posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Kako do idealne linije?  (Read 3003 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Kako do idealne linije?
« on: 25-01-2011, 20:34:41 »

Zašto neki ljudi mogu da jedu koliko god žele da i dalje imaju zavidnu liniju, dok drugi mogu da pojedu upola manje i primorani su da vode konstantnu borbu sa viškom kilograma? Čini se da odgovor leži u brzini metabolizma. Pretvaranje hrane i pića u energiju samo je jedna od značajnih funkcija metabolizma, da biste mogli da jedete svu omiljenu hranu, a da pritom ostanete vitki, ključno je povećanje bazalne metaboličke stope, odnosno ubrzavanje metabolizma. Kako to učiniti?

Jedan od načina da trošite više kalorija čak i kad se odmarate jeste da ojačate mišiće. "Što imate više mišićne mase, to vam je i viša bazalna metabolička stopa. Mišićno tkivo je metabolički aktivno čak i kada telo miruje i tako troši dodatnu energiju", tvrdi doktorka Nilola Love sa Univerziteta u Lankaširu.

nastavak -> http://www.b92.net/zivot/lepota.php?yyyy=2011&mm=01&dd=25&nav_id=488283


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana