Op¹tina K.Dubica-stipendije

Started by frckica-j, 14-11-2008, 23:42:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Op¹tina Kozarska Dubica - konkurs za dodjelu stipendija
Izvor: Glas Srpske

KOZARSKA DUBICA - Op¹tina Kozarska Dubica objavila je u petak javni konkurs za dodjelu stipendija, u kojem je navedeno da æe naredne ¹kolske godine op¹tina stipendirati 120 redovnih studenata na visoko¹kolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
Osim studenata deficitarnih zanimanja, pravo uèe¹æa na Konkursu imaju studenti koji su ostvarili prosjek ocjena od najmanje osam, kao i studenta koji su upisali prvu godinu studija sa prosjekom ocjena najmanje 4,5 u sva èetiri razreda srednje ¹kole bez obzira na fakultet koji su upisali.
Bez obzira na prosjek ocjena, ali pod uslovom da prvi put redovno upisuju godinu studija, pravo na stipendiju imaju djeca poginulih boraca i djeca RVI od prve do èetvrte kategorije, kao i djeca iz porodica sa èetvoro i vi¹e djece.
Visina stipendije, kao i prava i obaveze izmeðu op¹tine Kozarske Dubice i stipendiste biæe regulisan naknadno posebnim Ugovorom o stipendiranju. Rok za podno¹enje prijava za dodjelu stipendija op¹tine Kozarska Dubica je 30 dana od dana objavljivanja i istièe polovinom decembra.