Komemoracija za prof. Bilbiju

Started by frckica-j, 20-03-2009, 23:42:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Одржана комеморација поводом смрти Слободана Билбије
Извор: www. rtrs.tv

На комеморативном скупу у Бањалуци, од угледног бањалучког хирурга и професора на Медицинском факултету Слободана Билбије опростили су се данас бројни пријатељи, колеге и родбина.   

Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић истакао је да је Билбија, који је у три мандата био и одборник у бањалучкој градској скупштини, пажњом и стручношћу настојао свима да помогне.

''Давао је лични допринос одлукама од посебног значаја за град Бањалуку, никада није био ограничен страначким оквирима, руководио се принципима стручности, одговорности и опште потребе, због чега је био омиљен међу сарадницима'', рекао је Гаврановић.

Од Билбије се опростио и генерални директор Клиничког центра у Бањалуци Мирко Станетић ријечима да је била част и задовољство радити са човјеком којем је скромност била највећа врлина.

Слободан Билбија је умро 18. марта у Бањалуци у шездесетој години живота.

Медицински факултет завршио је у Нишу 1975. године, када је почео да ради у бањалучком Клиничком центру. Специјализирао је општу хирургију 1983. године, а субспецијализирао грудну хирургију 1987. године.

Докторирао је 1990. године на Медицинском факултету у Београду о теми ''Процјена фактора који утичу на дужину преживљавања болесника са малигним обољењем желуца".

Билбија је био редовни професор на бањалучком Медицинском факултету од 2007. године. Био је начелник Клинике за специјалне хируршке дјелатности од 2004. до 2007. године, а био је и први начелник новоосноване Клинике за торакалну хирургију.



Оно што нису написали јесте и податак да је био декан Медицинског факултета у Бања Луци.