Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Vampire 666

...nastavljamo promociju USPESNIH sportova ove zemlje...
   
16/06/2006 | Izvor: B92, VSSCG
"Plavi" bolji i od Hrvata
Vaterpolo reprezentacija SCG pobedila je u treæem kolu FINA kupa nacionalni tim Hrvatske rezultatom 9:8 (3:1, 0:2, 4:2, 2:3).

Tom pobedom „plavi“ su ostvarili najva¾niji cilj u Budimpe¹ti – direktan plasman na SP u Melburn.

U petak im je slobodan dan, a u subotu oèekuju u polufinalu pobednika susreta Italija – Hrvatska. Maðari su takoðe direktni finalisti, oni æe saèekati boljeg u meèu izmeðu ©panaca i Rumuna.

Susret sa Hrvatima obele¾ila je disciplinovana igra na¹eg tima koji je protiv sebe pored korektnog rivala imao i nekorektne sudije. Samo nekoliko podataka: u drugoj èetvrtini po dve liène imali su Saviæ, ©apiæ, Jokiæ i Ikodinoviæ. Pored 15 iskljuèenja, „plavi“ su jo¹ dva puta imali obostrano izbacivanje iz igre i dosuðen je protiv njih peterac. U poslednjoj èetrvtini imali smo èak sedam iskljuèenja.

U prvom delu bilo je 3:1, u drugom su Hrvati izjednaèili. U treæoj èetvrtini sjajna igra pre svih ©efika, ©apiæa, Gociæa i Janoviæa dovela je do 7:4, da bi Antonijeviæ smanjio u poslednjim sekundama.

U zavr¹nom periodu jo¹ dva puta je bilo plus tri (8:5 i 9:6), da bi serijom igraèa vi¹e i golovima Bo¹koviæa rival stigao na minus od jednog gola. Sreæom, uspe¹no smo saèuvali poslednji napad i loptu do kraja meèa.


„Glavni cilj je ispunjen, idemo u Melburn. Èestitke igraèima, u ovoj fazi priprema vi¹e nisu mogli“, rekao je selektor Nenad Manojloviæ.

Njemu i igraèima odmah je èestitao predsednik Velibor Sovroviæ, koji je do¹ao u pratnji biv¹eg direktora uprave Slobodana Vukasnoviæa.

„Momcima svaka èast. Sve ¹to smo planirali, do sada smo ostvarili i imamo razloga da budemo zadovoljni uraðenim.Najva¾nije smo ispunili“,  izjavio je Sovroviæ.

Igraèi su komentarisali suðenje.

„Neverovatno je da imamo toliko iskljuèenja, a oni igraju presing. Kao i protiv Rusa ponovo sam imao dve liène u drugoj èetvrtini, ali ne samo ja, veæ i najiskusniji Saviæ, Ikodinoviæ, Jokiæ. Sve smo izdr¾ali i to je najva¾nije“, rekao je ponovo odlièni Aleksandar ©apiæ.

U petak za sedmo mesto igraju Rusi i Grci, a za plasman u polufinale nadmeæu se ©panija – Rumunija i Italija – Hrvatska.

Bazen: Alfred Hajo¹. Gledalaca 1500. Sudije: Bokelman (Holandija) i Kaputi (Italija). Igraè vi¹e: SCG 12- 8, Hrvatska 15-4. Peterci: Hrvatska 1-1.

SCG: ©efik, Gociæ 2, Janoviæ 1, Filipoviæ, Saviæ, Ikodinoviæ 1, Nikiæ 1, Gojkoviæ, Æiriæ, ©apiæ 3, Pijetloviæ 1, Jokiæ, Radiæ.

Hrvatska: Volareviæ, Buriæ, Pavloviæ , Antonijeviæ 1, Vranje¹, ©tritof, Komadina 1, Ðoga¹ 1, Bu¹lje, Dobud 1, Kunac 1, Bo¹koviæ 3, Kaèiæ.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

yeca

A pre neki dan smo pobedili ©pance, je l' tako??
9:6 ja mislim

Vampire 666

#2
...finale se igra sa Madjarima...


18/06/2006 | Izvor: B92
Vaterpolisti SCG osvojili FINA kup!
Vaterpolo reprezentacija SCG osvojila je FINA kup u Budimpe¹ti, po¹to je u finalu pobedila domaæu selekciju rezultatom 10:9.

Plavi su vodili od poèetka do samog kraja utakmice, obièno sa 2-3 pogotka razlike, a u poslednji period u¹li su sa dva gola vi¹e.

Petnaest sekundi pre kraja dogodio se skandal kada je maðarski trener tra¾io tajm-aut, u istom trenutku njegovi igraèi postigli su izjednaèujuæi gol, a trener je oduistao od tajm-auta. To nije dozvoljeno po pravilima, ali je gol ipak priznat.


U produ¾etku Pijetloviæ je dao gol, posle èega se na¹a selekcija uspe¹no odbranila i stigla do trofeja.

Kakav je kriterijum suðenja najbolje govori podatak da su Maðari igraèa manje imali 12 puta, a selekcija SCG u 22 navrata. Da je do kraja iskljuèen jo¹ jedan na¹ igraè, u igru bi morao i rezervni golman.

Najefikasniji u selekciji SCG bili su Filip Filipoviæ i Aleksandar ©apiæ sa po 3 gola.
Priredio: Vladimir Novakoviæ

nasty girl

VATERPOLISTI SRBIJE [I CRNE GORE] OSVOJILI SVETSKU LIGU

Vaterpolisti Srbije koji nastupaju pod imenom SCG, osvojili su Svetsku ligu, po¹to su u finalu u Atini pobedili ©paniju sa 6:4 [1:1, 1:2, 2:0, 2:1]. Nagrada za prvo mesto u Svetskoj ligi je 100.000 dolara.

U pobedi u finalu zavr¹nig turnira Svetske lige, dva gola je postigao Vanja Udvovièiæ, a po jednom su se u strelce upisali Slobodan Nikiæ, Petar Trbojeviæ, Danilo Ikodinoviæ i Filip Filipoviæ. Odliènu partiju pru¾io je golman Denis ©efik, koji je u presudnim trenucima bio nesavladiva prepreka za ¹panske igraèe.

Vaterpolisti SCG i pro¹le godine su osvojili Svetsku ligu, tada na turniru u Beogradu.

U selekciji Spanije najzapazeniji je bio Ksavijer Vales koji je dao dva gola, a po jedan su dali Ivan Peres i Ksavijer Garsija.

'Plavi' nisu bili sigurni na poèetku meèa. ©panci su poveli golom Valesa, a izjednaèio je centrar Nikiæ na asistenciju Aleksandra Æiriæa. Tim rezultatom zavr¹ena je prva èetvrtina. U drugih osam minuta meèa, ©panci su bili jo¹ bolji. Vales je ponovo bio precizan, a ubrzo mu se ¹utom iz daljine na listi strelaca pridru¾io i Garsija. U fini¹u druge èetvrtine, Petar Trbojeviæ je postigao gol, kojim su plavi smanjili na 3:2.

Treæu èetvrtinu obele¾ile su sjajne odbrane ©efika, gol Udovièiæa iz kontranapada, kao i pogodak Danila Ikodinoviæa posle dve odliène odbrane ¹panskog golmana Injakija Agilara. U poslednju èetvrtinu 'plavi' su u¹li sa golom prednosti koju je, medjutim, ubrzo anulirao Ivan Peres. Trener Dejan Udovièiæ odluèio je da u igru ubaci juniora Filipa Filipoviæa koji je ponovo doneo prednost vaterpolistima Srbije. Posle toga, ©panci su gradili dobre nepade, ali je ©efik ponovo u nekoliko navrata bio nesavladiv. Sa druge strane, Udovièiæ je postigao drugi gol na meèu i poveæao vodjstvo na 6:4. ©efika su ponovo napadali, ali on, sa dve uzastopne odbrane, nije dozvolio neizvesnost.

'Plavi' se sutra pre podne vraæaju u Beograd, gde æe nastaviti pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se poèetkom septembra igra u glavnom gradu Srbije.

Posle utakmice slavljenik Vladimir Vujasinoviæ rekao je kako je 'finalni meè bio izuzetno kvalitetan, na nivou svetskog prvenstva': 'Oèekivali smo te¹ku utakmicu, jer su ©panci uvek 'nezgodan' protivnik. Mada jo¹ nismo u ¾eljenoj formi, ipak je pobedio kvalitetniji tim', smatra kapiten 'plavih'.

Trener na¹e reprezentacije Dejan Udovièiæ ka¾e da je 'oèekivao te¹ku utakmicu', ¹to se i pokazalo u prvoj èetvrtini: 'Meðutim, u drugom delu meèa uhvatili smo na¹ ritam, pojaèali odbranu i uspeh nije izostao'.

Junak susreta, Vanja Udovièiæ, smatra da je 'zaslu¾ena pobeda ostvarena u duelu sa izuzetno jakim protivnikom': 'Iz minusa smo u¹li u plus i dokazali da smo kvalitetnija ekipa'.

Aleksandar ©apiæ podseæa da su 'plavi' u poslednje dve sedmice odigrali deset utakmica sa jakim rivalima: 'Na kraju, stigao nas je umor. Mada nas veèeras ¹ut nije slu¾io, igrali smo odlièno u odbrani, ¹to je bilo presudno', ka¾e prvi 'tobdzija' na¹e reprezentacije.

Danilo Ikodinoviæ, èiji je pogodak 'prelomio' rezultat, istièe da je, ipak, najva¾nije od svega - pobeda: 'Smogli smo snage kad je bilo najte¾e: u pravom trenutku igrali smo najbolje ¹to mo¾emo'.

Strelac prvog gola, Slobodan Nikiæ, sreæan je zbog velikog uspeha: 'Bila je to tvrda utakmica. Tako je uvek u finalu. Imali smo ¾arku ¾elju da pobedimo. To se i ostvarilo'.

Aleksandar Æiriæ je mi¹ljenja da je 'odlièna odbrana dobila utakmicu': 'Zaslu¾eno smo trijumfovali, zaista smo najkvalitetniji tim u svetu'.

B92

avgogh

zna li neko gde se mogu kupiti karte za predstojece evropsko prvenstvo, i kol'ko kostaju

avgogh

pocelo je... da li ce to biti jos jedna zlatna medalja plavih (ili sad vec crvenih?) delfina?  :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~ :Bog :Bog :Bog :Bog

Darker

Quote from: avgogh on 23-08-2006, 16:06:37
zna li neko gde se mogu kupiti karte za predstojece evropsko prvenstvo, i kol'ko kostaju
Jel si saznala, mo¾e biti?

avgogh

e nisam sigurna da ove cene vaze i za srbiju:
sa sajta http://www.esiti.co.yu/
Obave¹tavamo sve zainteresovane da je, po ovla¹æenju Vaterpolo saveza SCG (organizator Evropskog prvenstva u vaterpolu 2006.), Siti Plus d.o.o. ekskluzivni ditributer i prodavac ulaznica na podruèju Republike Slovenije za EP u vaterpolu.

Prvenstvo se odr¾ava u Beogradu, 1-10. 09. 2006. na otvorenim bazenima Ta¹majdan (za mu¹karce) i Banjica (za ¾ene).

Cene ulaznica za prepodnevni program utakmica za mu¹karce na Ta¹majdanu:

KVALIFIKACIJE 1-5. SEPTEMBRA (prepodnevne utakmice 10-13h):
Dnevna ulaznica 01 - 05. 09. 2006. (3 utakmice dnevno) 900 din (11,25 EUR)

Komplet ulaznica 01 - 05. 09. 2006. (15 utakmica) 3600 din (45 EUR)


ZAVR©NICA 7-9. SEPTEMBRA (za plasman od 5. do 12. mesta, prepodnevne utakmice 10-13h):
Dnevna ulaznica 07. 09. 2006. (2 utakmice) 600 din (7,5 EUR)

Dnevna ulaznica 08. 09. 2006. (3 utakmice) 900 din (11,25 EUR)

Dnevna ulaznica 09. 09. 2006. (3 utakmice) 1000 din (12,5EUR)   (ovo je valjda finale...)

Komplet ulaznica 07 - 09. 09. 2006. (8 utakmica) 2000 din (25 EUR)

Za informacije vezane za ¾enski turnir koji se odr¾ava na Banjici, molimo Vas kontaktirajte nas na dolenanevedeni fax/mail.

Reprezentacija Slovenije æe sve svoje utakmice u grupi igrati u prepodnevnim terminima, a termini u drugom delu takmièenja æe zavisiti od ostvarenog plasmana.

Informacije o cenama ulaznica za ostale termine mo¾ete videti ovde.

Kako bi na vreme obezbedili ulaznice svi zainteresovani za kupovinu mogu da nam se jave:


Siti Plus d.o.o.

Bulevar Arsenija Èarnojeviæa 90/14

11070 Novi Beograd

fax: +381 (0) 11 31 32 001

mail: [email protected]   :hm  :hm   

nasty girl

EP: Pobede Hrvata i Holanðana

Vaterpolisti Hrvatske i Holandije izbegli su borbu za 11. mesto na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pobedama u bara¾u.

Hrvati su protiv Slovaka bili ubedljivi – 12:6 (4:3, 1:0, 5:3, 2:0), i u borbi za plasman od 6. do 10. mesta sastaæe se sa selekcijom Rusije.

Holanðani su u jutarnjem terminu lo¹e poèeli protiv Slovenije, ali su se brzo pribrali i pobedili najslabiji tim na prvenstvu 12:8 (1:3, 2:0, 5:1, 4:4), pa ih sada èeka duel sa Nemaèkom.

Arno Havenga je dao 3 gola za Holandiju, a Ziga Balderman 3 za Sloveniju.

Slovenci æe katastrofalan utisak iz dosada¹njih 6 utakmica (sa gol-razlikom -62 oborili rekord star 56 godina) moæi da donekle poprave utisak u petak od 10, kada sa Slovaèkom igraju za izbegavanje fenjera.

Posle njih u bazen ulaze Hrvati i Rusi, pa Nemci i Holanðani.

U toku veèeri igraju se èetvrtfinalni meèevi, a pobednici æe u petak na obraèun sa Maðarima, odnosno Srbima.

avgogh

i, ponovo sa madjarima u finalu... cudno je da ne vlada toliko interesovanje za veterpolo, iako smo najbolji, na svetu sigurno... to me podseca na pitanje iz sociologije: kakvi smo mi srbi, gde se jedna od karakteristika navodi mazohizam... :) volimo fudbal, vise nego ista da gledamo i da se nadamo, a svaki put se razocaramo....  :K

yeca

Zna¹ kako avgogh, neko mora i da promovi¹e to prvenstvo. Ja ni jednu reklamu nisam èula. Mo¾da je moja gre¹ka (ipak uèim k'o konj :ninja:) ali ne¹to mi se èini da nije...

nasty girl

Finale EP: Srbija - Maðarska


Vaterpolisti Srbije na vrlo ubedljiv naèin plasirali su se u finale Evropskog ¹ampionata u Beogradu. Oni su u polufinalu, drugi put u poslednja tri dana pobedili reprezentaciju Rumunije, ovaj put sa 13:6 (4:0, 2:1, 3:2, 4:3). U drugom polufinalu Maðarska je bila bolja od ©panije sa 16:10 (5:3, 3:2, 4:1, 4:4).
Na¹i vaterpolisti od samo starta krenuli su sna¾no i odluèno, sa ¾eljom da se na ¹to ubedljiviji naèin plasiraju u finale. Glavna odlika u prvom poluvremenu bila je izuzetno èvrsta odbrana reprezentacije Srbije, a prednjaèio je Dejan Saviæ, koji je i zaradio jedino iskljuèenje u ovom periodu igre.
Na¹i igraèi prvi put su na ovom ¹ampionatu zaigrali u "plavim" kapicama, a veæ posle manje od 90 sekundi igre stigli su do voðstva. Strelac je bio Slobodan Nikiæ na proigravanje Vladimira Vujasinoviæa.  I drugi gol je pao posle kontre, a strelac je bio Danilo Ikodinoviæ. Kod treæe pogotka asistent je ponovo bio Vujasinoviæ, a strelac Aleksandar ©apiæ, koji je sekund pre kraja perioda postigao i svoj drugi gol.
Ni druga èetvrtina nije donela smanjeni tempo igre srpskih vaterpolista u odbrani. Gotovo bez gre¹ke su se branili momci u "plavim" kapicama, a jedini gol primili su sa igraèem manje. Situaciju kada je iskljuèen Petar Trbojeviæ, gol za Rumune dao je Edvard Andrej Dina. Posle toga viðene su dve prave majstorije. Prvo je Vanja Udovièiæ izuzetno fintirao odbranu Rumunije i postigao gol, a potom je Vujasinoviæ iskoristio zbunjenost protivnika i sa velike udaljenosti matirao Nenèiua.
U treæoj èetvrtini na¹i vaterpolisti igrali su onoliko koliko je bilo dovoljno da bi se odr¾avala prednost. Svi golovi u ovom delu postignuti su sa igraèem vi¹e. Za Rumune strelci su bili Andrej Busila i George Georgesku, a za Srbiju Nikiæ i Saviæ. Èetvrtinu je zaèinio pravom "bombom" kojom je skoro pocepao mre¾u Aleksandar ©apiæ.


Poslednja deonica igre poèela je taktièkim nadmudrivanjem, dok èetvrti gol za Rumune nije postigao Kozmin Radu. Veæ u narednoj akciji ©apiæ svojim èetvrtim golom ponovo vraæa na do tada najveæu prednost od ¹est golova razlike. Samo minut posle tog gola Branko Pekoviæ koristi igraèa vi¹e i posti¾e 11. gol za Srbe, a u zavr¹nici i Prlainoviæ je uspeo sa velike udaljenosti da se upi¹e meðu strelce. Poraz je koliko-toliko uspeo da ubla¾i Andrej Dina svojim drugim golom. Do kraja po jedan pogodak na obe strani postigli su Saviæ i Radu. 
"Dana¹nja utakmica protiv Rumunije je bila prava za razliku od one od pre par dana, kada smo igrali opu¹tenije, jer smo veæ bili obezbedili plasman u polufinale. Veèeras smo igrali svom snagom, jako u odbrani i veoma koncentrisano. Zaslu¾eno smo se na¹li u finalu, ispunili smo cilj, ali tu se neæemo zaustaviti. ®elimo da stignemo do zlatne medalje", rekao je Dejan Saviæ.
"Mislim da ovo nije bila tako laka utakmica kako je to mo¾da izgledalo. Rumunija je dosta dobra ekipa. Mi smo dobro poèeli, poveli sa 4:0, ali smo se malo opustili u drugom delu igre. Sada se okreæemo finalnoj utakmici", ka¾e Slobodan Nikiæ.
"Momci su igrali veoma dobro, ispo¹tovali su sve dogovore pre utakmice. Mi smo ovde sebi odredili tri cilja tj. tri etape. Osvojili smo prvo mesto u grupi, plasirali se u finale i sada je ostao jo¹ treæi cilj, a to je zlatna medalja", tvrdi Dejan Udovièiæ.
Otvoreni bazen "Ta¹majdan". Sudije: Naumov (Rus), Margeta (Slo).
RUMUNIJA: Nenèiju, Radu 2, Musat, Bonka, Josep, Busila 1, Dunka, R. Georgesku, Giban, G. Georgesku 1, Guima Matei, Kadar, Andrej Dina 2, Negrean.
SRBIJA: ©efik, Trbojeviæ, Gociæ, Udovièiæ 1, Saviæ 2, Ikodinoviæ 1, Nikiæ 2, Filipoviæ, Æiriæ, ©apiæ 4, Vujasinoviæ  1, Pekoviæ 1, Soro, Pijetloviæ, Prlainoviæ 1.

pereca

Ima da slavimo veceras  :ziveli :~

vladimir


avgogh

i da da da aaaaaaa  :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica :loptica
SRBIJA JE EVROPSKI SAMPION! (uh, kako mi ovo Srbija cudno zvuci, kao da se nikad tako nije zvala)