posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Vojvodina prednjači u svetu po broju suicida  (Read 2468 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Roben

  • Ultra mega giga forumas
  • **
  • Posts: 1868
  • Gender: Male
  • Гуча је закон
Vojvodina prednjači u svetu po broju suicida
« on: 09-09-2007, 09:50:19 »

Vojvodina prednjači u svetu po broju suicida

Stopa samoubistava u Vojvodini je medju najvišima u Evropi, a naročito ugrožena oblast je sever pokrajine, odnosno Subotica i okolina, saopštio je novosadski Centar za prevenciju suicida "Srce".

U saopštenju povodom 10. septembra, Svetskog dana borbe protiv suicida, navodi se da je stopa samoubistava na nivou baltičkih zemalja, koje su evropska oblast sa najvišom stopom samoubistava.
Navodi se da u svetu broj samoubistava raste iz godine u godinu i za poslednjih 45 godina uvećana je za 60 odsto, pa se godišnje beleži gotovo milion samoubistava.

Suicid je najveći svetski zdravstveni problem koji je uzročnik oko tri odsto smrti na globalnom nivou, piše u saopštenju i dodaje se da je broj pokušaja samoubistava oko 20 puta veći od broja izvršenih.
Ovogodišnji slogan za Svetski dan borbe protiv suicida je "Prevencija u svim životnim dobima".

U okviru obeležavanja Svetskog dana borbe protiv suicida, u centru Novog Sada Centar "Srce" postavio je bilborde, a volonteri centra sutra će u Novom Sadu gradjanima deliti edukativne i promotivne materijale.

Akcija se sprovodi u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine.

(Beta)


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana