posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Delta ulazi na tržište EU  (Read 3860 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Delta ulazi na tržište EU
« on: 11-06-2008, 17:03:23 »

 Izvor: B92
Ljubljana -- Delta holding dobio je posao vredan 242,5 miliona evra u Ljubljani, gde će graditi najveći trgovački centar u Sloveniji.

Od sedam kandidata, među njima i dva slovenačka, koji su se prijavili na tender za izgradnju najvećeg trgovačkog centra u Sloveniji, preduzeće Grep, koje je osnovano samo za potrebe realizacije ovog posla, odabralo je kao najboljeg ponuđača srpsku Deltu.

Uz svečano proglašenje pobednika poslednjeg kruga izbora, u kome su ostale srpska Delta i austrijska Supernova, danas je u ljubljanskoj gradskoj kući, Magistratu, potpisano i pismo o nameri.

Nešto pre toga potpisan je i predugovor sa Deltom, čiji je vlasnik Miroslav Mišković danas prisustvovao proglašenju pobednika tendera i novinarskoj konferenciji, koja je nakon toga održana.

U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, na proglašenju pobednika i kasnijoj novinarskoj konferenciji, Miroslav Mišković i Zoran Janković, nekadašnji predsednik uprave Merkatora, a sadašnji gradonačelnik Ljubljane, danas su se prisećali i ne tako davnih vremena, kada su Delta i Merkator imali uspone i padove u saradnji, od kojih su neki doveli i do medijskih sukoba u Srbiji i Sloveniji.

Ovaj put, upravo srpska Delta će učestvovati u ostvarivanju najvećeg predizbornog obećanja Zorana Jankovića, u delu gradnje novog ljubljanskog stadiona Stožice, odnosno u gradnji pratećeg trgovačkog centra, koji će biti i najveći trgovački centar u Sloveniji, velik kao zajedno sva tri najveća trgovačka centra koje sada ima Slovenija.

Centar će imati 103.000 kvadratnih metara, a zajedno sa parkirnim i ostalim površinama 200.000 kvadratnih metara.

Istovremeno ova investicija je i jedna od većih investicija same Delte, koja već dugo želi da uđe na slovenačko tržište i za koju današnje potpisivanje pisma o nameri znači i konačni ulazak na tržište EU.

Miroslav Mišković, vlasnik Delte, danas u Ljubljani izjavio je da želi da se zahvali "svom prijatelju, Zoranu Jankoviću, gradonačelniku Ljubljane, koji je dao uveravanja da ćemo imati dobar prijem, da ćemo moći da pokazujemo dobre rezultate u Ljubljani, kao što to činimo u regionu u celini", dodavši da je današnji dan veliki trenutak za Deltu.

S druge strane, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je dodao da očekuje da će Delta izgraditi vrhunski centar, jer je Ljubljani, koja je jako konkurentna i zahtevna i želi da ima samo najbolje, takav centar potreban.


:news:
"Delta Maksi" kupio albansku kompaniju "Euromaks"
Autor: Tanjug |

Beogradska kompanija "Delta Maksi" kupila je albansku firmu "Euromaks", a ugovor o kupovini još nisu verifikovali albanski organi za zaštitu konkurencije, objavila je na svom sajtu Privredna komora Srbije pozivajući se na albanske medije.

Albanska kompanija "Euromaks" bavi se uvozom i izvozom, uglavnom prehrambene robe, i ima lanac maloprodajnih objekata (ukupno 17) u Tirani, Draču, Elbasanu i Fieru.
Ta firma je prvi hipermarket, koji je bio i prvi takve vrste u Albaniji, otvorila 2005. godine.
"Delta Maksi'' je odavno najavila širenje u zemljama u regionu, pa posle Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske poslovanje širi i u Albaniju. Do 2012. godine planirao je proširenje poslovanja u Hrvatsku, Moldaviju, Rumuniju, Ukrajinu i Makedoniju.
Ta kompanija planira da do kraja godine otvori 23 objekta u regionu i deset u Srbiji, u Bosni i Hercegovini biće otvoreno pet novih objekata (pored 15 postojećih u osam gradova), u Bugarskoj deset (pored 12 postojećih u pet gradova). Najavljeno je i otvaranje osam objekata u Crnoj Gori (pored tri postojeća u Baru i Podgorici).
U Srbiji se otvaranje novih prodavnica planira u Beogradu, Bečeju, Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Novom Pazaru, Čačku i Užicu.

blic
« Last Edit: 22-07-2008, 15:11:19 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana