Maci ¹est mjeseci uslovno

Started by frckica-j, 24-11-2008, 19:09:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Maci ¹est mjeseci uslovno
Izvor:Nezavisne novine

SARAJEVO - Sud BiH osudio je juèe Dragana Marinkoviæa Macu, glumca i televizijskog voditelja, na ¹est mjeseci uslovno zbog seksualnog uznemiravanja.

Sud je Marinkoviæa proglasio krivim zbog toga ¹to je kao autor i voditelj emisije "Niko kao ja" na televiziji OBN 14. decembra 2005. godine prilikom snimanja priloga platio 20 KM Zdenku Jovanoviæu da uhvati za stra¾njicu sluèajnu prolaznicu Amelu Dervi¹eviæ.

OBN-u je izreèena novèana kazna u iznosu od 20.000 KM, a drugooptu¾eni u ovom predmetu Mirza Viliæ osloboðen je krivice.

Sud je ocijenio da Tu¾ila¹tvo BiH nije dokazalo da je on u vrijeme kad je emitovan prilog, 1. januara 2006. godine, obavljao poslove direktora i izvr¹nog direktora OBN-a.

Sudija Senadin Begta¹eviæ je istakao da je juèera¹nja presuda prva koja je izreèena na ovom sudu na osnovu Zakona o ravnopravnosti spolova BiH.

Kako je obrazlo¾io, Marinkoviæu je izreèena najni¾a kazna predviðena ovim zakonom jer je Sud u obzir uzeo da optu¾eni nije ranije osuðivan, te njegov porodièni i profesionalni status.

Za krivièno djelo za koje je Marinkoviæ osuðen predviðena je kazna od ¹est mjeseci do pet godina zatvora.

Marinkoviæ nije prisustvovao juèera¹njem izricanju presude, a u sudnici su bili Viliæ i o¹teæena Dervi¹eviæeva.

Ona æe nakon pravosna¾nog okonèanja ovog postupka pokrenuti parnièni postupak za nadoknadu ¹tete.

Marinkoviæ je trenutno jedan od voditelja muzièkog rijaliti ¹oua "Operacija Trijumf".

Bred


frckica-j

Za¹to li nisam zaèuðena?

Bred

CIme?
Tome sto je Maca osudjen ili sto sam ja blag u kritici sprocu doticnog?
:K2:

frckica-j

Pa time ¹to se na¹la neka pametna ¾ena da ga tu¾i. Red i bio. Relativno poznata liènost, napravio joj scenu i ona tu¾ila i njega i televiziju. Sad æe dobiti pare. Zamisli da se tako ne¹to desi negdje na zapadu. Pa "odrali" bi ih! Postane¹ milioner samo zato ¹to te je budala u'vatila za gluteus... A Maca? Ma ne znam? Èudan lik... Pametan momak, ali zbog zabave ¹irokih narodnih masa se pona¹a kao budala. Ali i to je naèin da se zaradi novac.