posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: "Rast BDP u Srbiji 7,5 odsto"  (Read 2706 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
"Rast BDP u Srbiji 7,5 odsto"
« on: 25-12-2007, 10:45:59 »

zvor: Beta
Kruševac -- Rast bruto društvenog proizvoda u Srbiji trenutno je 7,5 odsto, što je najveći rast u regionu, kaže pomoćnik ministra ekonomije.

Miodrag Miljković je, prisustvujući proslavi petogodišnjice osnivanja stranke G17 plus u Kruševcu, u ponedeljak uveče agenciji Beta rekao da je jedan od ciljeva Ministarstva ekonomije da u naredne tri godine zadrži taj trend rasta, što će dati zamah srpskoj privredi.

"Jedan od ciljeva Ministarstva jeste i smanjivanje spoljnotrgovinskog deficita, pre svega sa razvijenim zemljama, a to ćemo postići kroz supstituciju i razvoj proizvodnje informacionih tehnologija i auto industrije kod kojih imamo najveći deficit", kazao je Miljković.

On je rekao da je prilikom nedavne posete Kini srpska delegacija sa velikim svetskim proizvođačima u ovim oblastima postigla dogovor da se oni pojave u tehnološkim parkovima u Srbiji.

"Osim tehnološkog parka u Inđiji, koji će imati najveće svetske proizvođače u oblasti kompjutera i telekomunikacijske tehnologije, planiramo otvaranje i tehnološkog parka u Nišu, koji će se baviti elektronikom i mobilnom telefonijom", najavio je Miljković.

Po njegovim rečima, ako sve to bude realizovano, realno je očekivati da će 2008. biti "godina u kojoj su pokrenute odlučne akcije za smanjenje deficita i konačno postavljanje Srbije na visoko mesto u Evropi".

Miljković je rekao da očekuje usvajanje Zakona o besplatnoj podeli akcija republičkih javnih preduzeća građanima do kraja nedelje, a da bi odmah posle Nove godine trebalo da se zna koji će infrastrukturni projekti u Srbiji biti podržani sredstvima Nacionalnog investicionog plana.

"Iz kancelarije za NIP dobili smo informaciju da je procena projekata u završnoj fazi i očekujemo da će se već početkom januara tačno znati koji su projekti prošli i ko je šta dobio za njihov realizaciju", precizirao je Miljković.

B92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana