Plivanje

Started by zabica, 23-03-2007, 20:41:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Duke

Ne znam otkud "ekip"u hrabrost da iznese ovakvu jednu informaciju. Nikada za njega nisam navijao ali Torp je veliki sampion i da mu se ovako pljuje po karijeri nikako nije zasluzio.

Sva ta stalna odricanja koja moras da podneses da bi bio u vrhu plivanja ili bilo kog drugog individualnog sporta gde si protiv sata, protiv metra, protiv sebe ustvari. odredjuju ti sta da radis, gde da se kreces, sta da jedes, s'kim da se je*es da bi ostavio sampionsko potomstvo naciji, i povrh svega se nadje neki novinarcic koji dodje da ti se preko svega jos malo ispljuje po zivotu za svoju bednu platicu.

Ako ima dokaza, neka daju FINAi i neka mu uzmu medalje.
Ako nema, sto je izvesno, neka ucute svi ti jadni izgovori za ljudski rod i neka ostave na miru sampiona kome nikada nece biti ni do kolena

zabica

Duke, imam oseca kao da ti je torp rodjak  :lol:

ja pretpostavljam da oni svi koriste  nesto, makar neke energetske pilule, jer treba izdrzati 10ak dana i svaki dan plivati u jednoj, dve discipline i ostvariti u svakoj dobar rezultat...

ali, slazem se da ne treba nikog napadati dok se ne pojave odgovarajuci dokazi! ali tako je to sa ztampom, uvek bilo i bice! :wall:

rodiæ

ma Torp je,bre,car u plivanju!!!kad je osvajao one mnoge medalje nije bio dopingovan,a posle ¹ta je bilo ne zna se .svakako je car.ima mnogo ru¾nu devojku mo¾da je to je problem.

Roben

Rekord Libi Lenton na 100m slobodno

Najuspe¹nija prlivaèica na prvenstvu sveta koje je u nedelju zavr¹eno u Melburnu, Australijanka Libi Lenton, oborila je u utorak svetski rekord u disciplini 100 slobodno, preplivav¹i dve du¾ine bazena u vremenu 52,99 sekundi.

To je za 31 stotinku br¾e od dosada¹njeg rekorda koji je Nemica Brita ©tefen postavila na prvenstvu Evrope u Budimpe¹ti pro¹le godine.

Lenton je rekordnu trku isplivala u egzibicionom takmièenju najboljih australijskih i amerièkih plivaèa koje je dana sodr¾ano u Sidneju. Organizatori su odluèili da naprave atraktivnu disciplinu u kojoj se u ¹tafeti 4x100 slobodno nadmetalao po dvoje plivaèa i plivaèica, pri èemu su u istoj izmeni bili plivaè i plivaèica.

Lenton je u prvoj izmeni plivala protiv Majkla Felpsa, koji joj je slu¾io kao "zec", i uspela je da postigne rekordno vreme. Po¹to medjunarodna plivaèka federacija ne dozvoljava da u trkma uèestvuju plivaèi koji "vuku" favorite za obaranje svetskih rekorda, postojala je dilema da li æe rekord Libi Lenton moæi da bude priznat.

Predsednik Plivaèke federacije Australije Glen Tasker izjavio je, medjutim, da Felps u ovom sluèaju nije bio "zec", jer je do kraja isplivao svoju deonicu i da æe vreme koje je Lenton postigla biti prijavljeno kao svetski rekord.

Da li æe on i zvanièno biti ratifikovan, saop¹tiæe Medjunarodna plivaèka federacija.

Roben

Quote from: Shaft on 18-04-2007, 19:24:41
R je najbolji plivac svih vremena ! :bubble: :bubble: :bubble: :bubble: :sarcasm: :peace: :siza: :siza: :siza: :siza:
ја не пливам ја роним  :>
а ти не смеш на базен да те не удавим  :plez :plez :plez

hulio_salinas

18. oktobar 2007. | Izvor: B92, Beta | Milo¹ Todoroviæ
Osam medalja za srpske plivaèe!



Mladi plivaèi Srbije osvojili su prvog dana takmièenja na prvenstvu jugoistoène Evrope u Solunu osam medalja, saop¹tio je Plivaèki klub "Valis" iz Valjeva. Reprezentativci Srbije osvojili su tri zlatne, èetiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Zlatne medalje osvojili su Ivan Lenðer na 100 metara delfin, Èaba Silaði na 200 metara prsno i Ivan Kopas na 50 metara leðno.

Srebrne medalje pripale su Anðelki Petroviæ na 50 metara slobodno, Milanu Sila¹kom na 50 metara slobodno, Jovani Bogdanoviæ na 200 metara prsno i Tijani Vukanoviæ na 100 metara delfin.

Bronzanu medalju osvojila je mu¹ka ¹tafeta u trci na 4x200 metara slobodno. Za Srbiju su plivali Stefanoviæ, Sila¹ki, Lenðer i Kopas.

Mladi reprezentativci Srbije èlanovi su plivaèkih klubova iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde i Valjeva.

mikele

Ленђер и Силађи су прави ''драгуљи'',само их треба добро избрусити.
И онда на ОИ у Лондону 2012. ето нам медаља у пливању.

Chef

Èaviæ ponovo doplivao do zlata!
Subota, 17. novembar 2007. 18:25

"Bo¾e pravde" orilo se jo¹ jednom samo za Milorada Èaviæa. Najbolji srpski plivaè pobedio je u trci na 50 metara leptir na mitingu Svetskog kupa u malim bazenima u Berlinu.

Èaviæ je u svom prvom kontinentalnom takmièenju ove sezone trijumfovao u vremenu 23,33 sekunde. Drugoplasirani Nemac Tomas Ruprat zaostao je jednu desetinku, a njegov zemljak ©tefan Dajbler bio je sporiji 14 stotinki od srpskog plivaèa.

"Fenomenalan poèetak sezone, dobar rezultat i jo¹ bolji plasman. Vrlo sam zadovoljan Èaviæevom formom, ali tek oèekujem da poèetkom decembra u Debrecinu na Evropskom prvenstvu bude onaj pravi", izjavio je za MONDO Petar Popoviæ, trener Milorada Èaviæa i direktor plivaèkog kluba Partizan.

Popoviæ nam je preneo i Èaviæeve impresije: "Milorad je prezadovoljan i presreæan, ka¾e, ako se po jutru dan poznaje biæe ovo beriæetna godina".

Pored Milorada Èaviæa, prvog dana takmièenja u Berlinu Srbiju su predstavljali i supertalentovani sedamnasestogodi¹njaci Ivan Lendjer i Èaba Siladji. Lendjer je na svom vatrenom kr¹tenju u najjaèoj konkurenciji zauzeo 15. mesto na 50 leptir (24,46), dok je Siladji na 50 metara prsno bio 19. (28,86), a na èetiri puta du¾oj deonici 20. (2:20,26)

Èaviæ bi drugog dana Svetskog kupa, u nedelju, trebalo da se takmièi u dve discipline na 50 metara slobodno i 100 leptir. Lendjer æe plivati 200 leptir, a Siladji 100 prsno.

Prvog dana Svetskog kupa pojadinaèno najvredniji rezultat ostvario je ¹vedski plivaè Stefan Nistrand, koji je oborio svetski rekord na 100 metara slobodnim stilom rezultatom 45,83 sekundi. Dosada¹nji rekord iznosio je 46,25 sekundi, a dr¾ali su ga Amerikanac Jan Kroker i Ju¾noafrikanac Roland ©uman.

(MONDO)

mikele

PLIVANJE: Èaviæu jo¹ jedno zlato
(http://nono9.us)

Posle zlatne medalje u trci na 50 metara leptir, Milorad Èaviæ potvrdio je vrhunski talenat okitiv¹i se najsjajnijim odlièjem i na duplo du¾oj deonici na mitingu Svetskog kupa u malim bazenima u Berlinu.

Najbolji srpski plivaè je u kvalifikacijama zabele¾io najbolje vreme (52.00 sekunde), a zatim i u finalnoj borbi trijumfovao sa 51.07 sekundi.

Srebro je pripalo Australijancu Endrjuu Loterstinu (51.26), dok je treæi bio Novozelandjanin Mos Burmester (52.34).

Èaviæ je u prebukirinom rasporedu oku¹ao sreæu i u trci na 50 metara slobodnim stilom, gde je zabele¾io sedmo vreme u finalu - 21.92. On je u kvalifikacijama isplivao najslabije vreme za prolazak u finalnu trku, bio je osmi sa rezultatom 21.90 sekundi.

Zlatna medalja u najtraktivnijoj disciplini pripala je ©vedjaninu ©tefanu Nistrandu, koji je zahvaljujuæi odliènoj formi ostvario vreme 20.93 sekunde i zabele¾io novi svetski rekord.

On je za pet stotinki bio br¾i od dosada¹njeg najboljeg planetarnog rezultata, koji je u avgustu pro¹le godine u Hamburgu zabele¾io Ju¾noafrikanac Roland ©uman, kome je u Berlinu pripalo srebro (21.39). Bronzanom medaljom okitio se Imon Salivan iz Australije, koji je postigao vreme 21.48 sekundi.

(MONDO)

mikele

Èaviæu zlato uz novi evropski rekord
(http://nono9.us)

Novim evropskim rekordom Milorad Èaviæ doplivao je do prvog zlata na kontinentalnom ¹ampionatu u Ajndhovenu.

Deonicu 50 metara delfinovim stilom najbolji srpski plivaè savladao je za 23,11 sekundi, ¹to je drugi najbolji svetski rezultat svih vremena. Èaviæ je tako za 14 stotih delova sekunde nadma¹io ostvarenje koje je u utorak ostvario u polufinalu.

"Ovo je fenomenalno vreme. Ipak, mislim da sam mogao jo¹ bolje, mo¾da i do novog svetskog rekorda (22,96). Poslednji dodir nije bio savr¹en, bio sam prekratak u poslednjem zaveslaju zbog èega sam morao suvi¹e da se istegnem. Optimista sam i u ostale dve discipline koje æu plivati u Ajndhovenu, naroèito na 100 delfin, gde ¾elim da idem ispod 51,7 sekundi", izjavio je Èaviæ neposredno po osvajanju zlata.

Srpski torpedo razbio je konkurenciju u finalu, ostaviv¹i za dva zaveslaja srebrnog Ukrajinca Sergeja Breusa (23,48), odnosno za tri bronzanog ©panca Rafaela Munjoza Pereza (23,60).

Ovim nastupom Èaviæ je potvrdio da je u Ajndhoven do¹ao perfektno pripremljen i da se do kraja ¹ampionata od njega mo¾emo nadati jo¹ nekoj medalji.

Najbolji srpski plivaè, koji je pre puta u Holandiju istakao da je ovo prvenstvo samo prolazna stanica na putu ka Olimpijskim igrama u Pekingu, na Evropskom prvenstvu, osim 100 metara delfin, plivaæe i 100 slobodno.

(MONDO)

А на доделу медаља је изашао у црвеној мајци на којој је писало КОСОВО ЈЕ СРБИЈА
:Bog :Bog :Bog :Bog

Roben


mikele

Само да документујем моје јучерашње речи и сликама :>
Слика 1
(http://nono9.us)

Слика 2
(http://nono9.us)

tarantulica



LEN suspendovala Èaviæa!

©ampionat Evrope u Ajndhovenu zavr¹en je za reprezentativca Srbije Milorada Èaviæa!

Evropska plivaèka federacija (LEN) u petak je na svom zvaniènom sajtu saop¹tila da je Èaviæu, odlukom Panela za disciplinska pitanja i sporove, zabranjeno dalje uèe¹æe na 29. EP.

U obrazlo¾enju odluke navedeno je da je srpski plivaè "na ceremoniji progla¹enja pobednika u disciplini 50 metara leptirovim stilom napravio èist politièki potez i prekr¹io Kodeks o bezbednosti na dogaðajima koje organizuje LEN".

Èaviæ je u sredu osvojio zlatnu medalju u pomenutoj disciplini, oboriv¹i dva puta zaredom evropski rekord, prvo u polufinalu, a zatim i u finalnoj trci (23,11 sekundi).

Na pobednièko postolje popeo se u crvenoj majici sa æiriliènim natpisom "Kosovo je Srbija", a dan kasnije su Holanðani, organizatori ¹ampionata, protiv njega pokrenuli disciplinski postupak.

Panel za disciplinska pitanja i sporove LEN ujedno je kaznio Plivaèki savez Srbije sa sedam hiljada evra.

(MONDO)

Darker

Jebote, ovo je da ispizdi¹ :namcor

vucko81

Злобни и завидни не могу да поднесу да један СРБИН осваја медаље, опет се потврђује да нас не воле и не подносе!