posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Kasni noćni obroci ne goje  (Read 3460 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kalito

  • Strucni
  • Ambiciozni clan
  • *
  • Posts: 51
Kasni noćni obroci ne goje
« on: 05-05-2012, 11:57:46 »

Kasni noćni obroci ne goje i to je samo "urbani mit", tvrde američki naučnici koji su vršili testove na 47 ženki majmuna. Naučnici sa univerziteta Oregon sproveli su istraživanje tokom kog su majmuni jeli u različito doba dana, mada je to, uglavnom, bilo uveče ili noću, i pokazali da ne postoji nikakva veza vremena obroka i gojenja.

"Stalno su nam govorili da ne treba da jedemo kasno uveče zato što ćemo se ugojiti, iako nije bilo mnogo naučnih činjenica kojima bi moglo da bude potkrepljeno to sveopšte prihvaćeno uverenje", kaže Džudi Kamerun, koja je sa svojim kolegama došla do tog otkrića. "Tokom istraživanja koje smo sproveli beležili smo vreme kada su majmuni jeli. Neki od njih su uglavnom jeli samo uveče i noću, ali nismo utvrdili da postoji bilo kakva veza vremena konzumiranja obroka i gojenja", kaže ona.

Najdžel Denbi iz Britanskog dijetetskog udruženja kaže da je  "ključna stvar da je jedna kalorija uvek jedna kalorija, bez obzira na to u koje vreme je unesete. Vaš organizam ne može da zna koliko je sati. Važno je šta i koliko jedete, a ne u koje doba dana ili noći jedete", kaže on.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2003&mm=11&dd=17&nav_category=78&nav_id=124912


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana