Organska hemija II

Started by hulio_salinas, 21-02-2007, 05:59:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Organska hemija II

Predavanja
- Predavanja ce nam drzati prof Vladimir Savic

Prakticna nastava
- Vezbe pocinju od srede 21.02.2007.
- Raspored vezbi je istaknut na institutu

Bodovanje
- Predispitne obaveze - 60 poena
U predispitne obaveze spada: prisustvo i aktivnost na vezbama, seminarski radovi i drugi vid interaktivne nastave na vezbama.
- Ispit nosi 40 poena
Ispit se sastoji iz 3 dela. Odnosno 2 kolokvijuma i ispita. Delovi su medjusobno razdvojeni i nisu uslovljeni. Dakle, sta ne polozis, polazes na zavrsnom ispitu. Dakle, kolokvijumi su delovi ispita, a ne delovi predispitnih obaveza.

Kalendar
01.04. Prvi kolokvijum
05.05. Drugi kolokvijum
Ispit ce biti u junu, po mogucstvu sto ranije, jer profesor ima neke obaveze. Iz tog razloga ce nam ispit organizovati neposredno posle kraja semestra 08.06.

Sa sastanka
- Prof Vlada Savic je prisustvovao sastanku
- Stekao se utisak da zeli maksimalno da pomogne studentima
- Dozvolio je da polazemo kolokvijume (delove ispita) pre nego sto polozimo Organsku hemiju I
- Takodje ce dozvoliti da se polaze ispit iz Org II, pre nego sto se polozi Org I. Njegove reci su:
"Ako student smatra da moze da polozi Org II, pre Org I, ja mu to necu zabraniti. Znaci, ne bih vam preporucio da polazete Org II, pre Org I, ali ako vi smatrate da mozete, ja vam necu braniti."
Ovu informaciju ce potvrditi na predavanjima.

lycos

i,kakvi su utisci sa danasnjeg predavanja ?

Pedja

Quote from: lycos on 21-02-2007, 17:04:00
i,kakvi su utisci sa danasnjeg predavanja ?
:OFF Zar to nisam ja tebe trebao da pitam  :smekerica:

mina_v

Meni profesor deluje skroz superiska!!!! :loptica
I lepo objasnjava, nije ko navijen, pa da ne mogu nista da ga po`vatam. :K

A vezbe.... :hmm
Pa ono, nije strasno. Sat ipo mi je trebalo da sastavim aparaturu za destilaciju, malo sam se preznojila dok sam izbusila cepice za balon, kondenzator i erlenmajer...(samo u nasoj laboratoriji se sklapa po tom principu, u ostale dve su sudovi slifovani, pa nema problema) Onda sam sedela opet sat ipo ispred aparature ne bih li docekala da ispari etanol, a on ko za inat nece.... :ball2:
na kraju sam izasla u 5 i 15 umesto u 5.. :run
Ne zalim se, samo kazem kako je bilo.. :roll:
Sve u svemu bolje nego proslih godina od 9 do 7 :roll:

shiky

Jeste,profesor je skroz ok,mada sam ja cula od ranijih generacija da je prolaznost kod njega 1% :T  On nam je sastavljao pitanja iz organske za prijemni...A i ja sam danas zaglavila na vezbama,i naravno ni meni nije ispario etanol...a jos nam je asistent sastavio aparaturu!I on mi deluje ok.Videcemo.

Pedja

Pa vezbe su ok kako mi se cini,mada ono ocenjivanje mi nije bas najjasnije ali dobro ,valjda ce se to resavati u hodu  :loptica

:OFF@Shiky,pa naravno da ti nije ispario kada si nam uzela plamenik  :K

jeca87

Dobro predaje, skroz ok. On je sastavljao organsku...?! Pa zato ja nisam veze s vezom imala! :)

hulio_salinas

Moji utisci:
profesor odlicno predaje. Ne znam kako mu izgledaju ispiti, ali deluje mi skroz korektno.

Dobro je sto nam je sve objasnio u vezi sa bodovanjem. Tacno znas sta mozes, a sta ne mozes. I kako mozes!

Vezbe su dobre. Jeste da nismo navikli na duge vezbe, ali to nam je sto nam je.

:>

Bred

ali nemojte da se opustate i organsku II shvatite bar 3x ozbiljnije nego organsku I ...

zabica

Quote from: Bred on 22-02-2007, 08:37:58
ali nemojte da se opustate i organsku II shvatite bar 3x ozbiljnije nego organsku I ...

o da!

vezbe su mi super, mada pogusismo se od plina  :run
prof predaje bas razgovetno i objasnjava nam tako da sve shvatimo do kraja tako da  :Bog

videcemo kakav ce ispit da bude... :roll:

Phenomenon

Vezbe su opustencija. U odnosu na analiticku je bajka. Armosfera OK, asistentkinja (obe) OK.
Predavanja su dobra. Prof. ume da zainteresuje za predmet, tj. na njegovim predavanjima uspevam da odrzim paznju, skoro svih sat i po.

lycos

to sto kazu stariji studenti u vezi prolaznosti me brine

shiky

hulio_salinas
QuoteVezbe su dobre. Jeste da nismo navikli na duge vezbe, ali to nam je sto nam je
Jeste da su vezbe duge,ali nama asistent dozvoljava da izlazimo,da idemo da jedemo,da izadjemo da se javimo na fon...ma kazem de je skroz ok!A sto se duzine tice,mislim da ne moze prevazici analiticku,a jos sto imamo subotom! :wall:
A prolaznost,pretpostavljam da ce zbog bolonje morati da ima vecu.
:OFF Etanol nije hteo da mi ispari ni pored dva plamenika!!A Pedja je bio jako velikodusan da nam da njihov! :>
Nas plamenik je bio pokvaren,pa kad smo ga upalili,mogli smo zapaliti celu laboratoriju,bio je ogroman plamen!! :shock

zabica

:OFF joj i meni je buknuo plamen, mislila sam da sam ostala bez obrva  :K

shiky imala sam isti problem, nece da ispari pa to ti je! ali bilo mi je super  :loptica

Bred

[off] devojke[sa dugom kosom a i neki muskarci :>], pazite na kosu kada radite sa bacacem plamena :K [/off]