posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Rekonstrukcija kliničkih centara  (Read 3360 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Rekonstrukcija kliničkih centara
« on: 26-09-2008, 20:56:34 »

Izvor: B92, Beta
Beograd -- Vlada Srbije i konzorcijumi Studio Altijeri i Stim potpisali ugovor za izradu projekata i nadzor nad radovima u rekonstrukciji četiri klinička centra u Srbiji.

Generalni projekat za kliničke centre u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, trebalo bi da bude završen do kraja 2009. Ugovor o izradi glavnog projekta, prva je faza u realizaciji izgradnje i obnavljanja četiri klinička centra u Srbiji.Posao se finansira kreditom Evropske investicione banke u vrednosti od 200 miliona evra, koji je ratifikovan početkom septembra.

Ministar Tomica Milosavljević je tom prilikom rekao da je današnjim potpisivanjem završena prva faza u realizaciji rekonstrukcije četiri klinička centra koja je obuhvatala obimne pripreme i dva puta izrađenu studiju izvodljivosti.

Izrada generalnog plana i rad na projektovanju trajaće tokom cele 2009. godine, kao prvi stepen u modernizaciji univerzitetskih kliničkih centara u Srbiji

Predstavnik Evropske komisije Ferenc Šimon je kazao da će taj posao biti realizovan kroz biznis plan kojim će rukovoditi poseban stručni tim sa zadatkom da obezbedi najefikasniju upotrebu finansijskih sredstava.

Krajem 2009. godine,kada se očekuje odobravanje gotovih projekata, biće raspisan međunarodni konkurs za izvođača radova. Završetak obnavljanja i izgradnje četiri klinička centra u Srbiji, očekuju se u prvoj polovini 2012. godine.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana