posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Strah od gubitka radnog mesta  (Read 2560 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Strah od gubitka radnog mesta
« on: 10-01-2008, 17:23:59 »

 Izvor: B92
Beograd -- U Srbiji i zemljama u regionu, većina građana strahuje da bi mogli da izgube svoje radno mesto.

U regionu, Srbija je na vodećem mestu kada je reč o neizvesnosti sadašnjeg posla, jer gotovo polovina zaposlenih smatra da bi mogla da završi na berzi rada. Istraživanje agencije "Medijum galup", koje je sa istim pitanjima rađeno u 61 zemlji sveta, pokazalo je da je Srbija na neslavnom drugom mestu zemalja čiji građani smatraju da lako mogu ostati bez posla.

Nesigurniji u svoj posao su jedino stanovnici Kameruna. Velika neizvesnost ostanka na radnom mestu pogađa stanovnike Kosova, Paname, Bolivije, Češke, Argentine.

Slađana Brakus, direktorka istrazivanja u "Medijum galupu", smatra da to znači da građani zapažaju situaciju na ekonomskom planu.

"Istovremeno odražavaju i situaciju koja bi mogla da se opiše opštom psihosocijalnom situacijom. Ono što sigurno naši podaci pokazuju, to je da postoji materijalna, čak i egzistencijalna ugroženost građana koji sada imaju posao", kaže Brakusova.

Čak polovina građana zapadne Evrope smatra da bi, ako bi ostala bez posla, lako i brzo našla novi posao.

Pored nesigurnosti u vezi sa sadašnjim radnim mestom, u Srbiji nije retka ni neverica u brzinu i lakoću pronalaženja novog posla.

Gotovo polovina zaposlenih u Srbiji smatra da bi potraga za novim poslom duže potrajala, što je u granicama svetskog proseka.

U Makedoniji, Albaniji i Rumuniji, znatno je više zaposlenih koji smatraju da bi duže tražili novi posao.

Slično Srbiji, i ostale zemlje sa negativne liste suočene su sa visokom stopom nezaposlenosti i lošim opštim socio-ekonomskim stanjem.

Zanimljivo je i da svaki četvrti ispitanik u Srbiji nije dao odgovor, što se uklapa u atmosferu opšte neizvesnosti na tržištu rada.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana