posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Najskuplje je živeti u Londonu  (Read 4024 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Najskuplje je živeti u Londonu
« on: 01-07-2008, 17:46:14 »

Najveće troškove života u svetu imaju građani Londona, Moskve i Dablina, rezultati su najnovije studije londonskog Instituta za ekonomska istraživanja ( ERI).

Studija ERI pokazala je da prosečna tročlana porodica u glavnom gradu Velike Britanije za obezbeđenje standardnih životnih potreba mora godišnje da izdvoji 38.880 funti, dok su takvi izdaci u Moskvi 37.607, a u Dablinu 32.837 funti.

Prilikom računanja osnovnih troškova života u studiji polazilo se od toga da prosečna porodica poseduje stan veličine 115 kvadratnih metara, jedan automobil kojim godišnje pređe oko 32.000 kilometara, a ima i uobičajene troškove za održavanje domaćinstva, objavio je britanski dnevnik "Dejli mejl".

U slučaju Velike Britanije, računa se, recimo, tročlana porodica sa prosečnim bruto godišnjim prihodom od 51.039 funti, što odgovara platama menadžera na srednjim pozicijama u kompanijama, ili prihodima bračnog para u kome svaki član ima prosečnu platu.

Na četvrtom mestu po skupoći života među gradovima u svetu je Pariz sa 32.800 funti neophodnih za ispunjavanje osnovnih životnih potreba tročlane porodice, zatim Sidnej sa 32.706, Berlin sa 31.737, Cirih sa 30.737, Prag - 28.748, Los Anđeles - 28.315 i Brisel 24.664 funte.

Svi ovi iznosi iskazani su zaključno sa julom ove godine, uz planirani rast životnih troškova u svih deset navedenih gradova, u odnosu na poslednja merenja tih troškova u martu 2008. godine.

U Londonu će, na primer, u julu u odnosu na mart 2008. godine životni troškovi prosečne porodice biti veći za 2.160 funti, računato prema godišnjem nivou, jer su u navedenom periodu značajno uvećani izdaci za naftu i druge potrepštine.

Postoje indicije, kako je navedeno, da se može očekivati dalje poskupljenje energenata u Velikoj Britaniji i to za 400 funti na godišnjem nivou, pri čemu situaciju komplikuje sve skuplja nafta, čija je cena već prešla 141 dolar za barel.

Ovo istraživanje nije obuhvatilo gradove koji važe za "poreski raj", kao što je, na primer Monte Karlo ili neka slična mesta koja koriste bogataši kao svoju najbolju poresku destinaciju

b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana