Evrovizija 2007

Started by Darker, 10-05-2007, 21:08:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

extra osecaj!!!navijao sam kao da ja ucestvujem!!! bravo i svaka cast mariji i celoj ekipi!!!! :ziveli:

EVROPA PEVA 'MOLITVU';
MARIJA POBEDILA U HELSINKIJU
KULTURA - Nedelja, Maj 13, 2007 00:17 

Na¹a predstavnica Marija ©erifovic ostvarila je fantastièan uspeh osvojanjem prvog mesta u takmièenju za Pesmu Evrovizije u Helsinkiju, u kome su uèestovovale 42 zemlje.

Marija je sa pesmom 'Molitva' u konkurenciji izvoðaèa iz 24 zemlje u finalnoj veèeri, osvojila 268 poena.

Muziku za pobednièku pesmu komponovao je Vladimir Graiæ a tekst je napisao Sa¹a Milo¹eviæ Mare. Marija ©erifoviæ je na sceni imala podr¹ku pet sjajnih prateæih vokala – Suzane Diniæ, Ane Milenkoviæ, Ivane Selakov, Sanje Bogosavljeviæ i Ksenije Milo¹eviæ.

Veæ na osnovu sna¾nog utiska koji je ostavila nastupom u polufinalnoj veèeri, kao i po interesovanju za Mariju i 'Molitvu' koje je vladalo meðu predstavnicima medija i fanovima Eurosonga u Helsinkiju, moglo se zakljuèiti da se na¹a predstavnica nalazi u krugu favorita.

Oèekivanja su se pokazala opravdanim a gledaoci ¹irom Evrope su svojim glasovima doneli Srbiji pobedu na njenom prvom samostalnom nastupu na ovom presti¾nom muzièkom takmièenju.

Gledaoci Radio-Televizije Srbije, koja je nosilac ekskluzivnih prava na prenos ove manifestacije, mogli su direktno da prate takmièenje.

RTS je prenos polufinalne i finalne veèeri prvi put realizovala i u 16/9 formatu slike i stereo tehnici za gledaoce koji imaju tehnièke moguænosti za prijem DVB-T paketa.

Ko¹tunica èestitao Mariji ©erifoviæ pobedu

Premijer Srbije Vojislav Ko¹tunica èestitao je Mariji ©erifoviæ na izboru za pesmu 'Evrovizije'.

U èestitki se navodi: 'Marija, svaka èast. Cela Srbija je veèeras ponosna i slavi zahvaljujuæi Vama.'

rts


nasty girl

majke mi mnogo dobar osecaj....bas mi je drago.... :~ :~ :~

Masha

Pa pobedi nam Marija, ljudi! Svaka cast!  :pljes:

nasty girl



Marija ©erifoviæ pobednica Evrovizije!!!

Nedelja, 13. maj 2007. 00:10

Na¹a predstavnica Marija ©erifoviæ pobedila je sa svojom pesmom "Molitva" na 52. Evroviziji u Helsinkiju!

Marija je sve vreme vodila sa skoro 20 poena razlike nad protivnicima Rusijom i Ukrajinom! U pres rumu i "zelenoj sobi" takmièenja vladala je usijana atmosfera, dok su voditelji i publika skandirali "Srbija, Srbija"!

Marija je prva predstavnica Srbije, i prva pobednica iz ex-yu republike od 1989. godine, kada je grupa Riva pobedila sa pesmom "Rock me baby". Ovo je takodje redak sluèaj pobede jedne balade, kao i pesme koja nije na engleskom jeziku.

Ovo takodje znaèi da je Marijina mama Verica, zajedno sa njenim menad¾erom, bogatija za 46.000 evra! Oni su pre nekoliko dana objavili da su u lokalnoj kladionici ulo¾ili 10.000 evra na Marijinu pobedu, sa kvotom od 5.6.

"Hvala vam mnogo, hvala Evropo" rekla je Marija uzbudjeno, pre nego ¹to joj je Deda Mraz uruèio nagradu.

"Pratiæu te do kraja. Ovo je za tebe, èestitam" rekao je on, izljubiv¹i Mariju i vi¹e puta nego ¹to je predvidjeno.

Na¹a predstavnica je zatim jo¹ jednom izvela pobednièku pesmu, praæena urlicima i aplauzom publike.

Marija, èestitamo!

Kako je izgledalo finalno takmièenje

Finalno veèe 52. Evrovizije poèelo je u subotu u 21 sat nastupom pro¹logodi¹njih pobednika Lordi sa pesmom "Hard rock hallelujah", a publici u Helsinkiju predstaviæe se 24 izvodjaèa. Zemlje biv¹e Jugoslavije imaju èak èetiri predstavnika, a prva od njih je nastupila Marija ©estiæ (BiH) sa "Rijekom bez imena".

Marija (19), inaèe najmladja uèesnica Evrovizije, nastupila je u zanimljivoj kreaciji Verice Rakoèeviæ, a nastup je zavr¹ila dramatiènim zagrljajem sa prateæim sviraèem. ©panski boj bend D Nash predstavio je simpatiènu pop pesmicu "I love you mi vida", mada su povremenim usklicima podsetili na nastup No Name iz 2005. godine.

Koldun iz Belorusije je ponovio performans sa èetiri igraèice dostojan agenta 007 uz pesmu "Work your magic". Irski tradicionalni sastav Dervish opustio je salu "Hartvel" pesmom "They can't stop the spring", dok je Finkinja Hana Pakarinen ponovo uzburkala atmosferu ¾estokom numerom "Leave me alone". Usledila je podjednako lepa i raspevana Karolina i "Mojot svet", pa virtuozna izvedba Slovenke Alenke Gotar, operske pevaèice koja se odlièno sna¹la sa mikrofonom.

Setni blues performans bose Magdi Ru¹¾e, Madjarice rodjene u Srbiji, savr¹eno se uklopio u improvizovanu autobusku stanicu na bini. Biv¹i èlanovi veoma popularnog litvanskog sastava Roadband sada su 4Fun, koji pesmom "Love or leave" obeæavaju da naslede Vaya con dios.

"Grèki Riki Martin" Sarbel pome¹ao je tradiciju, dens i polugole igraèice sa konzervativnim naslovom pesme "Zdravo Marija". Prvi put na Evroviziji predstavila se Gruzija, sa pesmom "Visionary dream" koju izvodi Sofo, u pratnji plesaèa sa maèevima. ©vedski bend The Ark crpi inspiraciju iz hri¹æanskog i muzike sedamdesetih, ¹to je primetno u njihovoj pesmici "The worrying kind". Les Fatals Picards su "Ljubav na francuski naèin" upakovali u veselu crno-roze kombinaciju, dok su ozbiljniju notu uneli letonski tenori BonapartiLV pesmom "Questa notte".

Èlanice ruskog girls benda Serebro poku¹ale su da ponove uspeh sastava Tattoo ¹kolskim uniformama i prilièno nezanimljivim pop zvukom, dok je Nemac Rod¾er Sisero sjajno izneo "fazon" Frenka Sinatre u pesmi "Frauen regier'n die welt".

Marija ©erifoviæ nastupila je oko 22.17 h, praæena burnim ovacijama publike, uz pratnju svojih vernih pet bek vokala. Eventualnim tragovima prehlade u njenom glasu nije bilo mesta, pa je zvuèala jo¹ impresivnije nego u polufinalu. Na bini je opet vladala sveèana atmosfera, a svih ¹est devojaka bile su u elegantnim mu¹kim odelima. Veoma sna¾an utisak setne balade pojaèavala je koreografija, koja podrazumeva da devojke grle i pridr¾avaju Mariju tokom najzahtevnijih vokalnih deonica. Novinari i fanovi su i u pres rumu Evrovizije nagradili Marijin izlazak na binu gromoglasnim aplauzom i horskim pevanjem.

Sveèanost Marijinog nastupa smenila je svemirsko-komièna pojava ukrajinskog transvestita Verke Serduèke, uz pesmu "Dancing lacha tumbai".

Britanski predstavnici Schooch uprilièili su avion na bini, sa sve uniformama stjuardesa, uz pop numeru "Flying the flag for you". Lake note promovisali su i Rumuni Todomondo pesmom "Ljubi, ljubi, I love you", nakon èega su Bugari Eliza i Stojan predstavili miks etno zvuka, elektronskih efekata i seksi stajlinga.

Kenan iz Turske vatreno je otpevao i "me¹ao" uz "Shake it up shekerim", dok je vi¹estruko nagradjivani Hejko iz Jermenije sa "Anytime you need" razne¾io publiku, naroèito pripadnice lep¹eg pola u sali "Hartvel".

Pasionirani performans mlade Moldavijke Natalije Barbu i pesma "Fight" oznaèili su kraj takmièarskog dela, nakon kojeg sledi glasanje publike! Gledaoci, kojih godi¹nje ima izmedju 100 i 600 miliona, ponovo æe izglasati najbolju pesmu. Evroviziju direktno prenosi Prvi program RTS-1, a rezultati bi trebalo da budu poznati do ponoæi.

(MONDO - Bojana Zimonjiæ)

Bred

bravo, konacno joj je uspelo ono sto zeljku nije.
nemate pojma koliko mi je drago. :)
a ostale pesme i jesu bile takav trash :wall:
s obzirom da nam je konkurencija bila ukrajinska Mica trofrtaljka-morali smo pobediti. :K

Masha

Ali, Mica nam je u jednom trenutku bila bas blizu  :K

Bred


nasty girl

oni ukrajinci su bili strasni.....kada pomislim da su nam oni bili konkurencija.. :wall: :wall:

leila_bgd

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loptica :loptica :loptica :loptica
Napokon!!!
Svaka joj cast, stvarno je zasluzila

philoserbiana

браво,марија...ово је велики иѕаѕов ѕа србију... :loptica

Smrda

ja sam bas ponosna...
svidele su mi se jos neke..ali,onako...prolazno...

EXTRA!!!!


konacno cu dobiti nesto na kladionici...hehehe :K

e,da!
Na trgu je LUDNICA!!!!!!!!! :loptica :loptica :loptica

Bred

A ja bas danas nisam u bgu , f*ck!:(

josefina87

Quote from: smrda on 12-05-2007, 22:56:53
Na trgu je LUDNICA!!!!!!!!! :loptica :loptica :loptica
pretpostavila sam,ba¹ bih volela da sam tamo!! :roll:
ukrajinci su mi ba¹ bili odvratni,uop¹te mi nije jasno kako je neko mogao da ih glasa! :hmm

Uragoga

'Ajmo odmah sutra da kupimo karte za sledecu godinu!!! :-)))

yeca

Ba¹ je pokretala glasom  :run
stravissimo  :loptica