Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Botanika (WebSite) (http://www.pharmacy.bg.ac.yu/botanika/prva.html)

Bodovanje
Predispitne obaveze:60 poena (minimalan broj poena za izlazak na ispit je 36)
- prisustvo na predavanjima:1-5 poena
- provera znanja na predavanjima (kolokvijum):10-14 poena
- aktivno ucesce na vezbama:2-10 poena
- provera znanja na vezbama (kolokvijum):10-14 poena
- predispitni kolokvijum:10-14 poena
- herbarijum (opciono):3 poena
- teren (opciono):3 poena

Zavr¹ni ispit:40 poena
Zavrsni ispit se polaze usmeno.

Predavanja
- Predavanja iz botanike u letnjem semestru odr¾avaju se sredom 10:15 - 11:45 i petkom 10:15 - 11:00 u amfiteatru 1.
- Plan predavanja biæe uskoro objavljen.
- Nastavnici su: profesor dr  Radi¹a Janèiæ i docent dr Branislava Laku¹iæ.
- Za pripremu ispita iz botanike preporuèujemo ud¾benik prof. Janèiæa: "Botanika farmaceutika"
- Predavanja poèinju u sredu 21. 02. 2007.

Prakticna nastava
- Praktièna nastava se odvija u sali za botaniku  (zgrada B. prvi sprat)
- Za ve¾be vam je potreban priruènik iz botanike koji mo¾e da se kupi u fotokopirnici.
- Asistenti su: Violeta Slavkovska i Danilo Stojanoviæ
- Ve¾be poèinju u èetvrtak, 22. februara 2007. godine
- Za pripremu prve ve¾be koristiti ud¾benik „Botanka farmaceutika“, od 7 do 36 strane (od biljne æelije zakljuèno sa pokoriènim tkivima)
- Doneti:
Priruènik za ve¾be iz botanike
Skalpel ili ¾ilet
Platnenu maramicu
- Raspored vezbi imate na WebSite-u

Kalendar
28.04. Teorijski kolokvijum
07. i 08.05. Prakticni kolokvijum

Sa sastanka
- Prof Branislava Lakusic i asist Violeta Slavkovska su prisustvovale sastanku
- Ispit je usmeni, oko cega smo se odmah pobunili. Odgovor na nasu reakciju je bio - da smo mi buduci farmaceuti, koji cemo morati da znamo da se pravilno i lepo izrazavamo. Ne moze da se organizuje pismeni ispit, jer on nije merodavan (tj. mozemo prepisivati), dok na usmenom ispitu se tacno vidi ko koliko zna.
- Ispit se polaze u celosti!
- Teorijski kolokvijum nas NE OSLOBADJA gradiva, vec samo sluzi da redovno ucimo i DA SAKUPIMO PREDISPITNE POENE. Ja, licno, sam predlozio da nam ukinu taj kolokvijum, jer nema smisla raditi nesto sto nam ne donosi nikakve pogodnosti. Odnosno, kolokvijum imamo u sred semestra kada je koncentracija ispita i kolokvijuma najveca. Iz svega ovoga sam zakljucio da je bespotrebno da imamo taj teorijski kolokvijum, jer samo moze da nam oteza. Odgovor na to je bio: "VI NE MOZETE ODLUCITI U IME CELE GENERACIJE!"
- Dakle, taj kolokvijum sluzi samo da skupimo predispitne poene. Kada sam pitao da li mogu da ukinu kolokvijum i da te poene prebace na racun onog prakticnog, odgovorili su mi: "Nismo tako planirali."
- Dalje, ubedjivali su nas da cemo ovaj predmet vrlo lako uciti, jer sve sto radimo na predavanju, radimo i na vezbama. Stalno smo u "materiji" sto bi se reklo i zbog toga necemo imati problema. Rekli su nam da cemo kolokvijum i ispit spremati samo dan-dva, jer cemo tokom semestra redovno raditi.
- Oni su ubedjeni da necemo imati nikakvih problema sa ovim predmetom.
- Zato cemo pustiti da vidimo kako se sve odvija.

Ne znam sta da vam kazem.

pipi_duga_carapa

Quote from: huli_salinas"VI NE MOZETE ODLUCITI U IME CELE GENERACIJE!"
ali mi smo vas izabrali da 'odlucujete' za nas ?:

hulio_salinas

E pa... U tome je problem..   :roll:

Pedja

Jedino ce biti problem taj usmeni i taj kolokvijum koji nas ne oslobadja nicega  :hmm

Gde ima da se kupi ova knjiga "Botanika Farmaceutika" ?  :hm

Phenomenon

Quote from: Pedja on 19-02-2007, 16:17:37

Verovatno ima u skriptarnici ili kopirnici, proveri. Znam da se praktikum iz botanike prodaje u kopirnici.

jeca87

Jao, hocemo ici na Goc da beremo biljke? :)

nasty girl

Quote from: jeca87 on 19-02-2007, 19:26:36
Jao, hocemo ici na Goc da beremo biljke? :)

tesko da cemo ici na GOc, zato sto su rekli da ako se bude islo idemo i mi i vi....mada nama su u startu rekli da se ne nadamo...i da niko nece ici... :ball2: :ball2: :ball2:

Quote from: Pedja on 19-02-2007, 16:17:37
Jedino ce biti problem taj usmeni i taj kolokvijum koji nas ne oslobadja nicega  :hmm

knjiga ima da se kupi u skriptarnici, ali Vam ja ne preporucujem da je kupite tamo jer je skuplja, imate knjizaru sluzbenog lista na pocetku Vojvode Stepe...
I knjiga je stvarno fenomenalna...

Pedja

I ja sam cuo da ima u Vojvode Stepe u knjizari i da je 500 din jeftinija  :shock

@Jeca,idemo na Goc  :loptica   :run  :wave:

Bojana 153

A kada bi to mogli da idemo na Goc? Jao, sto bi bilo divno...  :loptica

jeca87

Nasty, ajde izdejstvujte nesto!!!! :)

Znaci ti preporucujes da se kupi ta knjiga...?

nasty girl

mi smo cak pisali peticiju...ali od toga najverovatnije nema nista.. :ohwell:

a knjigu stvarno vredi imati... :wink: :wink:

jeca87

Ok. Thanks! :cvet

Nista, moracemo to zajednickim snagama... :)

dancho

©to se teorijskog kolokvijuma tièe,
ne morate uop¹te da izaðete na njega, bodove mo¾ete da sakupite na druge naèine. U tome i jeste prednost bolonjskog programa. Sami sve lepo organizujete.
Pogledajte lepo bodovanje pa sebi sakupite odgovarajuæi broj bodova za izlazak na ispit.

©ta god vas interesuje vi meni lepo pm :>

zoe

Ух, ја опет морам да режим! Па ћу опет испасти најгора....

Ти колоквијуми против којих се ви буните су уведени зато што су их генерације студената тражиле пре вас. :hm
И нама су много значили. А вама служе за прикупљање бодова, па вам је свеједно да ли се рачунају у бодове практичног испита или у те предиспитне бодове.
Заиста ћете стално бити у материји и заиста вам тај предмет неће бити проблем и заиста је најбоље полагати га усмено... И то не само зато да би се спречило преписивање, него што ћете ви заиста тако боље приказати сопствено знање.

Само опуштено и уживајте! :cvet

shiky

Quote from: zoe on 20-02-2007, 12:41:20
Ух, ја опет морам да режим! Па ћу опет испасти најгора....

Ти колоквијуми против којих се ви буните су уведени зато што су их генерације студената тражиле пре вас. :hm
И нама су много значили. А вама служе за прикупљање бодова, па вам је свеједно да ли се рачунају у бодове практичног испита или у те предиспитне бодове.
Заиста ћете стално бити у материји и заиста вам тај предмет неће бити проблем и заиста је најбоље полагати га усмено... И то не само зато да би се спречило преписивање, него што ћете ви заиста тако боље приказати сопствено знање.

Само опуштено и уживајте! :cvet
neces ispasti najgora,ali stvarno mislim da je ovako teze, jer ovakvo sprovodjenje "Bolonje" je tragikomicno...od novembra stalno imamo kolokvijume,a makar da su redukovali gradivo...bukvalno smo u masini