posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: "Koka-Kola" ulazi na tržište napitaka na bazi kafe  (Read 2710 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Autor: Tanjug |

Američka kompanija "Koka-Kola" je utvrdila detalje u vezi svog zajedničkog preduzeća s italijanskom firmom "Ilikafe" za proizvodnju gotove kafe (RTD), u nastojanju da dalje proširi svoj asortiman negaziranih marki.

Kompanija će u saradnji s grčkom punionicom "Koka-Kola helenik" (KKH) raditi na realizaciji sporazuma, u okviru kojeg će u početku proizvoditi i plasirati tri marke napitaka na bazi kafe.
"Koka-Kola" je poput sve većeg broja proizvođača bezalkoholnih napitaka, čiji su troškovi za sirovine u porastu a prodaja sve manja zbog brige potrošača za zdravlje, odlučila da proširi svoju proizvodnju na hranljive proizvode, kao i one koji imaju veću dodatu vrednost.

Zajedničko preduzeće "Ilko kofi internešenel" , koje će početi s radom idućeg meseca, snabdevaće u početku 10 evropskih tržišta kompanije KKH, uključujući Austriju, Hrvatsku i Grčku, objavljeno je na Internet sajtu beveragedaily.com.
"Koka-Kola" je ukazala da je tržište RTD kafe, isključujući Japan, poraslo 10,1 odsto u poslednjih pet godina, na 16 milijardi dolara, a isti trend rasta se očekuje i u budućnosti.
Očekuje se da se tržište zajednickog preduzeća do kraja ove i tokom naredne godine proširi na čitavu mrežu KKH širom Evrope, Azije, Severne Amerike i pacifičkog regiona.

"Koka-Kola" nije jedini proizvođač bezalkoholnih napitaka koji je ušao u segment napitaka na bazi kafe. "Pepsiko", u saradnji s međunarodnim lancem prodavnica kafe "Starbaks", radi na lansiranju flaširane verzije gotove kafe "frapućino" na tržištima Kine i SAD.

blic


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana