Srbija na Eurosongu sa Bregoviæevom pesmom

Started by Bred, 16-01-2010, 19:59:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Predstavnik Srbije na Eurosongu pevaæe pesmu Gorana Bregoviæa, pi¹u "Veèernje novosti".

Prema novoj metodi biranja predstavnika Srbije, RTS bira kompozitora, koji za vi¹e izvoðaèa pi¹e nekoliko pesama, a zatim zajedno sa RTS-om bira jednog od njih. Glasovi publike zatim odluèuju koja pesma ide u Oslo.

U "igri" su bili Momèilo Bajagiæ-Bajaga, ®eljko Joksimoviæ, kao i Vlado Georgiev, ali izvori bliski RTS-u ka¾u da je Bregoviæ njihov konaèni izbor.

Voða Orkestra za svadbe i sahrane veæ je kao autor uèestvovao na Eurosongu, i to 2006. godine, kada je Severina pevala njegovu pesmu "Moja ¹tikla" u Atini.

http://www.mondo.rs/s158033/Zabava/Muzika/Srbija_na_Eurosongu_sa_Bregovicevom_pesmom.html

frckica-j

Vidi ovo. A ja mislila da je kod nas glupost kako se biraju pjesme za Eurosong, a nije ni da sam pretjeran ljubitelj manifestacije uop¹te. Znaèi, u¾as...  :dole:

Bred


frckica-j

Hajde, vi æete imati bar nekog uticaja na izbor. Nama samo ka¾u: predstavnik je taj i taj, pjesma je ta i ta, i gotovo. Extra. Ba¹ se i mi pitamo ne¹to... Mhmm, zamalo.

Ma daj, kriza... A ovo nije kriza, kad se po prethodnim rezultatima bira autor neèega? Znaèi ako je neko ranije napisao dobre pjesme, to znaèi da æe i sad biti extra pjesma? Znaèi ako si veæ dobio Oskara, dobiæe¹ ga opet, dovoljno je samo da se pojavi¹ u nekom filmu... Logika vrhunska...

Bred

Pa kad je kriza, koja je druga opcija, a?
Da se organizuje referendum?!  :K2:

frckica-j

Mhmmmm, ¹to da ne!?! Kod nas se referendumi i glasanja pote¾u i za mnogo manje bitne stavri!  :trfr:

Bred

Pa u tom slucaju bi drzava bankrotirala. I ovako smo sirotinja. :face:  :K2:

frckica-j

#7
Hahahah zato i ka¾em!  :wink:

Ali ko mi mo¾e reæi da je ovo po¹ten naèin odabira?

Dragi na¹i tv pretplatnici, mi smo za vas odabrali autora, izvoðaèa i pjesmu koja æe vas predstavljati na Evroviziji. Vi nemate pravo glasa. Ali morate da plaæate tv pretplatu koju æemo mi iskoristiti da platimo iæe i piæe koje potro¹imo za vrijeme umovanja o predstavnicima. Ostatak vam neæe biti vraæen. Va¹ neki tamo javni servis.

I kako onda da neko po¹alje ne¹to da valja? Kad ste vi anga¾ovali autora, a ne znate ni kakva æe biti pjesma? Anga¾ovali ste èovjeka i on se obavezao da æe vam napisati pjesmu. A otkud znate da neæe "uvaliti" ne¹to ¹to niko drugi nije htio da uzme? Kako æe to sve ukupno zvuèati? Da li bi to iko odabrao da glasa???  :nene: Uostalom, to je evrovizija, pitaju se gledaoci a ne "struèni" ¾iri. A kod nas se gledaoci ne pitaju ni za ¹ta, i jo¹ nemaju pravo da se bune ako im se ne svidi, jer je to odabrao neko (kao) kompetentan i ako se bune, to se predstavi da je po vjerskoj, rasnoj ili nekoj drugoj osnovi, a ne zbog toga ¹to mu se pjesma ne sviða.  Ma dajte...

Bred

#8
Pa dobro, kod vas sve gleda na rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi.  :wink:

Kod nas bi publika smsom trebala da bira pesmu koja joj je najvise svidja sto je donekle i ok jer organizovanje Beovizije kao prethodnih godina bi stvarno bilo mnogo skuplje ... Mada to je verovatno sve prica za narod ...  :wink: :hm



:news:
Brega okupio mlade nade
M. Èule |

Poslednji krug trodnevnog kastinga koji se odr¾ava u kuæi Gorana Bregoviæa za na¹eg novog predstavnika na „Evroviziji” danas se zavr¹ava. Do sada su kroz Bregin studio pro¹li Emina Jahoviæ, Marija Laziæ, Minja Samard¾iæ, Milan Stankoviæ, Nenad Æeraniæ i ®eljko Vasiæ, a na Bregine note trebalo bi da zapevaju i Marko Vulinoviæ, Jelena Toma¹eviæ, Tijana Dapèeviæ, Ana Staniæ i jo¹ jedan manje poznati kandidat.


Svaki kandidat je pevao tri Bregoviæeve pesme koje su spremljene specijalno za „Evroviziju”, za koje tekstove pi¹e Marina Tucakoviæ u saradnji sa Ljiljanom Jorgovanoviæ. Kako „Blic” saznaje, sve tri pesme su vesele i naèinjene za igru u Breginom specifiènom narodnjaèkom fazonu, sa podr¹kom trubaèa. Atmosfera na kastinzima je bila opu¹tena, a kako ka¾e na¹ izvor koji prisustvuje kastinzima, Brega se odu¹evio izvoðenjem na¹e poznate pevaèice Emine Jahoviæ-Sandal, ali i nekih drugih pevaèa.


Prijatno iznenaðenje za Bregoviæa i njegovu ekipu bilo je pojavljivanje mlade Marije Laziæ, finalistkinje serijala „Ja imam talenat”, koja je sna¾nim rok glasom dala novu notu Breginoj melodiji. Pored poznatih imena kakva su Emina, Ana Staniæ, ®eljko Vasiæ i Milan Stankoviæ, nova lica na kastingu bili su Nenad Æeraniæ (finalista Radijskog festivala 2006), Minja Samard¾iæ (æerka ®eljka Samard¾iæa koja je pro¹le godine uèestvovala na „Beoviziji”) i Marko Vulinoviæ (èlan nekada popularnog bojs benda „Peti element”).


Oèekuje se da u narednih dan-dva u Bregin studio stigne i Tijana Dapèeviæa, koja va¾i za jednog od favorita biv¹eg lidera „Dugmiæa” i Jelena Toma¹eviæ, biv¹a pobednica „Beovizije”, dok je Ceca Ra¾natoviæ ranije odustala.

 

Izborni ¹ou na RTS-u od 13. marta
Ko æe se takmièiti na „Evroviziji”, znaæemo 13. marta, kada æe se na RTS-u poèeti emitovanje emisije „Tri pa jedan za Oslo”. U toj emisiji troje najboljih æe pevati po jednu Breginu pesmu, a gledaoci æe moæi da glasaju za svog favorita putem SMS-a. U okviru emisije æe se takoðe emitovati i snimci kastinga iz studija u Bregoviæevoj luksuznoj vili na Dedinju.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/177220/Brega-okupio-mlade-nade

SPAJALICA

Pesme su ruglo! :dole: Odraz lo¹eg ukusa - ni¹ta vi¹e!

Izvoðaèi su tu i tamo, nije da volim Mariju ©erifoviæ, ali ne mogu da joj donesu vodu , ni njoj, ni interpretaciji, ni tekstu pesme "Molitva"!
Tekst je mislim, najgori od celokupnog aran¾mana u svim pesmama. A kompozicije! Muzika! Ma dajte molim vas! I treba da misle o nama da smo divljaci kad ¹aljemo ovakvu sliku o sebi! Setimo se samo Severine I "©tikle"! :wacko:

Nemam reèi! :krsti: Toliko sam ogorèena da mogu smo da ka¾em:Lo¹ ukus!

Ma mo¾e on da bude Bregoviæ od sad do sutra napravio je samo kiè i ni¹ta vi¹e!

Bred

Tekst je stvarno :face:

Ali cinjenica je pesma ulazi u usi, videcemo kako cemo proci ...  :wink:

stephen

Nemam komentara  :kul:

Mislim pesma je shit ali se nadam Milanovom sarmu i glasovima  :smekerica:

Ipak ocekujem pobedu  :K2:

iwanna 87


frckica-j

#13
Generalno, na prvo slu¹anje sve tri pjesme su mi bile katastrofa! Tragedy by Bee Gees (Uvijek mi ta pjesma odjekuje kroz glavu u ovakvim situacijama!  :wink: )

Oliver mi nije za ovakav fazon muzike, ali sve je to moglo da izgleda pomalo kao Bijelo dugme da se na kraju ne ukljuèi ona cura sa "Devla, devla". (©ta to uop¹te znaèi???) Èak mi je Emina bila najbolja, a ja generalno "pametnicu" Eminu ne mogu ni èuti ni vidjeti, nervira me. Ali, kad bolje razmislim, Milan je ipak najbolji kandidat. Tekstovi su svi bezveze, ali ko te to pita u Evropi, ionako niko ne zna jezik. Pjesma je br¾a, vesela, ima dobru energiju, a on je netipièan lik za Blakan, specifièan stil, plave ¹i¹ke. Uvijek mi je izgledalo da vi¹e pazi na ¹i¹ke nego na pjevanje, meðutim sinoæ je gostovao u jednoj emisiji na na¹oj nacionalnoj rtv i bio je ¹armantan, nasmijan, duhovit. Mogao bi mnooogooo dobro da proðe.  :ok:

U poreðenju sa Milanom, èuste li na¹eg predstavnika!  :wall: Ja sam rokerka ali u onoj pjesmi nema ba¹ ni¹ta sem hejterskog i "ja sam za*eban frajer" stava... Vuki mi je èak ok lik, ali pjesma je blijeda, nema ni¹ta po èemu bi je neko izdvojio ili zapamtio, ne¹to je bolja engleska verzija, ali... O popularnosti ovog prezentovanja kod nas najbolje govori podatak da je najveæi dio ljudi to veèe gledao ulazak u "Farmu" umjesto emisije u kojoj je Vuki prvi put predstavio pjesmu...  

Bred

Quote from: frckica-j on 25-03-2010, 10:45:31
Oliver mi nije za ovakav fazon muzike, ali sve je to moglo da izgleda pomalo kao Bijelo dugme da se na kraju ne ukljuèi ona cura sa "Devla, devla". (©ta to uop¹te znaèi???) Èak mi je Emina bila najbolja, a ja generalno "pametnicu" Eminu ne mogu ni èuti ni vidjeti, nervira me. Ali, kad bolje razmislim, Milan je ipak najbolji kandidat. Tekstovi su svi bezveze, ali ko te to pita u Evropi, ionako niko ne zna jezik. Pjesma je br¾a, vesela, ima dobru energiju, a on je netipièan lik za Blakan, specifièan stil, plave ¹i¹ke. Uvijek mi je izgledalo da vi¹e pazi na ¹i¹ke nego na pjevanje, meðutim sinoæ je gostovao u jednoj emisiji na na¹oj nacionalnoj rtv i bio je ¹armantan, nasmijan, duhovit. Mogao bi mnooogooo dobro da proðe.  :ok:


Slazem se.  :pljes:

Ali Emina i sis is?! :face:

Nama je Eurosong vazan jer bi to mogla da bude jos jedna jeftina promocija zemlje a nama turisti trebaju jer donose kes i zbog toga nam i treba pobeda jer smo, ako me secanje dobro sluzi, bogme profitirali od eurosonga 2008.god. :wink:

Ako tako posmatramo, mnogo mi je lakse.  :wink:

Mislim da smo dno dotakli sa Cipelom (zamalo da kazem Stiklom) i naspram toga, sve drugo je ultra!