Izbori lokalni, gradski, pokrajinski i republicki 2008.god

Started by darusaz, 08-03-2008, 15:49:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Ma ja zaista ne znam ¹ta je tu doðavola dobro, tu je sve samo lo¹e...

ares

BIce vrlo interesantno videti sta ce se na kraju desiti...po prvi put posle duze vremena nece se znati pobednik...pa bas kao igra:oni se igraju ko ce u fotelje,a sta ce biti sa zemljom posle njix,pa...da je iko mislio o tome mi ne bi bili ovde gde jesmo...Evropa?ok,sto da ne...ali sve zemlje koje su usle u EU,sacuvale su svoj nacionalni identitet ili sta vec(Englezi cak nisu ni euro prixvatili kao valutu,a i zasto bi)...Valjda ce neko pametan konacno doci na vlast,pa tek onda sve ostalo...

peho_atropin

Nisam mislio da ce do ovoga doci.Priznajem da sam pogresio.Ali i dalje mislim da ovi izbori nece reci nista novo,niti sta resiti.Niko nece moci sam da formira vladu a ako su se prosli put dogovarali cetri meseca,pitam se koliko ce dogovarati posle ovih izbora!?
Kakvi su(svi zajedno) mozda je najbolje da imamo neku tehnicku vladu koja nista nece odlucivati,jer o cemu da odlucuje kad smo oko svega ovako podeljeni!A Amerika,Rusija i EU nek se dogovore sta ce sa nama!
Mada sve ovo nije tako crno!Evo ja od silnih izbora,referenduma i mitinga se ne secam kad sam zadnji put platio voznu kartu!Besplatna putovanja i u maju,jupiiiii! :K :K :K

Bred

#18
Obrad Kesiæ: Ovo nije jedina vlada u Evropi koja æe pasti zbog pitanja Kosova
Braca Ðorðeviæ

Za komentar, o padu vlade Srbije, zamolili smo politièkog analitièara u va¹ingtonskoj firmi “Global Consultants”, Obrada Kesiæa, koji u ekskluzivnom razgovoru za Glas Amerike ka¾e da nije siguran da se mogu predviditi rezultati vanrednih izbora.

Obrad Kesiæ: Mislim da je ovo jedini moguæi izlaz, najbolji izlaz, jer ima i drugih re¹enja koja bi, mislim, bila mnogo lo¹ija od ovog. Jasno je da vlada ne mo¾e da funkcioni¹e, da postoje velike podele izmedju partnera u toj vladi, i ta pitanja su neka osnovna pitanja: u kojem pravcu Srbija treba da ide i kojim putem, ako ne mogu da se dogovore oko toga mislim da je najlogiènije da se ponovo ide na izbore, i da se nada da æe neko da dobije mandat da vodi Srbiju onim putem koji favorizuje.

Glas Amerke: Znamo kakva je bila situacija u toku nekoliko prethodnih parlamentarnih izbora, pretpostavljam da ne mo¾emo da raèunamo na to da æe jedna od stranaka dobiti veæinu, moraæe da se prave koalicije, kako vidite razvoj situacije posle izbora, i kako vidite situaciju u kontekstu evropskih integracija Srbije, progla¹enja nezavisnosti Kosova i trenutnih de¹avanja u Srbiji?

Obrad Kesiæ: Nisam siguran da mo¾emo da predvidimo rezultate ovih izbora, oni ne mogu da se uporede sa prethodnim izborima, ako i¹ta drugo zato ¹to se sada vode pod znakom pitanja posle progla¹avanja nezavisnosti Kosova. To je dosta emotivno pitanje, bolno pitanje, i te¹ko æemo predvideti kako æe gradjani da se opredele kad izadju na izbore. Drugo ¹to je bitno, sigurno æe se voditi negativna kampanja od strane svih stranaka, definitivno æe biti poku¹aj da se izazove strah medju glasaèima, i to sa svih strana. Jedni æe da pla¹e gradjane da ako glasaju za protivnike glasaju za izolaciju i propast Srbije, drugi æe da pla¹e biraèe da ako glasaju za njihove protivnike da æe izabrati propast Srbije, dalje cepkanje Srbije... Znaèi, mo¾emo oèekivati da æe strah da bude jedna od glavnih motiva ovih izbora. Isto tako, mislim da je bitno da stranke koje uèestvuju na izborima jasno objasne kojim putem treba Srbija da ide i kako mo¾e da postigne rezultate. Ako DSS i koalicija koju oni postave mogu da objasne gradjanima da oni ne vode putem izolacije, da njihov izbor nije ili Kosovo ili EU, onda mogu da postignu bolje rezultate nego ¹to se oèekuje. Ako DS mo¾e da objasni kako Srbija mo¾e da ima i EU i Kosovo istovremeno, onda i oni imaju bolje ¹anse da uspeju na ovim izborima. Koliko je bitan faktor straha, ni¹ta manje znaèajna nije sposobnost i vrlina politièara da objasne gde vode Srbiju.

Glas Amerike: ©ta mislite kako æe na ovu vest iz Srbije reagovati EU, medjunarodna zajednica?

Obrad Kesiæ: Te¹ko je to predvideti, bilo bi previ¹e govoriti da su previ¹e zabrinuti zbog ove vesti jer oèigledno nisu bili toliko zabrinuti za Srbiju da ne naprave potez koji nas je doveo u ovou situaciju, da su bili zabrinuti za politièku stabilnost u Srbiji mo¾da bi malo du¾e razmislili o potezu priznavanja nezavisnosti Kosova. Morali su da budu spremni za ovakvu posledicu, ja lièno milsim daj je ovo samo poèetak, da ovo nije jedina vlada u Evropi koja æe da padne zbog pitanja Kosova, i mo¾emo oèekivati da, kako god da se zavr¹e, kljuèno pitanje u odnosu sa Evropom æe ostati Kosovo, ili kao vrsta blokade za pribli¾avanje Srbije EU ili pitanje unutra¹nje stabilnosti, ulazak u EU na ceni Kosova, tako da ne vidim velike pomake ¹to se tièe ishoda ovih izbora u odnosu sa EU, a jo¹ manje mislim da se mogu oèekivati neke ozbiljne promene u odnosu sa Amerikom.
voanews.com

--

QuoteAnalitièari: Najbolje re¹enje
| Izvor: B92
Beograd -- Politièki analitièari jedinstveni u oceni da su zbog neslaganja u Vladi vanredni parlamentarni izbori najbolje re¹enje.
Du¹an Pavloviæ navodi da je oèigledno da se spor u Vladi oko pridru¾ivanja Evropskoj uniji i oko Kosova ne mo¾e prevaziæi. Milan Nikoliæ ocenjuje da je osnovni razlog zbog koga je Ko¹tunica odluèio da ba¹ u ovom trenutku zatra¾i izbore to ¹to premijer i lider DSS-a "misli da ne¹to inkasira u glasovima graðana na osnovu svog pokazanog patriotizma u vezi borbe za Kosovo".
--
B92: Koliko se politièka situacija mo¾e izmeniti s obzirom na sitaciju oko Kosova?

Goati: To je ostalo neprimetno, ona se veæ na predsednièkim izborima u prvom krugu, u odnosu na onu situaciju koju odslikava parlament, dosta promenila. Taj partijski reljef je veæ tada pokazao bitne promene. Ustvari, jaèanje dva pola, dve mega-partije - to su radikali i demokrate. I demokrate su u drugom krugu predsednièkih izbora odnele tesnu pobedu. Pitanje je da li æe oni sami biti relativno najveæa stranka ili radikali, to je pitanje.

"DSS je jedna partija na nizbrdici, mo¾da veæ vi¹e od tri godine i ja mislim da bi sama dobila izmeðu pet i deset odsto, sa tendencijom da bude negde vrlo blizu cenzusa. Dakle, te male partije su izgubile. A radikali i demokrate u ovom momentu pretpostavljam da imaju negde oko tri èetvrtine biraèkog tela. Znaèi ne¹to vi¹e mandata æe imati u parlamentu i videæemo ¹ta æe, da li æe to i izbori pokazati, ali bez obzira na taj novi razvoj oko Kosova - jer je ono veæ bilo osnovna dilema i na predsednièkim izborima - ne verujem da æemo posle ovih izbora dobiti ne¹to bitno drugaèiju sliku", ka¾e Goati.
..
izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=09&nav_category=418&nav_id=288357


I ja bih rekao da ce se sem dodatne polarizacije naroda u Srbiji, nista drugo i nista vise nece postici.
Da podsetim na temu :Galup: SRS i dalje najjaèi (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,13132.0.html)
:wink:



INTERVJU... Zoran Luèiæ, izvr¹ni direktor CESID-a
SRBIJI PRETI BEZVLA©ÆE!

Izvor: PRESS

Zbog izrazitih razlika meðu strankama, male su ¹anse da vanredni parlamentarni izbori dovedu do jedinstvene Skup¹tine i Vlade


STABILNE VEÆINE ZA FORMIRANJE VLADE NEÆE BITI NI POSLE VANREDNIH IZBORA... Profesor Zoran Luèiæ


Profesor Zoran Luèiæ, izvr¹ni direktor Cesida, smatra da odluka Vojislava Ko¹tunice da raspusti Vladu, iako motivisana ¾eljom da Srbija u va¾nom istorijskom trenutku dobije jedinstvenu Skup¹tinu, neæe doprineti stabilizaciji politièkih prilika u zemlji. On strahuje da æe se politièka kriza nastaviti i posle tih izbora, jer neæe biti parlamentarne veæine za formiranje nove vlade.


Predizborna koalicija

n Da li je realno da na izbornoj listi DS-a bude i G17 Plus?

- Moguæe je. G17 æe dobro proceniti da li im se vi¹e isplati da su na listi sa DS-om ili da izaðu sami na izbore. Mislim da æe se zbog polarizacije biraèkog tela jo¹ neke manje stranke prikljuèiti Demokratskoj stranci.

n Kakav ishod vanrednih parlamentarnih izbora mo¾emo oèekivati?

- Vrlo ozbiljno pitanje na koje se sada ne mo¾e pouzdano odgovoriti. Ne mo¾emo dati precizne prognoze, jer tek treba da vidimo kakve æe se praviti predizborne koalicije, a ja sam siguran da æe do njih doæi. Politièko telo u Srbiji je toliko polarizovano, ¹to se najbolje videlo na predsednièkim izborima gde su Tadiæ i Nikoliæ osvojili 4,5 miliona glasova ¹to je neverovatan uspeh, tako da je logièno da doðe do predizbornih koalicija. Tim pre ¹to æemo ponovo imati izbore od istorijske va¾nosti.

n Da li æe parlamentarni izbori barem donekle razre¹iti ovu situaciju?

- Najgore je ako posle izbora ne bude mogla da se formira nova vlada, ¹to je verovatan ishod. Polarizacija biraèkog tela je takva, da mo¾da niko neæe imati stabilnu veæinu za formiranje Vlade, a jo¹ je te¾e oèekivati da æe jedna od stranaka osvojiti apsolutnu veæinu. S jedne strane imate izuzetno jake radikale, a s druge moguæu koaliciju DS-a, G 17 i verovatno LDP-a. Videæemo kako æe se tokom izborne kampanje pona¹ati i pojedine stranke poput NS-a, partija nacionalnih manjina, pa èak i SPO-a, koja je za mene u ovom trenutku veoma zanimljiva stranka. Meðutim, ako ne dobijemo Vladu posle izbora, to æe biti katastrofa za Srbiju.

n A gde je SPS posle izbora?

- Ha, ha, jako te¹ko pitanje.

n Da li su socijalisti bli¾i radikalima ili DS-u?

- Nisam siguran u prirodu njihovih odnosa sa DS-om, ali sigurno je da su njihovi biraèi bli¾i koaliciji sa SRS-om. Izgleda da bi funkcioneri te stranke voleli da uðu u koaliciju sa DS-om, ali to nikako nije prihvatljivo za njihovo biraèko telo. Slièna situacija je u DSS-u.


Izbori odgovaraju DS-u i SRS-u

n Kome æe vi¹e odgovarati predlo¾eni termin odr¾avanja vanrednih izbora?

- Lièno mislim da bi najbolje bilo izbore organizovati tek na jesen, ali ¹ta je, tu je. Mislim da predlo¾eni termin najvi¹e odgovara DS-u i SRS-u. Radikali u ovom trenutku imaju podr¹ku skoro 40 odsto graðana, a demokrate su odmah iza.

n Kako to mislite?

- Rukovodstvo te stranke pribli¾ilo se SRS-u, a njihovi biraèi su bli¾i DS-u. U svim anketama koje smo radili pokazalo se da vi¹e od 50 odsto glasaèa DSS-a ¾eli koaliciju sa DS-om, dok samo 20 odsto podr¾ava koaliciju sa SRS-om.

n Da li Vojislav Ko¹tunica ima apsolutnu podr¹ku Velimira Iliæa?

- Nisam sklon da poverujem u to. Velja Iliæ ima velike interese da se izgradi autoput Horgo¹ - Po¾ega i da se proda RTB „Bor". Ako æe dalje zao¹travanje sa EU znaèiti da nema ni¹ta od ovih investicija i da Srbija ide u izolaciju, mislim da æe Velja dobro razmisliti i „tri puta se prekrstiti" pre nego ¹to odbaci EU.

I. MARINKOVIÆ



:news:
Predlo¾eno raspu¹tanje Skup¹tine
| Izvor: B92, Tanjug
Beograd -- Vlada Srbije je utvrdila i uputila predsedniku Republike Srbije predlog za raspu¹tanje Narodne skup¹tine.

Predlo¾eno je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora za 11. maj. Na vanrednoj sednici Vlada je ustanovila da vi¹e nema jedinstvenu i zajednièku politiku, navedeno je u saop¹tenju. Predsednik Srbije Boris Tadiæ izjavio je sinoæ da æe raspustiti parlament kada dobije obrazlo¾eni predlog Vlade, nakon èega æe raspisati vanredne izbore za 11. maj - za kada su veæ ranije zakazani lokalni i pokrajinski izbori.

Prema Ustavu, tako raspisani izbori moraju biti odr¾ani najkasnije 60 dana od dana raspisivanja, ¹to znaèi da ih predsednik Tadiæ ne mo¾e raspisati pre 12. marta.

Da bi izbori bili odr¾ani 11. maja, moraju biti raspisani najkasnije 27. marta po¹to prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, od dana raspisivanja do odr¾avanja izbora ne mo¾e proteæi manje od 45 dana.

Predsednik Republike du¾an je da u roku od 72 sata donese ukaz kojim na obrazlo¾en predlog Vlade Srbije raspu¹ta parlament ili da vladu i javnost obavesti o tome da ne prihvata predlog, precizirano je Zakonom o predsedniku Srbije.

Vlada, na èijem èelu je Vojislav Ko¹tunica, izabrana je 14. maja 2007. godine, nakon parlamentarnih izbora odr¾anih 20. januara.

Premijer Srbije Vojislav Ko¹tunica je u subotu na vanrednoj konferenciji za novinare zatra¾io raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora za 11. maj zbog toga ¹to, kako je rekao, Vlada Srbije vi¹e nema jedinstvenu politiku po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Boris Tadiæ saop¹tio je u subotu uveèe da uva¾ava stav premijera da vi¹e nije u moguænosti da vodi Vladu Srbije i najavio da æe, kada dobije odluku Vlade, raspisati izbore u skladu sa ustavnim ovla¹æenjima.

Nastavak=> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=10&nav_id=288437

---
Muka me uhvati od same pomisli da ponovo treba slusati iste izborne parole 1000000000000000000 puta na dan.  :bljak:
Srecom, pa ide lepo vreme.
:wink: :K

-----
Quote"Stranke koje se bave ¾ivotom graðana su u usponu. Dokle god graðani percipirali da se SRS bavi ¾ivotom graðana, a ne samo Kosovom, dakle, ne samo patriotskim i nacionalnim problemima, dotle SRS mo¾e da ima visoko biraèko telo", smatra Logarova.
izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=10&nav_category=418&nav_id=288439

lijepa bosanka

Pa dobar je onaj vic..

©ta Hrvati rade nedeljom ujutru?
Idu na misu.
A Srbi?
Idu na izbore.
:trfr:

Svi su vi¹e dosadni! :*: DS bi mogla "svariti",posebno nakon sinoæne poruke Tadiæa Sanaderu.. :ninja: ali bez onih privezaka(gej 17+,LDP,LSV),oni im totalno kvare ugled!! 

Vampire 666

 Saopštenje LDP
Jasan plan za pobedu na izborima


Novi parlamentarni izbori su prilika za konačni raskid sa politikom koja je podelila građane Srbije, a zemlju posvađala sa gotovo čitavim svetom. Prilika je to i da se zauvek prekine sa praksom da se izbori dobijaju obećanjima o ulasku u EU, a da se jasna evropska opredeljenost građana Srbije zatim sistematski izneverava

Očekujemo da proevropske stranke ponude široku i ubedljivu, razrađenu, jasno definisanu čvrsto oročenu evropsku platformu, od koje neće biti odstupanja.

Antievropski blok u ove izbore ulazi spreman, sa čvrstim dogovorima i po građane Srbije pogubnim planovima. Zato LDP, procenjujući značaj predstojećih izbora, zahteva da lični odnosi, sujete i nerazumevanja, u okviru proevropskog bloka partija budu prevaziđeni zbog opšteg interesa.

Liberalno demokratska partija smatra da izbori koji su pred nama moraju biti izbori na kojima će se doći do vlade koja će omogućiti Srbiji nastavak reformi i suštinsku transformaciju zemlje, ostvarujući tako onu politiku za koju su građani glasali pre 8 godina i onu politiku koju simbolizuje Zoran Đinđić.

Evropske politike u Srbiji nema bez Liberalno demokratske partije i mi ćemo, kao što smo to činili i do sada, biti odlučni čuvari evropskih vrednosti u Srbiji i borci za afirmaciju tih istih vrednosti.

LDP će u kampanji insistirati na tome da se završi saradnja sa Haškim tribunalom, potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, nastave ekonomke reforme, završi privatizacija, pre svega javnih preduzeća i uspostavi nova politika prema Kosovu koja neće ignorisati realnost.

Insistiraćemo i na odlučnoj borbi protiv korupcije, dalje tajkunizacije Srbije, protiv tajkuna, ali sa sa imenom i prezimenom bez uopštavanja i kompromisa.

Wlada

А значи ЛДП сада жели да формира проевропски блок... Када је Тадићу била потребна подршка, од стране ЛДП-а је изостала (иако је било тесно до краја).
Данас је Пајтић причао на "Кажипрсту" Б92 о томе...Предизборне коалиције ДС-ЛДП неће бити.

darusaz

ЛДП ће као и до сада остати опозиција.  :lol2:  :~
Џаба им било какве рачунице. И предизборне и постизборне.  :wink:

Bred

#23
Cenis darusaz?
Mada sta ako dsu budu falili i glasovi ldps i dss-a? Sta onda?
:K
biTIce zanimljivo.
:siza:
:wink:



Tadiæ raspisuje izbore 13. marta
| Izvor: Beta
Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadiæ raspustiæe Skup¹tinu Srbije i raspisati parlamentarne izbore 13. marta ujutro.

Informacija je agenciji Beta potvrðena u pres slu¾bi predsednika. Vlada Srbije je juèe predlo¾ila predsedniku Srbije da raspusti parlament i raspi¹e vanredne parlamentarne izbore za 11. maj. Ustanovljeno je da Vlada Srbije vi¹e nema jedinstvenu i zajednièku politiku, ¹to prema Ustavu Srbije onemoguæava Vladu da obavlja svoju osnovnu ustavnu funkciju - da utvrðuje i vodi politiku, navodi se u obrazlo¾enju.

Za 11. maj veæ su zakazani lokalni i pokrajinski izbori.

b92



Blic: Dogovor DSS-SRS o novoj vladi
11. mart 2008. | 07:15 -> 09:32 | Izvor: B92, Beta, Blic, Tanjug
Beograd, Novi Sad -- Vojislav Ko¹tunica i Tomislav Nikoliæ naèelno se dogovorili da prave postizbornu koaliciju radi formiranja vlade, pi¹e Blic.

Tomislav Nikoliæ demantuje: Pobediæemo sami (FoNet, arhiva)
Tomislav Nikoliæ demantuje: Pobediæemo sami (FoNet, arhiva)
Prema saznanjima Blica, Vojislav Ko¹tunica je odluèio da objavi pad Vlade i najavi izbore tek po¹to je Tomislav Nikoliæ izrazio spremnost da posle izbora formira vladajuæu koaliciju sa narodnjaèkim blokom. Zamenik predsednika radikala odbio je pre toga ponudu lidera Demokratske stranke Srbije da SRS pru¾i podr¹ku manjinskoj vladi.

Ko¹tunica i Nikoliæ razgovarali su u pro¹li èetvrtak i petak, a premijer je u subotu objavio da sada¹nja vlada ne mo¾e da funkcioni¹e.

Kako pi¹e Blic, najdirektniji je lider Nove Srbije Velimir Iliæ, koji ka¾e da bi bilo besmisleno da se vlada formira sa istim snagama kao do sada.

U izjavi za B92, Tomislav Nikoliæ je negirao da se sa Ko¹tunicom dogovarao o formiranju vlade posle izbora.

"Niti sam se èuo, niti sam se video sa njim. Jedino je bio taj kratki razgovor pred konferenciju za ¹tampu, gde je rekao ¹ta æe da uradi, i ni¹ta vi¹e", ka¾e Nikoliæ.

"A i za¹to bismo, kada znamo da æemo pobediti sami. Dok se ne zavr¹e izbori, nema razloga da razmi¹ljamo o koalicijama", ka¾e lider radikala za B92.

nastavak=> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=11&nav_category=418&nav_id=288614

Wlada

Биће занимљива улога СПС-а.
Не очекујем велику разлику у изборним резултатима, осим што ће и СРС и ДС да направе помак на рачун ДСС-а (никада ми нису били јасни гласачи Коштунице...мислим ако си проевропски настројен имаш ДС,ако мислиш да ЕУ стално понижава Србију и да јој, тренутно, тамо није место имаш СРС; а између нема).
Радикали ће узети више гласова од коштунице од демократа, али ће ДС рачунати на гласове Г17+ јер ће вероватно заједно на изборе.
А и Угљанин ће сигурно напустити Коштуницу као новог српског националисту...

Видећемо... Биће занимљиво  :wink:

Roben

Wlado DSS je dobro zamisljena opcija (umereni nacionalisti) i dosta ljudi bi glasalo za njih, kad bi se oni drzali te politike.
Kostunjavi me prijatno iznenadio raspisivanjem izbora  :pljes: :pljes: :pljes:
Mislim da je vreme da radikali kao najjaca partija preuzmu vlast, pa da ih vidimo  :hmm
Ovi iz EU bi da pobede "proevropske snage" a stalno im odmazu. Sto se mene tice nek dodju radikali pa  kad nas ka*aju ovi iz EU i Amerike bar da znamo zasto

darusaz

Quote from: Roben on 11-03-2008, 15:41:00
Mislim da je vreme da radikali kao najjaca partija preuzmu vlast, pa da ih vidimo  :hmm
Ovi iz EU bi da pobede "proevropske snage" a stalno im odmazu. Sto se mene tice nek dodju radikali pa  kad nas ka*aju ovi iz EU i Amerike bar da znamo zasto

Знаш како, време је за промене. Хехе. А сад шалу на страну, поштовање других земаља можемо имати само уколико поштујемо сами себе, а то баш ДС није показао од 2000. године наовамо.  :wink:

ДСС је ОК странка, слажем се да су умерена десница. Али се не слажем са ставом да "ко мисли да Србији није место у ЕУ треба да гласа за радикале", јербо су сада и радикали за ЕУ, али под одређеним условима (а то је пре свега КОСОВО ЈЕ СРБИЈА  :) ).

Wlada

Зато сам и навео "тренутно", али да се не лажемо, није тренутно...
а сада је само мазање очију бирача ДСС-а.

А шта ће нам умерена десница?
За то имамо Српски Покрет Обнове... То је права умерена странка.
Ако бисте мене питали радикали су умеренији од Коштунице...

Vampire 666

Quote from: Wlada on 11-03-2008, 16:18:20
Зато сам и навео "тренутно", али да се не лажемо, није тренутно...
а сада је само мазање очију бирача ДСС-а.

А шта ће нам умерена десница?
За то имамо Српски Покрет Обнове... То је права умерена странка.
Ако бисте мене питали радикали су умеренији од Коштунице...

S ovim bih se slozio...SPO je umerena desnica, a SRS 'desna' desnica...DSS pokusava da levitira izmedju desnog centra do ekstremne desnice i to radi krajnje lose, a nadam se da ce uskoro da ljosne na pod i izgubi se sa politicke scene...ti politicki hermafroditi su najgora sorta...sto peva Pusenje - ili si hadzija ili si bos!

dirigent

Quote from: darusaz on 11-03-2008, 15:48:46


    Али се не слажем са ставом да "ко мисли да Србији није место у ЕУ треба да гласа за радикале", јербо су сада и радикали за ЕУ, али под одређеним условима (а то је пре свега КОСОВО ЈЕ СРБИЈА  :) ).

     Ta zamena teza od strane DS koja se godinama imputira je cista demagogija. Svako normalan je za saradnju sa Evropskom unijom jer od toga ima samo koristi uprkos pojedinim standardizacionim apsurdima.
     Stvar je jednostavno sto se Srbiji STA GOD CINILA ispostavljaju novi i novi uslovi.
      Vec sam pomenuo Sarkozija od pre nekoliko meseci kad je pusito buvu o povezanosti problema Kosova i prijema Srbije u EU. Niko to nije ozbiljno shvatio i TAP , eto ti sad.
      Sada su iz Brisela pustili buvu , kako su toboz zabrinuti i nadaju se da ce Srbija odabrati evropske integracije umesto izolacije.(ono prvo znam , ali ovo drugo se dosad nije eksplicitno pominjalo u kontekstu prvog).

      Izgleda sto rece moj prijatelj - ko gubi ima pravo da se ljuti , ali izgleda da Srbi u ocima zvanicnika evropske unije treba da budu jos i zahvalni za sve sto Evropa cini za njih.
 
      I na sve ovo kad se pridoda izdvojeni citat u kontekstu nasih politickih zbivanja, mislim da kampanja DS o plasenju Srbije radikalima samo steti DS-u , a i njihov slogan da zajedno osvojimo Evropu se rapidno obesmisljava iz dana u dan (a star je ni puna dva meseca).