Masakr kod Tuzle, ¹estoro mrtvih

Started by Bred, 29-05-2008, 14:39:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Blic online |

Jutros oko 6 sati u mestu Trstije - Donja Lipnica u blizini Tuzle dogodio se masakr. Naoru¾ani Tomislav Petroviæ (1963.) ubio je troje kom¹ija u njihovim kuæama, a zatim u¹ao u autobus i ubio jo¹ tri osobe, pritom raniv¹i vozaèa, prenosi portal Sarajevo-x.

“Nakon ¹to je ubio trojicu kom¹ija u njihovim kuæama, Tomislav Petroviæ je krenuo ka autobuskoj stanici i sa pi¹toljem u¹ao u gradski autobus gde je ubio jo¹ troje ljudi i ranio vozaèa autobusa. Vozaè je te¹ko ranjen, nakon èega je uz pomoæ me¹tana ovog naselja, koji su mu pru¾ili prvu pomoæ, uspeo da doðe do UKC-a u te¹kom zdravstvenom stanju”, rekao je Miralem Malkiæ, portprol MUP-a Tuzlanskog kantona.
U toku je slo¾ena operacija u UKC-u Tuzla, a vozaè je u te¹kom zdravstvenom stanju. I ova informacija je potvrðena, dodaje Sarajevo-x.
Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je ubicu koji se trenutno nalazi u prostorijama MUP-a kantona nakon èega æe biti predat nadle¾nom tu¾ila¹tvu.
Za sada niko ne ¾eli da govori o motivima jutro¹njeg masakra u Tuzli.
Prema reèima Miralema Malkiæa, portparola MUP-a TK, vi¹e detalja biæe saop¹teno na vanrednoj pres-konferenciji MUP-a i Kantonalnog tu¾ila¹tva koja bi trebalo da se odr¾ai danas u 14 sati, prenosi Fena.
Hrvatski portal Javno.hr prenosi navode me¹tana koji ka¾u da se ubica veæ du¾e vreme èudno pona¹ao i da je patio od depresije. Petroviæ je za vreme rata oti¹ao u Hrvatsku, gde je i radio, ali se i razboleo. On je leèen u psihijatrijskoj bolnici, a pro¹le godine se vratio u Lipnicu.

blic

--

strasno ...  :ohwell: