Instrumentalne metode

Started by hulio_salinas, 15-10-2007, 20:33:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Phenomenon

Ja mislim da ce biti slicno kao fizicka hemija.

Vukibog

Od kad do kad je kolokvijum u subotu? Od 15h do...? :help2:

lycos

Da li je uopste sigurno da pocinje u 15h ?  :hmm

hulio_salinas

Danas imam ve¾be po podne, pa se obavezujem da æu otiæi do instituta i proveriti. Veèeras æu napisati. :cvet

Ako neko sazna pre, neka napi¹e.

bibi

Kolokvijum pocinje u 15h... :cvet...ne verujem da ce trajati duze od sat vremena...maximum sat i po...

lycos

#35
Kolokvijum je bio  :wall: u stilu instituta fizicke hemije.
Ona skripta je sve samo ne dovoljna.
Bilo je nepreciznih pitanja. Takodje mislim da bodovanje nije na mestu.
Nisam sreo studenta koji se pohvalio da je dobro uradio.
Generalni utisak  :wall:

Pedja

Да напишем мало утисака из мог угла.

Прво,мало лошија организација на почетку,иста ствар која се понавља.Кашњење почетка испита,првенствено због Њих а не због нас и наше галаме! Да се угледају мало на институт за Аналитичку хемију,јер су људи дошли пре да би нас све сместили и на време почели.

Друго,стварана је другачија прича око овога како ће изгледати тест. Фазон имаш скрипту ,учи одатле,кад оно?Прц.Но нема везе,и поред тога урадио сам колико сам знао и надам се повољном резултату,али доста људи је после испита да не кажем кукало.

А ти фазони,да не може ништа да се пита и да су недодирљиви,пре свега мислим на Профу која је на нека логична питања грубо одговарала.Чак је и асистенткиња рекла да је питање на месту али не вреди неким људима причати.
Баш ме брига што тако неке ствари нису за форум,али мора се рећи шта је истина.

lycos

I bas me zanima kako ce ocenjivati!

Rezultati su 24.12. u 13 h!

whatever

Ово данас даје потпуно нову димензију термину `тест`. Ако је неко помислио да је тест нешто затвореног типа, на заокруживање, кратко дописивање и неким задатком, човече, што се преварио! Мени је заиста драго да је особа која сматра себе изврсним педагогом сервирала овакав колоквијум уз онакву најаву и час понављања (где су била два примерка питања), јер сада бар знамо шта нам је за очекивати од оних `непедагошки` настројених  :sarcasm:  А пошто је овај колоквијум трајао 2 сата, и имао 20 питања, и притом вреди целих 16 поена, по некој пропорцији рачунам да ће испит трајати пола дана, са паузом за ручак  :wall:

Опет, чисто да би били поштени до краја, професорка никада није рекла да је скрипта довољна. На оном предавању када је рекла да је скрипту оставила у фотокопирници, рекла је да нам је то да имамо текст поред слајдова, предавања и уџбеника Експериментална физичка хемија. Што се тога тиче, она се оградила. То што се већина нас орјентисала на скрипту, укључујући и мене, то је већ наш проблем. Велика замерка је на питања, на која имам само један коментар: нечије умеће формулације јасних и прецизних питања није на завидном нивоу или пак постоји одсуство воље да се исто постигне. То већ није наш проблем. Као што није ни бодовање, где једна читава страна описа апаратуре и принципа вреди 1 (речима: један) поен. Аферим!  :roll:

Phenomenon

Ако буду оцењивали по принципу све или ништа, не верујем да ће бити велика пролазност.
Нисам ни обратио пажњу да се тест вреднује са 16 поена. Узевши у обзир колико су тражили на тесту и да тест носи 16 поена, онда не могу ни да замислим како ће изгледати завршни тест.

chiligirl

#40
Ono danas nije bilo humano... :namcor
Ako je to "jasan test bez zackoljica" ne zelim ni da pomislim kako ce izgledati ispit! Ne znam koja je svrha onakvog grafika gde je na apscisi c*10 na 10, a vecina ljudi nije to konstatovalo..(nisam ni ja, iako je Whatever pitao to na glas  :wall:) Lm, odlicno pitanje, ako je htela da testira nase sposobnosti opazanja...Ma necu ni da komentarisem
Iz bunta joj ne dolazim vise na predavanja  :nonono:

milutin

EM BEOVCI,neka nam je sutra Bog u pomoci..SRECNO SVIMA (sta god da uradite dobro je,samo bez nerviranja) O0

cvetulence

Ja imam zamerku na test, jer je dala pitanja koja uopste nisu predavana, a nema ih ni u skripti. Na primer ono za fluorescenciju, takodje sta joj ono znaci navesti vrste fluorescencije i graficki ih objasni( graficko objasnjnje stvarno nema nigde ), a da se objasni fotometar, na slici je bilo dva puta S i dva puta A.  Ono sto smo danas imali na sve je drugo licilo osim na test. Institut za biohemiju zna pravo znacenje definicije testa.

pozitivnonegativna

test je bio previshe zahtevan a pitanja loshe koncipirana...meni na primer nije jasna ona tabela gde se trazhi izvor svetlosti...da li pishemo vrstu lampe ili polihromatska..monohromatska svetlost...dalje..bodovanje pitanja nije srazmerno njihovoj tezhini a u pojedinim pitanjima imam utisak da nije znala shta hoce da pita...ako tome dodam josh ono izhivljavanje sa skidanjem jakni pred ulazak u amfiteatar u kom je 10 stepeni...nema tu ni p od profesionalnosti... :nene:

jodza

meni je bila najzanimljivija izjava profesorke da oni nemaju nameru da nas zbunjuju i da postavljaju dvosmislena pitanja nego da im je jedini cilj da od nas izvuku ZNANJE... :namcor