Privatni Fakultet za Farmaciju u NS

Started by milantom, 21-05-2008, 22:20:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KaBoom

Pa nisam mislio samo frka za nas Novosaðane, mislio sam generalno za farmaceute u Velikoj Srbiji. I poenta je bila da ne znam koliki kvalitet æe se dobiti na fakultetu na kojem je obezbeðeno polaganje ispita "iz prve ruke". Ali po¹to vidim kako te¹ko dolaze do posla oni sa diplomama privatnih fakulteta, tj. da ih izbegavaju, ne verujem da æe i ove svi èekati oberuèke. No videæemo, ako je kvalitet bolji od na¹eg faksa, svaka èast. Prvi æu savetovati ljude da ga upi¹u, ako imaju sredstava.

Vama je bilo frka i kad se Ni¹ i Kragujevac otvorio. ©ta ja da vam radim. I dalje smatram da je BG farmacija "iznad" svih ostalih, pre svega zbog tradicije, ali i kvaliteta koji se iskristalisao godinama. No, i kod nas zavr¹avaju studenti faks i ostaju kao asistenti, pi¹u doktorate, biæe i od nas ne¹to. :) I drago mi je da postoje univerzitetski centri i fakulteti i u drugim gradovima, a ne samo u BG-u, bio to matematièki, elektrotehnièki, ma¹inski ili bilo koji drugi fakultet.

Meni je izuzetno drago da studenti meðusobno odlièno komuniciraju (BG-NS-NI), dru¾e se i poma¾u si. A ¹to se rukovodstvo jednog i drugog faksa ne podnosi, ne mogu ja tu ni¹ta. Nadam se da æe ovi "matori" otiæi i da æe doæi neke nove mlade generacije, koje æe imati vi¹e razumevanja jedni prema drugima.

A ¹to se tièe P.S.-a :D Morate da razumete da je ovo ravnica, ovde toliko sporo vreme prolazi da jo¹ koristimo kalendare iz 1980 i neke... :D Gotovo, separatisti rade, vi¹e se ni na telefon ne javljaju! :K Ipak priznajem da je autobusku izuzetno te¹ko dobiti. Privatni faks nisam nikad kontaktirao kao ni maticu Srpsku... Upornost! :)

Adonis_Vernalis

#16
U Novome Sadu nema odgovora, jer nema ni pitanja.

Vojvodjanin sam poreklom, vec par stotina godina. Imam li koga ista da pitam?

KaBoome, znas li bar ti ista o tome svemu?


KaBoome, nemoj me pogresno shvatiti.

Sto vise Farmacija unaokolo, to vise konkurenata. Boli me uvo sta ko ima da pruzi kao svoju komparativnu prednost: ja pruzam ovo sto pruzam. Ko prepozna kvalitet u ovome sto ja pruzam, OK. Ko vise zeli da u maminom i tatinom okrilju zavrsi faks, i to je OK. Ko nece da mrdne iz NS, i to je OK (da sam odrastao u NS, ko sto sam mogao, ni ja ne bih odatle mrdalo). Kome su skupe beogradske gazdarice, i to je OK, jer i meni su bile vazda skupe.

Ja Novi Sad volim. I svaki njegov kvart, i svaku njegovu ulicu. I svakog coveka ponaosob (jer medju njima imam i svojih prijatelja, koji pricaju divnim, mekim, novosadskim akcentom). Moze biti da su mi prijatelji samo zbog nikad zavrsene recenice, koja se zvucno manifestuje upitnim oblikom "na gore".

Hocu samo da saznam ko gde radi. I ko gde sta moze da objavljuje, a da ne mora krstenice iz 1600 i neke prilagati kao dokaz "plave krvi".

Lili

Profesore,jedna stvar mi nije jasna...jel u ovoj drzavi moze da otvori fakultet svako ko za to ima dovoljno materjalnih sredstava ili je potrebno i "nesto vise"? Ili-ko vrsi selekciju sta moze,a sta ne moze da se desava u nasem obrazovnom sistemu? Stice se utisak da je otvaranje fakulteta postao unosan biznis...i nista vise...

Adonis_Vernalis

Lili,

u ovoj drzavi, koliko mi se cini (a ostavljam ovo kao rezervu), fakultet moze otvoriti bilo ko, pod uslovom da ima novca (kako god ga je stekao) i ko je dovoljno pametan da popuni komplikovane akreditacione tabele. Napises-popunis-i... hop, cup, na kalup.

Visoko obrazovanje (fakulteti) odavno jesu unosan biznis. Videti primer privatnih fakulteta diljem Srbijice. Licno, nemam nista protiv. Naprotiv. Hocu da se ovaj T-Rex iza mojih ledja jednom probudi i da kvalitetom porazi sve oponente i konkurente. Prevazidjeni dinosaurus moze biti da jeste... ali i dalje ima opake zube, ovaj moj fakultet.

Enea


Adonis_Vernalis

Enea, sta nas fakultet?

Ako sumnjate, pogledajte one silne CV-je po nasem sajtu.

Buduci da ste beogradski student, sta vas interesuje? Odgovorice vam bivsi beogradski, cikaski i pekinski student...

Enea

Quote from: Adonis_Vernalis on 09-06-2008, 14:23:40
Lili,
Prevazidjeni dinosaurus moze biti da jeste... ali i dalje ima opake zube, ovaj moj fakultet.

Quote from: Enea on 09-06-2008, 14:30:14
... mislite nash fakultet?

zar stvarno mislite da posle toga da kada stanem u prizemlju i pogledam svaka vrata od onih stotinu koliko ih ima, i kazem sebi da ne verujem da je ostalo josh samo par onih koje nisam otvorila, ja mogu da pomislim da iko od zaposlenih tu ne treba tu da bude? Sve i da ne treba, neka bude tamo gde cje ta znanja i veshtine bolje i vishe ceniti..

Htedoh da se prebacim pre koju god na NS, da ostanem tamo, a nisam zato sto je uslov bio tri F.. Ja sam tada uslov dala sa dva F i josh nechim.. Posle toga nije moglo..

Drugarica je zavrshila Ekonomski, ne moze da dobije posao od onih silnih shto su zavrshili te privatne shkole..

Da sada upisujem fax, birala bih liniju manjeg otpora..

Bred

mislila je nas=vas i obrnuto.
:wink:
Quote from: Adonis_Vernalis on 09-06-2008, 12:39:41
P.S. Pitao sam gospodu sa privatne Farmacije ko im koje predmete drzi. Proslo je vec nedelju dana, a odgovora nisam dobio. Tipicno novosadski: na e-mail poruke ostaju mrtvi-hladni, a na telefone niko ne odgovara. Nije mi prvi put da "ignore" iz Novoga Sada dobijem kao odgovor, sta god pitao, sta god zahtevao. Makar zvao Maticu Srpsku da im ponudim knjigu na stampanje, makar zvao Autobusku stanicu, da pitam kad polazi bus za Vrsac. Hvala. Vise nista nikoga necu pitati. Odgovora necu dobiti.
Da ste u emailu stavili do znanja da ste zainteresovani da budete njihov student nimalo ne sumnjam  da bi Vam expresno odgovorili ...
:wink: :K
Imali smo vec temu o tome Bg farmaceutski fakultet Vs ostali ...
A ja cu konacno da kazem da mislim da farmaceutski fakultet treba da postoji samo u Bgu ... Mozda sam pristrasan ali to je na nivou promila.
:wink:
Brine me ovo nicanje farmaceutskih fakulteta/odseka/visih fakulteta kao pecurki posle kise ...
Studiranje na visim skolama u Bgu sa onim u unutrasnjosti ne moze da se poredi, sa privatnim jos manje, a o fakultetima da ne pricam ... :face:
Mada, s druge strane, ni ono sve sto mi ucimo, koliko se od nas trazi i kakav kriterijum postoji na bg fakultetu nije opravdano i zbog toga otvaranje ovih farmaceutskih fakulteta mozda moze uticati kao stimulans na sam farmaceutski fakultet u bgu da se menja, osavremenjuje i redukuje nepotrebno a ubaci potrebno...  :wink: Mada ...  :ohwell:

Adonis_Vernalis

Brede,

postaje nebitno ko je na sta mislio. Pa cak ponistio sve moje "grbave godine", a 8 ih bese, i sakrio ih u nemustu formulaciju "Vas, odani, potencijalni student privatne farmacije". Cisto da bih, iz vica, saznao ko sta predaje.

Pogledajte nas (novi, bolonjski) i njihov program. Svaka slicnost je slucajna, zar ne?

Enea

Ako me secjanje ne vara, znalo se da cje ovakav sistem to doneti..
Zar ne?

Adonis_Vernalis

Enea,

kad god sam mogao da biram, ja sam birao "liniju veceg otpora", jer sam mislio da je to ispravno. Kad vec govorimo o stotinama vrata kojekude, niko mi iz glave ne moze izbiti miris memle na starom fakultetu... makar imao satisfakciju u mnogobrojnim prizorima ohmm... lepih... koleginica sa Medicine koje u istom podrumu rucavahu pljeskavicu sa pohovanim sirom u lepinji + pomfrit + pecurke u fiseku...

Jeste da smrdi kao i svaki podrum... ali... neke koleginice sam video samo tada i nikada vise...

Enea

linijom vecjeg otpora, danas, moje dete moze da postane samo broj, a kao takvo, broj je broj bez lichnosti.

Adonis_Vernalis

Moje dete nikada brojem nece postati, a to garantujem imenom, prezimenom i svim ostalim...

Bred


Enea

#29
evo ja sada da ostavim link, na kome uchitelj jedne OS iz Beograda svakodnevno obaveshtava roditelje kako protichu dani na rekreativnoj.. slike su lepe, deca su srecja, ali veliko oko je sasvim suvishno.. veoma suvishno.. roditelji te dece to ne vide tako, chak naprotiv.. tako da.. malo cje ostati onih koji cje sutra tu istu decu podrzati da upishu drzavni fakultet, ako takav uopshte do tada i bude opstao.