posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Ovi zasladjivaci su niskokaloricni a bezbedni  (Read 4446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Ovi zasladjivaci su niskokaloricni a bezbedni
« on: 17-07-2014, 19:25:58 »

Krajem maja, američka Agencija za hranu i lekove (FDA), odobrila je upotrebu novog intenzivnog i niskokaloričnog zaslađivača. Zove se advantam, najsličniji je aspartamu, a njegovo odobravanje smo iskoristili kao povod da se prisetimo još nekih intenzivnih zaslađivača bezbednih za upotrebu u prehrambenim proizvodima.
[/size]
Saharin Najstariji intenzivni zaslađivač koji je 1878. godine otkrio Konstantin Falberg, hemičar iz laboratorije Ajre Remzena na Univerzitetu Džon Hopkins, dok se bavio istraživanjima vezanim za katran iz uglja. Saharin je otkrio sasvim slučajno, osetivši sladak ukus na ruci i povezavši to s jedinjenjem na kojem je tog dana radio.


nastavak -> http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2014&mm=07&nav_id=876225
[/size]


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana