posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Najuticajnija dela književnosti  (Read 4366 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Najuticajnija dela književnosti
« on: 27-09-2009, 01:09:24 »

Romani "Lolita" Vladimira Nabokova, "Satanski stihovi" Salmana Rušdija i "Engleski pacijent" Majkla Ondatjea neke su od knjiga koje su najviše uticale na svetsku književnost u poslednjih 25 godina, prenosi "BBC News".

Literarni magazin "Wasafiri" listu je sastavio na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo 25 književnika, uključujući Indijca Amita Čaudurija, Britanca Blejka Morisona i Indijca Indrua Sinhua.

"Sto godina samoće" Gabrijela Garsije Markesa, dobitnika Nobelove nagrade 1982. godine, jedina je knjiga za koju se odlučilo više učesnika u anketi.

Markesov roman, koji je 1967. objavljen na španskom jeziku, priča je o porodici iz izmišljenog južnoameričkog grada. Tu knjigu odabrali su nigerijska autorka Čika Unigve, pesnik iz Gane Ni Parkes i indijska pesnikinja Sudžata Bat.

Na listi su se našle i knjige Šejmusa Hinija, V.S. Najpola, Teda Hjuza i J.M. Kucija, kao i memoari američkog predsednika Baraka Obame "Snovi moga oca".

http://www.b92.net/kultura/knjige/vesti.php?yyyy=2009&mm=09&nav_id=383454


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana