Odbojka

Started by Chef, 22-08-2006, 09:20:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

razbijaju!!!   :Bog :Bog :Bog

alal im cast...

nego, jeste li primetili kako su nase odbojkasice nasmejane tokom celog meca... stalno se smeju, kao da su na treningu...

Vampire 666

Zoran Terziæ: "Imamo dve meè lopte"
Fivb
Fivb

Na Svetskom prvenstvu za odbojka¹ice u Japanu u petak je slobodan dan, a u subotu i nedelju reprezentacija Srbije i Crne Gore igra dva poslednja meèa druge faze takmièenja sa selekcijama Japana i Kineskog Tajpeha (Tajvan).

Te utakmice mogle bi da budu odluèujuæe za plasman "plavih" u polufinale SP. Sa jednom pobedom, one bi obezbedile sigurno mesto medju èetiri ekipe, bez obzira na ostale rezultate u Grupi E.

"Dve utakmice, dve praktièno meè lopte za ulazak u polufinale. Sigurno æemo sve uèiniti da veæ protiv Japana to obezbedimo, mada znamo da æe to biti izuzetno te¹ko", rekao je selektor Srbije i Crne Gore Zoran Terziæ agenciji Beta.

Prema njegovim reèima, Japan je u poslednjem meèu drugog kola Grupe E, protiv Turske u èetvrtak, pru¾io odliènu partiju.

"Imaæe i ogromnu podr¹ku sa tribina, oni tada igraju sasvim drugaèije i mnogo bolje. Medjutim, i mi volimo da igramo u takvom ambijentu. Nadam se da æemo pru¾iti jo¹ jednu partiju na nivou ovih prethodnih meèeva", kazao je on.

Terziæ je istakao da i protiv Japana i protiv Kineskog Tajpeha treba igrati slièno.

"Treba dobro servirati, ne dozvoliti im da èesto imaju idealan prijem, jer su onda vrlo opasni, igraju brzo i kombinatorno. Sa na¹om dobrom igrom u odbrani, takodje, i na¹i ostali elementi mogu da dodju do izra¾aja, kako bi zabele¾ili pobedu".

"Odbrana je element u kome su one mnogo bolje nego evropske ekipe, mada naravno ni u ostalim elementima ne zaostaju mnogo, jer ne bi mogle da prave rezultate da su puno slabije u napadu ili bloku, servisu. Japan je jedna izuzetno ozbiljna ekipa, sa visokim kvalitetom, ali imamo i mi svoje adute, nadam se da æemo ih iskoristiti", dodao je selektor SCG.

www.fivb.org
www.fivb.org

Po pitanju ostalih rezultata na Svetskom prvenstvu, Terziæ je ocenio da su uglavnom realni. "Desi se po neko iznenadjenje, koje mo¾da to i
nije. Sve ostalo se de¹ava kao ¹to je bilo oèekivano, osim mo¾da na¹eg dosada¹njeg rezultata".

U Grupi F druge faze takmièenja, podsetio je Terziæ, Rusija i Brazil vode glavnu reè, kao ¹to se oèekivalo.

U Grupi E Italija je skoro siguran polufinalista, Japan se bori za to mesto, kao i Kuba, pa se kao jedina razlika u odnosu na prognoze pre SP mo¾e navesti dosada¹nji uspeh SCG.

"Samo smo mi tu poremetili redosled, za sve ostalo se mo¾e reæi da je realno", istakao je selektor odbojka¹ica SCG Zoran Terziæ.

Utakmicu sa Japanom "plave" igraju u subotu u 18.00 sati po lokalnom, a od 10.00 po centralnoevropskom vremenu. Meè sa Kineskim Tajpehom na programu je u nedelju, od 13.00 po lokalnom, odnosno od 05.00 po centralnoevropskom vremenu.

Nastavak takmièenja i borba za plasman odvijaæe se u Osaki, gde æe se "plave" preseliti u ponedeljak, 13. novembra. Taj dan, kao i 14. novembar, biæe slobodan. Polufinale se igra 15. novembra, a finale 16. Satnica tih utakmica nije precizirana.

SPRING

Da li jos neko gleda odbojku? Ja ne mogu da verujem sta se desava...

Darker

Dobro, morali smo jednu da puknemo, samo da se ne pokolebaju sad...

SPRING

Valjda nece, bas im je super krenulo....


sandric

ja sam se bas ubedacila,dva seta odigrana fenomenalno a onda totalni kolaps

zoe

Ма то је само да заварају остале... Девојке су феноменалне! :Bog

Dread Lord

Terziæ: "Mi to mo¾emo"

Selektor ¾enske odbojka¹ke reprezentacije Srbije i Crne Gore Zoran Terziæ ocenio je da ekipa Kineskog Tajpeha (Tajvana) nije jaka kao Japan i da pobeda "plavih" ne bi trebalo da bude dovedena u pitanje, ako njegov tim bude igrao kako ume.

"Ako budemo igrali kako treba, na¹a pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje. Nije lako igrati takve utakmice koje puno toga odluèuju. Neæe biti lako, a nadam se da æe devojke u meè uæi rastereæeno i da æe igrati na visokom nivou", rekao je Terziæ agenciji Beta.

Reprezentacija SCG æe sutra odigrati poslednju utakmicu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Japanu, protiv Kineskog Tajpeha. Eventualna pobeda donela bi SCG siguran plasman u polufinale turnira. Kineski Tajpeh je u prvom krugu takmièenja na Svetskom prvenstvu zabele¾io pet pobeda, ali je od selidbe u Nagoju, gde se igraju utakmice druge runde, izgubio tri meèa - od Turske, Kube i Italije, i vi¹e nema ¹anse za plasman u polufinale. Prema Terziæevim reèima, vrlo je slièan stil igre Kineskog Tajpeha i Japana koji je danas naneo do sada jedini poraz SCG.
"Obe ekipe su izvrsne u odbrani i moramo da ih napadnemo servisom", rekao je, dodajuæi da i napad mora biti jak, a odbrana na visokom nivou.




"Plave" veruju u plasman u polufinale

Odbojka¹ice Srbije i Crne Gore nisu poklekle posle svog prvog poraza na Svetskom prvenstvu u Japanu od domaæe reprezentracije, i izra¾avaju uverenje da æe uspeti da obezbede plasman u polufinale. Posle poraza od Japana, prvog na SP, a nakon niza od sedam pobeda, "plave" su danas u Nagoji izjavile da i dalje veruju u senazacionalan uspeh - u plasman u polufinale ¹to æe i ostvariti ako sutra pobede Kineski Tajpeh (Tajvan).

"Oèekivale smo danas ovakvu atmosferu i ekipu koja nikada ne odustaje, kod koje nema izgubljene lopte. Imali smo vodjstvo od 2:0, ali nam je veæ u drugom setu popustila koncentracija i dozvolile smo Japanu da se vrati u meè", kazala je tehnièar "plavih" Maja Simaniæ agenciji Beta.

Prema njenim reèima, na pauzu od 10 minuta izmedju drugog i treæeg seta - na ¹ta Japan ima pravo kao organizator, "plave' nisu navikle,
ali to ipak nije moglo i smelo da ih omete.

"Jednostavno, pala je koncentracija, a protivnik je to znao da iskoristi. U svakom sluèaju u¹li smo u peti set i izgubili. Mislim da smo, ipak, psihièki izdr¾ali, koliko god rezultat bio nepovoljan. Mo¾da je ovo nauk, mo¾da æe nam pomoæi u sledeæim utakmicama", dodala je Simaniæ.

Istakla je da "plave" i dalje veruju u plasman u polufinale i izrazila nadu da æe ekipa ostati psihièki jaka uprkos porazu.

"Igramo protiv najaèih ekipa na svetu, ulog je veliki i treba nam hladna glava", kazala je Simaniæ. Primaè servisa Anja Spasojeviæ èetitala je Japanu, ali je i izrazila divljenje za spektakl koji su organizatori priredili.

"Nikada pre nisam igrala u ovakvoj atmosferi. Bio je to pravi praznik odbojke", kazala je ona.

Spasojeviæ je ocenila da je tim SCG danas prvi set odigrao savr¹eno, brzo, raznovrsno u napadu, dobro u odbrani i bio je praktièno jedina ekipa na terenu.

"Problem se pojavio polovinom drugog seta kada smo poèele da gre¹imo. One su konsolidovale redove u pauzi izmedju drugog i treæeg seta, a mi smo pale", kazala je ona.

I Anja Spasojeviæ je ocenila da je mo¾da i dobro za ekipu SCG ¹to je izgubila sada, kako bi se prodrmala.

"Da bi nastavile da pobedjujemo moramo dobro da igramo, bez obzira na protivnika, na¹a igra je najva¾nija", istakla je ona.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Darker

Pobedismo tajvan ili tapeh ili whatever 3:2!!!
Svaki im se dao i na vreme dobile, to je sve ¹to mogu da ka¾em :Bog :Bog :Bog

zoe

Quote from: Darker on 12-11-2006, 11:23:13
Svaki im se dao i na vreme dobile, to je sve ¹to mogu da ka¾em :Bog :Bog :Bog
Речито и дубокомислено, нема шта! :K :K :lol: :lol: :lol:

Vampire 666

sad ulaze u polufinale valjda...

Dread Lord


Terziæ za B92: "Izdr¾ali pritisak"


Odbojka¹ice SCG ostvarile su istorijski uspeh, pravi podvig, i plasirale se u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu. Protivnik u polufinalu je Brazil, a taj duel igraæe se u sredu od 06:00 èasova.   

Iako su igrale skoro bez gre¹ke, na kraju je o plasmanu meðu 4 najbolje selekcije i borbi za medalje odluèivala jedna lopta!

Trener reprezentacije Srbije i Crne Gore Zoran Terziæ izjavio je za B92 da ekipa jo¹ uvek nije svesna ¹ta je napravila, ali da je veliki pritisak uèinio svoje kada se igrao presudni meè sa Tajpehom. Sada kada su "plave" meðu 4 najbolje selekcije sveta, pomalo neverovatno deluje izjava na¹eg selektora koji je pred polazak na SP rekao da bio uspeh bio plasman meðu 12:

"Upravo tako, mi smo tako razmi¹ljali zato ¹to smo krenuli od samog dna! Oni koji prate odbojku to znaju. Mi smo kvalifikacije za SP krenuli od najni¾eg ranga – igrali smo tri kruga kvalifikacija da bi do¹li do ovoga. Mi smo jedini koji smo poèeli od najni¾eg nivoa i zavr¹ili na Svetskom prvenstvu. Normalno da ne mo¾e¹ da ide¹ sa ogromnim ambicijama na Svetsko prvenstvo, jer si praktièno prvi put tamo. Meðutim, verovali smo u sebe i odreðeni kvalitet koji posedujemo, iako je istini za volju, ovo mlada ekipa koja æe svoje prave partije tek pokazati.

Pre polaska moja neka prognoza je bila da bi uspeh bio da se nadjemo medju 12 najboljih. Tada su me malo èudno gledale neke va¹e kolege...Iskreno, verovao sam da mo¾emo da napravimo neki rezultat, ali zaista nisam verovao da mo¾emo do polufinala. Mislim da nismo svesni ¹ta smo uradili jer èekamo ovu utakmicu u polufinalu. Kada to zavr¹imo, kada proðe prvenstvo, onda æemo verovatno znati gde smo i ¹ta smo uradili.

Prema onome ¹to je vidjeno u nedelju, veæi protivnik od Kineskog Tajpeha bio je ogroman pritisak i saznanje da se mo¾e do velikog, nezapamæenog rezultata:

"Upravo tako. Ekipa Tajpeha bez obzira ¹to je kvalitetna, u bilo kojoj drugoj situaciji te¹ko da bi mogla da nam uzme set. Videlo se da su devojke izuzetno napete i da je va¾nost meèa uèinila svoje, iz prostog razloga, ¹to niko od devojaka i nas iz struènog ¹taba nije igrao i uèestvovao u ovako va¾noj utakmici. Zato im i treba èestitati, jer su smogle snage da se vrate posle 1:2 i jedne vrlo ozbiljne situacije i odigraju onakvu zavr¹nicu sa velikom ¾eljom i motivom".

Da li se sada pla¹ite da æe trema uèiniti svoje u ovoj novoj nepoznatoj "zoni"? Sada se igra za medalje:

"Ubedjen sam da nema ¹anse da dodje do treme, jer æemo sada igrati protiv najjaèih ekipa na svetu. Sada bi trebalo da pru¾imo maksimum jer su devojke sada znatno opu¹tenije nego ¹to je to bio sluèaj u nedelju. Siguran sam da æemo puno bolje igrati. Da li æe se to pokazati i kroz rezultat – to sada vi¹e ne zavisi samo od nas" rekao je Terziæ za B92.

"Bilo je oèigledno da nismo opu¹tene, pravile smo gre¹ke koje nam se obièno ne de¹avaju. Mislim da smo zaslu¾ile plasman u polufinale. Bilo je posebno te¹ko sa psiholo¹ke strane, ali se zavr¹ilo kako smo ¾elele. Dugo smo èekale priliku da se pojavimo na Svetskom prvenstvu, a o polufinalu nikada nisam ni sanjala," rekla je posle pobede kapiten ekipe Vesna Èitakoviæ-Ðuri¹iæ.

Jelena Nikoliæ bila je zadovoljna pobedom.

"Zaista te¹ka utakmica za nas. Nismo u¹le u nju kao ¹to obièno ulazimo, a kada smo poku¹avale da se vratimo one su se sjajno branile. Ali, nismo u polufinale u¹li samo zahvaljujuæi ovoj utakmici. Puno puta smo pokazale da to zaslu¾ujemo," ka¾e Jelena Nikoliæ.

Trener protivnica Lin Kuang Hung rekao je da je selekcija Srbije i Crne Gore zaslu¾eno dobila meè.

"Iako smo izgubili, sreæan sam. U Tokiju smo imali dobre rezultate, ali protiv Italije nismo imali snage. Sreæan sam jer se videlo da su se igraèice oporavile. Srbija i Crna Gora je jaka ekipa i moramo jo¹ puno da uèimo. Njihov blok je sjajan, nismo mogli da ga probijemo i zato smo izgubili", rekao je Lin Kuang Hung.

Polufinala su na programu u sredu, veliko finale igra se u èetvrtak.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Vampire 666

Znaci u sredu se ustaje u pola sest...

hulio_salinas

e onu smo namerno izgubili da bi bilo malo zanimljivije...   :K :K :K

trulo je kad jedna ekipa kida da joj nije dobro...

Vampire 666

SP: SCG nepoznanica za Brazilke
Selektor ¾enske odbojka¹ke reprezentacije Brazila ®oze Guimare¹ izjavio je da bi za njegov tim u polufinalu Svetskog prvenstava u Japanu moglo da predstavlja problem to ¹to ne poznaje dobro ekipu Srbije i Crne Gore.

"Znamo vrlo malo o timu SCG. Retko smo se sretali, a poslednju priliku da igramo sa njima imali smo na turniru u Kurmajeru 2005. godine. To je jedan mlad tim, tehnièki jako dobar, igra brzo, ima veoma dobre igraèice", kazao je Guimare¹ novinarima u Osaki, gde æe se u sredu igrati polufinale.

SCG, prema njegovoj oceni, ima drugaèiji stil od ostalih evropskih ekipa, jer igra br¾e, koristi vi¹e spoljnih lopti, brza je sa svih strana.

"Imaju veoma svestrane igraèe, ¹to bi mogao da bude problem za reprezentaciju Brazila", naveo je on.

Guimare¹ je dodao i da ekipe SCG i Brazil, prema njegovom vidjenju, imaju sliènu filozofiju igre - u ekipi nema zvezda, sve igraèice stalno rade za ceo tim.

"Svaka od njih æe dati sve od sebe kako bi tim ¹to bolje igrao. Tako igramo mi, a takav, koliko vidim, odnos prema igri ima i SCG", rekao je on.

Jedna od najboljih igraèica Brazila ©ejla Kastro ocenila je da je ekipa SCG veliko iznenadjenje ovog SP, posebno zbog pobeda nad Italijom i Kubom u prva dva kola SP.

"SCG ima odliènog korektora i srednjaka koji igraju veoma brzo. Biæe te¹ko igrati sa njima, moraæemo da se borimo do poslednjeg minuta. To æe biti tesna utakmica, odluèivaæe detalji, a trijumfovaæe tim koji bude psihièki jaèi", dodala je ona, istakav¹i i da je cilj Brazila tiitula svetskog prvaka.