posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: „Telekom” , NIS i „Telenor” ostvarili najveći dobitak  (Read 5375 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Autor: Beta | Blic

„Telekom Srbija” bilo je najuspešnije preduzeće u Srbiji u prošloj godini sa dobitkom od oko 11,6 miliona dinara, objavljeno je u godišnjoj publikaciji Biznis top 2007, koju izdaje časopis Biznis i finansije.

Na drugom mestu je Naftna industrija Srbije sa dobitkom od oko 8,1 miliona dinara, a na trećem je „Telenor” koji je u 2007. godini ostvario dobitak od oko 6,5 miliona dinara.


AIK banka je na četvrtom mestu sa dobitkom od oko 4,6 miliona dinara, dok je dobitak „Rajfajzen banke” bio oko 4,45 miliona dinara.
Među 10 najuspešnijih preduzeća u Srbiji prema dobiti u 2007. godini, nalaze se i Javno preduzeće PTT Srbija sa dobitkom od oko 4,12 miliona dinara, „Banka Inteza” sa dobitkom od oko 3,16 miliona dinara, Kompanija „Hemofarm” sa oko 3,14 miliona dinara, „Komercijalna banka” sa oko 2,95 miliona dinara i Kompanija „Invej” čiji je dobitak bio 2,58 miliona dinara.
Kako je objavljeno u publikaciji „Biznis top 2007” najuspešnije preduzeće u Srbiji u prošloj godini prema ostvarenom prihodu bio je NIS sa oko 252 miliona dinara.
Na drugom mestu je Elektroprivreda Srbije sa poslovnim prihodom od oko 82 miliona dinara, a na trećem mestu je „Telekom Srbija” sa oko 74 miliona dinara poslovnog prihoda.
Među 10 najvećih preduzeća prema poslovnom prihodu su i „Ju-Es stil Srbija” (oko 71,9 miliona dinara), „Srbijagas” (oko 47,7 miliona), „Delta Maksi” (oko 44,9 miliona), Termoelektrana „Nikola Tesla” (oko 43,2 miliona dinara), „Medok instruments” (oko 35,2 miliona), Kompanija „Lukoil Beopetrol” (oko 34 miliona) i „Rajfajzen banka” (oko 33,9 miliona dinara).
EPS je u prošloj godini, kako je objavljeno u godišnjoj publikaciji časopisa „Biznis i finansije” bilo najveće preduzeće u Srbiji prema aktivi (oko 367 miliona dinara) i najveće preduzeće prema kapitalu (oko 308 miliona dinara).


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana