posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Nemci nikad bogatiji, prosečna ušteđevina 60.000 evra  (Read 2629 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Autor: FoNet |

Nemci nikad nisu bili bogatiji u istoriji, budući da se prosečna ušteđevina po jednom stanovniku popela na 57.900 evra, što znači da domaćinstva imaju ušteđevine od ukupno 4,76 biliona evra, prizlazi iz najnovije studije osiguranja Alijanc i Drezdenske banke.

Pojmom ušteda su obuhvaćeni, ne samo štedni ulozi u bankama i sredstva uložena u investicione, penzijske fondove i osiguranje, nego i papiri od vrednosti, pre svega akcije i obveznice, koje drže građani.
Nemci su, uglavnom, prošle godine profitirali od rasta akcija. Pri tome nemački sitni akcionari su poznati po svojoj "konzervativnosti", tačnije nesklonosti riskantnim operacijama.
Ušteđevine rastu već petu godinu uzastopno, prethodni put su pale 2002. kada je došlo do pada indeksa akcija na berzama.
Prošle godine su, međutim, akcije na nemačkim berzama, mereno indkesom DAX, porasle za 22 odsto.
Analitičari primećuju da u Nemačkoj, ne samo da rastu uštede, nego raste i štedljivost, jer štednja brže raste od potrošnje.
Primećuje se, takođe, da opada udeo papira od vrednosti u ukupnim uštedama, dok raste udeo plasiranih sredstava u investicionim i drugim fondovma, na oročenim ulozima i takozvanim certfikatima uloga.

blic


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana