
Svadbarskim sokakom
Skrenem katkad slucajno il' ne u onaj sokak kojim svadbe prolaze do tog ugla brojim korake a od tog ugla dalje brojim poraze
Obicno s jeseni i kad je oblacno odbjegla sjenka mi se vrati konacno uzalud mijenjam adrese sam crni vrag mi je donese tu
I vjesto smislim nesto utjesno u tom sam dobar, kazu, to najbolje znam trudim se, ne uvijek uspjesno tragove svoje da sam sebi zavaram
Obicno nocu kad je vjetrovito samoca napusti svoje korito ta mutna rijeka poplavi poljane sjecanja u glavi svud
Ref. I naprosto se tuga desi jer naprosto si tu gdje jesi i naprosto je trista cuda predrasuda sad izmedju nas
Kad ljubav umre jedan zali kad ljubav umre jednom fali i bome nije lako kad naidje sokakom kojim svadbe prolaze
Ponekad jos osjetim tvoj dah kao nekad kad se okrenes u snu kao lahor dirne me na mah kad smo i casa i ja prilicno pri dnu
Obicno uvijek i slicnim danima proslost se navali kao planina na tom cu vrhu da sazrem jer samo s njega nekad nazrem nas
Ref.
Ref. 2x
Zavicaj
Avlija i stara zahrdjala kapija u mome snu zaskripi probudi me, podsjeti me da si, mila, kroz nju nekad prolazila
Kajsija tuzno se usred baste savija nema za kog da raste Holandija sve hladnija mnogo vrata, nijedna kapija
Ref. Moja je kuca na prodaju ovdje me ljudi ne poznaju srce mi kaze sve daj nije ti to zavicaj
Sjecanje na tebe dolazi tvoja me suza pronalazi reci mi „dodji“ i kraj vrati me u zavicaj
Desi se ponesto lijepo ovdje ne traje ni sutra do popodne osjetim te na ramenu kao opet me ljubis, al' samo u snu
Carlija vjetar sa Juga pa se prenosi u mene neka tuga Holandija sve hladnija mnogo vrata, nijedna kapija
Ref.
Kao moja mati
Ti nikad neces biti kao moja mati sto je bila, ocu mom, kraljica, sluskinja sve, al' nikada po svom
Ti nikad neces znati ljubav dati kao sto je ona ocu mom dala sve sto imala je sve da sacuva dom
Ref. Ne vjerujem ja u kipove ni takve k'o ti tipove kad ti jednom srce slome ne vjerujes nikome
Ti nikad neces znati ljubav dati kao sto je ona ocu mom dala sve sto imala je sve da sacuva dom
Ref. 2x
Kod tri bijesna brata
Nek' zanjisu se splavovi nek' popucaju savovi gore-dole, na djevole
Sa srca raskuj okove zanjisi lijepe bokove lijevo-desno, urnebesno
Noc leti nisko kao zdral cigani negdje prave bal s obale bas laje k'o pas cekaju samo na nas
Ref. I mama i tata i tri tvoja bijesna brata na kraj ce me svijeta goniti al' nema te brice, nema takve sacmarice sto ce me od tebe skloniti mozda nocas bokal doleti al' sutra ce me vec zavoljeti
Na bluzi dugme dotjeraj cik-cak, cik-cak prste kroz kosu protjeraj cik-cak, cik-cak tamo-amo, polagano
Po nebu mili zlatni puz uzalud popravljas svoj ruz okolo mrak, vrbe i sas nece ti trajati bas
Ref. 2x
Mangupska
Suvo drvo odozdol a sirova odozgor ti si cura mamina ne pusta te danima
To mama radi sve baca mi madzije ko to radi protiv nas k'o da svira kontrabas neka malo odmori nisam ni ja najgori
To mama radi sve baca mi madzije stalno me nervira pa mi baksuzira
Ona me ne voli ta Boga ne moli samo da pokvari sve
Ref. Mama, i za vas i za nas ova veza je spas mama, sta cu sa vama
Mama, ili da ili ne to ne zanima me ne znam, mama, sta cu sa vama
Suvo drvo odozdol a sirova odozgor cijelu noc ih palili nismo se zapalili
To mama radi sve baca mi madzije sibice smo kresali malo smo zaplesali
Drva su se dimila ti se nisi primila
To mama radi sve baca mi madzije stalno me nervira pa mi baksuzira
Ona me ne voli ta Boga ne moli samo da pokvari sve
Ref.
To mama radi sve baca ti madzije (4x)
|