Rezime profesora

Started by Jeca, 04-07-2007, 05:27:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jeca

=> Napomena: Stavovi izneti ovde nisu odraz misljenja Administratora foruma niti moderatorskog tima vec prost zbir utisaka koje su studenti izneli na forumu.

Dakle....da pokusamo da rezimiramo profesore, kako bi studenti znali na sta da obrate paznju.... Dopune su pozeljne...

prof Sote Vladimirov (http://www.pharmacy.bg.ac.yu/farm_hem/vladimirov.htm) - vazi za mozda cak najzahtevnijeg profesora na institutu. Formule moraju da se znaju, da se ispisu, jer obicno detaljno prvo pregleda koncept, pa tek onda krecu pitanja... IUPAC, IUPAC, IUPAC...u po dana u po noci...Skoro svako pitanje, vuce za sobom podpitanje: "Da li znate ovo da procitate po IUPACU?". Trudi se da izvuce iz studenta sto moze,strpljiv je, nece odmah da te obori ako se zbunis, a desi se da postavlja malkice nerazumljiva pitanja, ali sustina je da se treba dobro spremiti i pripremiti :)

prof Danica Agbaba (http://www.pharmacy.bg.ac.yu/farm_hem/agbaba.htm) - cista logika i organska hemija, hemija i samo hemija.... Formule i nisu toliko bitne (opsta formula mora da se zna, par primera onih osnovnih), ne voli kad neko nabuba (to brzo moze da provali), vec da sa razumevanjem skapira zasto je to bas tako, a ne drugacije...ovde se misli na metabolizam leka, kao i to zasto se neki lek pakuje bas u tamne bocice recimo ili zasto ce bas ta konformacija, supstituent itd biti stabilniji....
osnovno pravilo: ako ne znas-bolje cuti, nego da lupis, jer moze biti opasno! :T I bolje sedi u toj malo napetoj atmosferi,  mozda ti se posreci da predje na sledece pitanje, a da zanemari(zaboravi) to sto nisi znao :)

prof. Zorica Vujic (http://www.pharmacy.bg.ac.yu/farm_hem/vujic.htm) - od prosle godine je pocela da pita DF, pa jos uvek nije ustalila svoj kriterijum, ali vazi za najopusteniju profesorku... Ne stvara napetu atmosferu, vec pokusava s tobom na jedan sasvima lep nacin da porazgovara o tvojim pitanjima...formule - jesu bitne u granicama normale (opsta formula, predstavnik neki i to je to), funkcionalne grupe, ali da je prezahtevna nije...Bitno je znati propratni text,da sto vise pricas i nema zime.


Dakle, nisu toliki bauci ni ovi profesori, samo sto kad dodje student sa predrasudama ondaK moze biti nezgodno, a ako ih shvatite kao sasvim normalne obicne ljude, videcete da uopste nije tako strasno... Naravno, znanje mora da se zna, ali gadjanja indexima, bacanje kroz prozor istih, necete videti (klima im je ukljucena, pa su zatvoreni prozori  :wink:)

I OBAVEZNO IDITE DA SLUSATE ISPIT, nemojte da ste lenji, verujte puno znaci!!!!