Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

cvetulence

U ponedeljak masa ljudi sigurno neæe doæi, onaj ponedelk je bio prvi posle ispita i morao je tako da proðe.

zabica

ok, ljudi, ajde da zakljucimo pricu o ponasaanju, mislim da so to svi shvatili. ajde pisite utiske o predmetu, predavanjima, vezbama... ajde da resavamo domaci ovde  :wink:

Pedja

To je veoma dobra ideja...

lycos

je li neko resio domaci ??

Pedja

Ajde dajte resenja nemoj da  :batina   puc

Phenomenon

Ja sam nesto pokusavao u onom drugom, ali mi nesto ne ide. Dobijam da u jednom KI nemam nijedan broj i ne znam sta da radim. Tako da, ima li ko resenja?

jeca87

U drugom zadatku ja imam 8 KI, a opseg svakog je 0,4.

Ovo su mi frekvencije:

KI 1: 10
KI 2: 14
KI 3: 20
KI 4: 13
KI 5: 9
KI 6: 2
KI 7: 1
KI 8: 1

Ajde, nek neko ko zna proveri ovo sto sam napisala!

Phenomenon

I meni je 8 KI i opseg 0,4.
Jeco od kog broja kreces, je li od 2,00 ili 2,3?

Bojana 153

Ja mislim da se krece od 2,3 jer ono za deljivost vazi samo za cele brojeve. valjda... :hmm

A procenti? meni su za fr 14,20,29,19,13,3,1,1 a za fkr 14,34,63,81,94,97,99,100 (bez decimala) Jel tako i vama?

I jel zna neko da mi kaze kako ide prvi zadatak i da mi to ukratko obrazlozi, pliz?  :)

jeca87

Jeste, krece se od 2,3 i sve mi se slaze sa Bobom. A prvi imas na pocetku vezbi (na onim slajdovima),pa ce iz toga shvatiti. A sta da napisem za tezinu, temperaturu i dozu vitamina C?

Phenomenon

tezina - skala odnosa
temperatura - intervalna
doza vitamina C - nemam pojma

jeca87

Hvala! Aj videcu da saznam za dozu. Sigurno je neka od ove dve (odnosa i li intervalna) ali ne znam koja. Moram da pitam da mi objasne razliku izmedju te dve skale, bas ih mesam.

Bojana 153

ja sam stavila ovako:
telesna temperatura - intervalna
pol - nominalna
ukus - ordinalna rating
telesna tezina - skala odnosa (?)
smer studija - nominalna
doza vitamina C - skala odnosa (?)
inteligencija - ordinalna ranking
efekat vitamina C - ordinalna rating

Aj neka neko potvrdi

jeca87

Pa ja potvrdjujem, ali ne znam za dozu vitamina C. Mozda si u pravu.

Phenomenon

Bojana, sve mi je isto kao i tebi samo sto nemam pojma za dozu vitamina C. Nekako mi je najlogicnije da bude ili skala odnosa ili intervalna, mada nisam siguran.

Mali savet za one koji jos nisu poceli da rade.
Kad sortirate po redu ovih 70 brojeva, najlakse vam je ovako. Prekorirajte iz vezbe, tih 70 brojeva u JEDAN red ili JEDNU kolonu u Excell-u. Zatim selektujte datu kolonu/red, pa idite na Data> Sort i izaberite opciju Ascending. Ovim cete ustedeti mnogo vremena.
Naravno na kraju samo prepisite podatke na papir.