Uru¹io se tunel, poginula dvojica radnika

Started by Roben, 23-11-2007, 18:14:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Roben

Uru¹io se tunel, poginula dvojica radnika

Radnici "Energoprojekta" Ljubomir Vidoviæ i "Eurogradnje" Tomislav Ristiæ poginuli su u nesreæi kada se u beogradskom naselju Resnik uru¹io tunel u izgradnji, rekao je agenciji Beta naèelnik Uprave za za¹titu i spasavanje MUP-a Srbije Predrag Mariæ.

Ljubomir Vidoviæ je sam uspeo da se izvuèe iz odrona, ali je odmah potom preminuo, najverovatnije od posledica unutra¹njih povreda, dok su spasilaèke ekipe iz odrona izvukle Tomislava Ristiæa koji je bio ceo zatrpan.

Nesreæa se dogodila oko 8.20. Izvlaèenje prvog radnika trajalo je oko 40 minuta i on je, kad je izvuèen, pokazivao znake ¾ivota. Medjutim, u Hitnoj pomoæi je potvrdjeno da je je usled unutra¹njih povreda preminuo. U Hitnoj pomoæi je reèeno da je radnik bio u ¹oku, da su lekari obavili reanimaciju, ali da su svi poku¹aji ipak bili bezuspe¹ni.

Vatrogasci su ne¹to posle 11 sati iz tunela izvukli i telo drugog radnika.

Jo¹ nisu saop¹teni uzroci nesreæe.

U spasilaèkoj akciji su uèestvovali vatrogasci, hitna pomoæ i pripadnici ¾andarmerije.

Na licu mesta bilo je rukovodstvo firme "Energoprojekt", koja je izvodila radove na tunelu u Resniku. Reè je o tunelu Stra¾evia u izgradnji, na obilaznici oko Beograda.

Mesto nesreæe posetili su zamenica vr¹ioca du¾nosti gradonaèelnika Beograda Radmila Hrustanoviæ, gradski arhitekta Djordje Bobiæ i ministar bez portfelja, zadu¾en za Nacionalni investicioni plan Dragan Djilas.

(agencije/MONDO)

Ksenija