posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Džulija Roberts  (Read 2804 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nasty girl

  • Verna Grobarka
  • Daktilograf pocetnik
  • ***
  • Posts: 4230
  • Gender: Female
  • P*A*R*T*I*Z*A*N
Džulija Roberts
« on: 22-08-2006, 12:09:40 »Džulija Fiona Roberts (Julia Fiona Roberts) rođena je 28. oktobra 1967. godine u Džordžiji. Njeni roditelji razveli su se kada je imala četiri godine, a otac joj je umro kada je imala devet godina. Odmah po završetku srednje škole, otišla je sestri u Njujork, gde je radila kao model. Njen brat, koji je već tada imao nekoliko filmskih uloga, rezervisao joj je sporednu ulogu u filmu "Crvena krv", što je bio njen filmski debi.

Ubrzo je dobila ulogu u filmu "Steel Magnolias" koja joj je donela dosta angažmana, ali i Zlatni globus za sporednu žensku ulogu. Svoj današnji status u Holivudu stekla je ulogom u filmu "Pretty Women", sa Ričardom Girom. Neverovatan komercijalni uspeh ovog filma doneo joj je i prvu nominaciju za Oskara za glavnu žensku ulogu.

U toku narednih nekoliko godina, filmovi u kojima je igrala nisu imali naročite uspehe. Zapaženu ulogu ostvarila je u filmu "Pret-A-Porter". Međutim, pravi povratak na filmsko platno nastao je sa ulogama u filmovima "Venčanje mog najboljeg prijatelja" i "Teorija zavere".

Najveću ulogu u karijeri ostvarila je 2000. godine u filmu "Erin Brokovič". Ovaj film imao je ogroman uspeh kod kritičara, ali i veliki komercijalni uspeh. Džulija Roberts je za ulogu dobila nagradu Oskar, Zlatni globus i mnoštvo međunarodnih nagrada. Zarada od 20 miliona dolara za ulogu u filmu učinila ju je najplaćenijom glumicom svih vremena.

Privatni život ove glumice uvek je bio u centru pažnje žute štampe. Raskidi i nove veze Džulije Roberts zauzimali su naslovne strane mnogih tabloida. Bila je u braku sa Lajlom Lavetom (Lyle Lovett), a danas je sa kamermanom Danijelom Moderom (Daniel Moder). Od poznatih ličnosti, bila je u vezi sa Metjuom Perijem i Džejsonom Patrikom.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana