SNIF Centar

Started by Skarlet, 20-11-2007, 14:09:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Quote from: Weishaupt on 22-11-2007, 10:08:22
Pitanje je samo da li ce profesori praviti razliku na nivou organizacija? Ono sto mene plasi, jeste da ce neki zakljuciti da posto sada postoji SNIF, onda nema potrebe da se saradjuje sa FID-om, jer on nije zvanicna studentska organizacija. Na taj nacin ce FID platiti svoju autonomiju u odnosu na fakultet. Ovo je vrlo realna mogucnost, jer kao sto si ti Adonise naveo,
Quote from: Adonis_Vernalis on 21-11-2007, 17:57:07ali to sto oni saradjuju samnom i ja sa njima - to je obostrana dobra volja i prakticni primer bontona, na obostranu korist. Niti mene neko obavezuje da sa FID-om saradjujem, niti njih.

Ti prvi znas kojom brzinom ide saradnja na fakultetu i sa kojim zavodima. Jedino nam preostaje da sacekamo ividimo sta ce biti.
I agree.

Enea

#31
Quote from: zoe on 22-11-2007, 11:37:26

Енеа, ти баш машташ и помало параноишеш...



Zoe, ti bash sebi dajesh puno za pravo, i pomalo si naivna.

hulio_salinas

Ljudi, već vidim kako će se nastaviti rasprava u ovoj temi. U nameri da sprečim svađu i teške reči u najavi, zamoliću vas da malo spustite loptu.

Tema je otvorena da biste bili informisani o formiranju nove studentske organizacije na fakultetu. Ovu stvar treba pohvaliti, jer je svaka uspešna studentska inicijativa uspeh svih nas. Svi treba da se ponosimo.

SNIF nije konkurentna organizacija FID-u. Cilj i jedne i druge organizacije/društva jeste da se podstakne naučno-istraživački rad studenata. Što je za svaku pohvalu. Treba iskoristiti ovakvu pogodnost da možemo birati između sve organizacije. Zavisi iz kog predmeta želite da radite rad, pristupite jednoj ili drugoj organizaciji. Tu ne treba da postoji rivaliteta, kao ni osećaja bilo kakve konkurentnosti, netrpeljivosti ili nečeg sličnog.

Što se tiče "conditions of participation", moraju postojati određeni kriterijumi, što je i normalno. Možete postavljati pitanje zašto je nešto ovako ili onako, možete dobijati odgovor, a ne možete se ovde prepucavati, vređati i prepirati oko gluposti. Može i prostije: "Jel' može..."; "Ne može, jer..." i kraj priče. Nemojte sad da dižemo frku oko bezveznih stvari.

Umesto da čovek otvori temu i oduševi se što je ovako nešto stvoreno, on doživi da se zgrožava zbog glupih prepirki.

Ako ne smirite strasti i ako ne nastavite sve u normalnom tonu, poruke će vam biti obrisane. Ako vas je moj post slučajno isprovocirao ili iznervirao, probajte da iskulirate, jer nemam nikakvu lošu namaru. Sve što želim je da prestanete sa svađom i da nastavite da pitate, odgovarate, komentarišete u mirnom tonu.

Još jednom podvlačim, ako ignorišete moj savet i nastavite ovako - obrisaću vam poruke.
:cvet

Darker

Na kraju krajeva, i svaka konkurencija, ako je zdrava-je dobra jer poveæava kvalitet :wink:

Lence

   Pozdrav za studente inicijatore/osnivace/ushmrkivace!  :cvet
I jedno veliko HVALA! Drago mi je da cujem da se pojavila mogucnost ucestvovanja u istrazivackom radu u okviru predmeta koji mene intresuju, sto do sad nije bio slucaj.
    Pitanje za upucene:
Da li mogu da konkurisem nakon odslusane pete godine?
(Pitam, jer ne verujem da cu polagati farmakologiju, iz koje zelim temu, pre toga, a volela bih da, pre upustanja u bilo kakav istrazivacki rad, dobro savladam istu!)

jov@n

Lence, naravno da mozes po odslusanoj petoj godini da ucestvujes u naucno istrazivackom radu, svi to mogu dokle god su studenti...
Sto se tice debate vodjene na prethodnim stranicama, profesor, zoe i hulio su rekli prakticno sve sto je trebalo reci, i necu ponavljati jihove reci. Sto se tice kriterijuma na konkursu za teme, odnosno radove, oni su morali postojati, izmedju ostalog i zbog toga sto je sam SNIF nastao po uzoru na slicne centre koji se nalaze na drugim fakultetima, pravilnik SNIF-a je pisan po ugledu na njihove pravilnike, i verujte, najliberalniji je upravo po pitanju tih gore pomenutih kriterijuma (pravilnik ce se pojaviti u neko dogledno vreme na site-u fakulteta, nadam se, ako ne, pisite SNIF-u da vam posalju primerak). Zbog svega ovoga, neke norme i standardi koji postoje kod centara drugih fakulteta moraju se ispratiti i ispostovati, a da li ce kvalitet radova biti bolji uz te kriterijume, ne znamo jos definitvno jer smo na pocetku, ali definitivno je veca verovatnoca da ce tako biti uz postojece kriterijume.

prommy

I opet "dva Srbina tri partije"!! Nema potrebe za bilo kakvim antagonizmom, pa na kraju krajeva mi smo ipak mali faks i apsolutno sve moze da se dogovori.. Osnivanje jednog ovakvog centra moze samo doneti korist, svakako ne moze da skodi. A Fid ce svakako podrzati svaku produktivnu organizaciju i maksimalno saradjivati!

Sa druge strane nemojte hvaliti SNIF bacanjem drvlja i kamenja po Fidu! Pogotovo ne dezinformacijama:
Quote from: Lence on 22-11-2007, 23:37:38
   Drago mi je da cujem da se pojavila mogucnost ucestvovanja u istrazivackom radu u okviru predmeta koji mene intresuju, sto do sad nije bio slucaj.
   

Ko iz Fida ti je to rekao?!
Ako hoces mogu da te upoznam sa dva ozbiljna projekta iz farmakologije, koja su zapoceta u zadnjih sest meseci!!

Darker

Skroz se sla¾em Prommy i podr¾avam :cvet
Lence nije to namerno verovatno, jedino je pretpostavljam bila neobave¹tena :F :K

Lence

  Upravo tako!  :stid: Ko ce da cita svih 15 strana...  :K
Cula sam da se u FID-u rade samo iz mikroba, gnozije i toxina, a da postoji moguænost da se radi i iz drugih predmeta, ali da trenutno nisu u to ukljuceni, niti su ponudjene bilo kakve teme. A meni (o, lenjosti moja) odmah u glavi slika kako jurim nezainteresovane profesore da bih istrazivala ne znam ni ja sta! Jer, razmisljam, kad vec nisu predlozili nesto slicno, verovatno ni ne zele da se dodatno zamaraju mentorstvom ili ih odbija autonomnost drustva.
Izvinjavam se FID-u! Stvarno mi nije bila namera da bilo koga blatim.
Prommy, da nisi malo prenaglio?
Bacanje drvlja i kamenja? Bilo bi prikladno da sam dezinformacije ¹irila sa ¾eljom da nekome/neèemu naskodim, ali FID stvarno posmatram sa puno simpatija!  :cvet
  Stvarno je divno sto imamo dve ovakve organizacije! Ne samo sto konkurencija podize kvalitet, vec sto ce prosto vise studenata imati priliku da se time bavi!
  Izvinjavam se jos jednom! I, naravno, Prommy, definitivno cu ti se javiti za informacije o tekucim projektima! Jako me interesuje kako sve to izgleda!

_d.0.t_

realno, mislim da je ovo privilegija bolonjaca, sumnjivih mega uspeshnih studenata sa dobrim backup-om i veoma malog broja ostalih... al' ajde, da ne mrachim.... mislim, tek je pochelo, tako da zhelim svima uspeshno snifanje u nauci i pazite da se ne predozirate.


Adonis_Vernalis

Quote from: _d.0.t_ on 23-11-2007, 19:45:21
realno, mislim da je ovo privilegija bolonjaca, sumnjivih mega uspeshnih studenata sa dobrim backup-om i veoma malog broja ostalih... al' ajde, da ne mrachim.... mislim, tek je pochelo, tako da zhelim svima uspeshno snifanje u nauci i pazite da se ne predozirate.

Preterano, zar ne? Mislim, citirano misljenje?

FID ima svoje mesto. SNIF takodje. Nemojte sada da se ponesete idealima o pravdi i nepravdi, pa da od FID-a pravite alternativu, a od SNIF-a mainstream, jer nisu ni jedno ni drugo. Do juce, u nedostatku SNIF-a, FID je bio mainstream, a alternative nije ni bilo. Posvadjace se ko se posvadjati mora. Ostali - ne moraju. FID postoji vec 25 godina, nezavisno od politike fakulteta, raspada drzave, sudbine fakulteta u novonastalim okolnostima i sl. SNIF predstavlja pokusaj fakulteta da artikulise prirodnu teznju sopstvenih studenata da se bave naukom. Slicne organizacije, kao sto rece Zoe, vec 50 godina postoje na fakultetima koji postuju tradiciju. Obzirom na cinjenicu da je (tradicija) prekinuta, tek je pravimo. Pozdravljam. Svojevremeno, to bese ono o cemu drugde naveliko i nasiroko pisah... mrzi me da trazim sopstvene postove od pre godinu dana, e da bi ih citirao. Nadjite, pa citajte.

Nego, knjige u ruke, racunare pod prste, Internet u racunare i hranite se informacijama. Na faksu imate Kobson, a to je ono sto i ja imam kad radove pisem. Kakav god prosek imali, svoje ideje najpre artikulisite (da ih ne bi ispoljavali u obliku krika), pa onda formulisite (u pisanoj formi, jer dugo traje). Po mogucstvu, dokumentujte, onako kako se ideja dokumentuje, objavljenim napisima s Interneta, ili ih vama dostupnih casopisa. Onda pustite da odlezi par dana... pa, ako vam se i prekosutra ideja svidi, prava je! A ako ne, to ne znaci da ste na losem tragu, vec da vam je taj dan bio los. Obratite paznju na cetvrtak.

Tako to ide. Verovali vi profi ili ne.

pig_am_am

danas sam vam zakacila papir koji je pao sa table ispred rc-a.
zamalo da ga zgazim.

Enea

Quote from: Adonis_Vernalis on 26-11-2007, 18:23:40
Nego, knjige u ruke, racunare pod prste, Internet u racunare i hranite se informacijama.

Srecjom, uochili smo na vreme da na wikipediji stoji lazna slika ambrozije :pst
glasam za kobson.

Skarlet

#43
!!! Novosti iz SNIF Centra !!!

Danas nam je ponudjena nova tema iz analiticke hemije:

10. Jedinjenja Kegginove strukture

Mentor je ponudio da ova tema bude i diplomski rad zainteresovanom studentu. Svi koji zele mogu da se prijave za nju (redni broj teme je 10.), a i oni ljudi koji su nam vec poslali prijavu mogu ponovo da nam posalju mail ukoliko zele da konkurisu i za ovu temu.

   

...Zvezdana...

Na kongresu prosle godine jedan stomatolog je imao svoj rad i to jako dobar, koji je bio prava atrakcija na sekciji,jednim delom sto je on to vrlo lepo prezentovao,ali i zato sto su profesori "culi" za njega jer je momak izboksovao da dobije temu iako nije "ispunjavao kriterijume". Jednostavno je svima bilo ocigledno koliko ga taj rad zainteresovao,(mozda je bio jedini, neznam) pa su coveku lepo dali sansu. Ovo pisem samo zato sto mnogi ljudi,cini mi se, treba da shvate da je bitno nesto jako zeleti i truditi se, i uvek postoji sansa. SNIF treba da pokrene profesore da izadju u susret studentima sa sto vise radova, ali to treba da rade i sami studenti. Nesto vas jako zanima, pa borite se za to. Sve dok ovo ne zazivi na nasem faksu toliko da ima vise tema i studenata spremnih da "potrose svoje vreme" bez da im se upise u index sigurna sam da ce studentska organizacija pomoci i studentima koji sami imaju ideju za rad i mentora spremnog da im ukaze poverenje. Veliki pozdrav drugari.