Ubio sina, æerku, suprugu i ta¹tu

Started by Bred, 18-03-2008, 14:32:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Veselin Pe¹iæ |

BUJANOVAC - Boban Mitiæ (34), preksinoæ u 21.30 u Kr¹evici kod Bujanovca, hicima iz pi¹tolja ubio je æerku Anðelu (2), sina Lazara (3), suprugu Suzanu (25) i ta¹tu Sunèicu Ristiæ (48), a te¹ko ranio Kristinu M. (4), ¾eninu æerku iz prvog braka. Monstruozni ubica je onda poku¹ao da ubije i tasta Blagoja Ristiæa (50), ali mu je nestalo municije, posle èega je pobegao sa mesta zloèina.

Posle krvavog pira Bobana Mitiæa znake ¾ivota davale su Suzana i njena
Iz sreænih dana: Suzana i Boban
kæerka Kristina, koje su hitno prevezene u Klinièki centar u Ni¹u. Suzana, koja je imala vi¹e prostrelnih rana, ubrzo je preminula.
Motivi èetvorostrukog ubistva jo¹ nisu poznati, ali se pretpostavlja da Mitiæ nije mogao da pre¾ali raspad braka i odlazak supruge Suzane kod njenih roditelja. U kuæi Blagoja Ristiæa u Kr¹evici juèe muk i ti¹ina. Dolaze roðaci, poznanici i kom¹ije da izjave sauèe¹æe. Pored kuæe strave i u¾asa je i nekoliko naoru¾anih policajaca. Na verandi tro¹ne kuæe, u kojoj je monstrum bez milosti i upozorenja pokosio najmilije, po foto-albumu prebira Blagoje Ristiæ.
- Dok sam u susednoj sobi gledao TV, èuo sam straviènu pucnjavu. Pojurio sam prema sobi gde su se nalazili supruga, æerka i unuci. Kada sam se pojavio na vratima, zet Boban uperio je pi¹tolj u mene. Povukao je oroz, ali je kur¹um pogodio okvir vrata. Poku¹ao je ponovo da puca, ali u pi¹tolju vi¹e nije bilo municije. Onda je bacio pi¹tolj i rukom me sna¾no udario po licu. Od udarca sam pao na beton terase.
Kada je ispucao ceo ¹ar¾er, Boban Mitiæ je istrèao u noæ i od tada mu se gubi svaki trag. Policija je blokirala èitav kraj, ali za sada od ubice ni traga.
- Ovo je stra¹no ¹to me zadesilo. Pobio mi je sve najdra¾e, imam jo¹ samo sina Gorana - rekao je kroz suze Blagoje.
Ispred roditeljske kuæe Bobana Mitiæa zatekli smo njegovog oca Stojana sa mlaðim sinom Daliborom, koji nisu ni èuli za stravièan zloèin.
- Oko 18.30 èasova Boban je sa nama veèerao i biciklom negde oti¹ao. Pored na¹e kuæe on je izgradio svoju i u njoj samo spavao. ®ena ga je napustila u oktobru pro¹le godine i sa decom oti¹la kod roditelja u Kr¹evicu. Znam samo da je nekoliko puta odlazio u Kr¹evicu i snaju Suzanu molio da se vrate u Rataje. Boban je retko bio agresivan, èuvao je na¹e ovce i uvek je mene i moju suprugu Miru slu¹ao i pomagao nam. Ako je to uèinio, to je u¾as. Zaista nemam reèi - ka¾e uznemireni Stojan Mitiæ.
Pored nove kuæe Bobana Mitiæa stoji nekoliko policajaca. Me¹tani Rataja prolaze pored kuæe i zastajkuju. Jedan od kom¹ija, koji nije ¾eleo da mu se pominje ime, ka¾e da se Boban èudno pona¹ao.
- Bio je preke naravi. Mene je pre nekoliko godina pretukao. Kada se iznervira, ¾rtvu bije bez milosti. Mnogi su ga se u selu klonili - prièa jedan me¹tanin Rataja.
U Centru za socijalni rad u Vranju istièu da su Sunèica Mitiæ i njena deca od oktobra pro¹le godine bili pod nadzorom ove ustanove, upravo zbog nasilnièkog pona¹anja Bobana Mitiæa. U Op¹tinskom sudu u Vranju pokrenut je nedavno postupak protiv Mitiæa i to zbog nasilja u porodici. U dva navrata Centar za socijalni rad je Suzanu Mitiæ sa decom slao u vranjsku prihvatni stanicu. Jednom su u Sigurnoj kuæi bili 15 dana, a drugi put vi¹e od dva meseca. Sigurnu kuæu u Vranju, potvrdili su u Centru za socijalni rad, Suzana i njena deca napustili su 20. februara. U ovoj ustanovi ka¾u i to da je Boban Mitiæ na najbrutalniji naèin tukao ¾enu i decu. Zbog nasilja u porodici i torture nad Suzanom i njenom decom, od Op¹tinskog suda je Centar za socijalni rad zatra¾io hitnu meru za¹tite ugro¾ene porodice. Zbog èega nije uva¾en ovaj zahtev, ostaje da se vidi. Poslednji put je ¹tiæenica Centra za socijalni rad Suzana Mitiæ u ovoj ustanovi zbog socijalne pomoæi boravila 15. marta, dan uoèi masakra.

Devojèica èudom pre¾ivela hitac u glavu
NI© - Zdravstveno stanje Katarine R. (4), koja je èudom pre¾ivela masakr i ranjavanje u glavu, trenutno je stabilno, ali se lekari ni¹ke Neurohirur¹ke klinike uzdr¾avaju od du¾e prognoze. Kako „Blic“ saznaje, devojèicu je metak pogodio u èelo iznad desne obrve i iza¹ao kroz jagodiènu kost na istoj strani lica.
Devojèica æe biti operisana, ali je jo¹ neizvesno da li æe lekari uspeti da joj spasu oko!
- Njeno stanje je stabilno, svesna je i komunikativna. Na glavi su vidljive dve rane - ulazna, u èeonom delu, i izlazna, na jagodiènoj kosti desne strane lica. Na snimcima nema vidljivih preloma unutra¹njih kostiju. Postoje znaci povrede desne oène jabuèice, s istovremenim povredama krova oène duplje. Oèni lekar je nakon pregleda nalo¾io dalje hirur¹ko-oftalmolo¹ko leèenje, pa æe devojèica biti prebaèena na odeljenje deèje hirurgije radi operacije. „Zbog te¹ke povrede ne iskljuèuje se moguænost potpunog uklanjanja oka“, ka¾e direktor Neurohirur¹ke klinike Klinièkog centra u Ni¹u dr Ivan Stefanoviæ.
Prema oceni lekara, Katarina trenutno nije ¾ivotno ugro¾ena, ali postoji opasnost od komplikacija ukoliko doðe do infekcije.
Devojèica je primljena na ni¹ku Neurohirurgiju ne¹to posle ponoæi, zajedno sa majkom Suzanom, koja je preminula uprkos poku¹ajima lekara da joj spasu ¾ivot. Suzana je zadobila vi¹e ustrelnih rana glave i tela i veæ na prijemu bila je u kritiènom stanju. Lekari su poku¹ali da je reanimiraju, ali je preminula oko pola èasa iza ponoæi.
Sobu u koju je u ni¹koj bolnici sme¹tena Katarina èuva policija, zabranjen je prilaz do sobe i svaki kontakt s devojèicom.
B. Janaèkoviæ

Masovna ubistva
Masovna ubistva u Srbiji su sve èe¹æa, a na meti ubica su mahom njihovi najbli¾i - porodica, roðaci, kom¹ije. Nikola Radosavljeviæ iz Jabukovca kod Negotina i dalje je masovni ubica s najvi¹e ¾rtava, jer je krajem jula pro¹le godine ubio devetoro i ranio dvoje svojih kom¹ija.
Na naèin poput Bobana Mitiæa, koga je supruga ostavila, reagovao je i Leskovèanin Dragan Èediæ jula 2002. godine. Ubio je suprugu Biljanu i ¹estoro njenih roðaka i prijatelja, a troje te¹ko ranio. Èediæ je presudio i sebi.
Nesreðeni porodièni odnosi okidaè su za mnoge porodiène tragedije. Najèe¹æe otac ubije decu, suprugu, a zatim i sebe. Poslednja tragedija u kojoj je uni¹tena porodica bila je pre pet meseci, kada je Mali¹a Miletiæ iz Mladenovca ubio æerku, sina i suprugu, a zatim i sebe.

Pretio i ranije
Ristiæ istièe da je Boban èesto tukao i maltretirao njegovu æerku, koja je bila prinuðena da pobegne iz Rataja. Dolazio je Boban u Kr¹evicu i pretio da æe da ubije suprugu i decu, ali i tasta i ta¹tu. Zbog pretnji mu je oduzet pi¹tolj, ali je Boban u meðuvremenu kupio novi pi¹tolj kojim je poèinio krvavi pir.

blic

---
:ohwell: :nonono: :nonono: :nonono: