Popravka "vindovsa" nakon 17 godina

Started by Bred, 05-02-2010, 18:29:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Srna |
"Majkrosoft" æe u novom paketu bezbednosnih zakrpa objaviti re¹enje za propust u "vindovsu", star 17 godina.

Februarski paket zatvoriæe bezbednosnu rupu u operativnom sistemu DOS, koja se prenosila na sve verzije "vindovsa", od verzije "vindovs NT 3.1", prenosi BBC.
Meseèna dopuna bezbednosnih zakrpa re¹iæe ukupno 25 problema u "Majkrosoftovom" operativnom sistemu, od kojih su pet opisani kao kritièni.
Problem star 17 godina otkrio je "Guglov" bezbednosni struènjak Tevis Ormandi u januaru 2010. godine. On je utvrdio da ista gre¹ka postoji u operativnim sistemima "vindovs XP", "vindovs server" u izdanju za 2003. i 2008. godinu, kao i u "visti" i najnovijem "vindovsu 7".
Nove bezbednosne zakrpe obuhvatiæe i programske pakete "ofis XP", "ofis 2003" i "ofis 2004" za raèunare "Epl Mekinto¹".

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/IT/175485/Popravka-vindovsa-nakon-17-godina

dirigent

pre neki dan sam rpicao sa prijateljem o viruscicima . Na moje oci je napravio jedan za 5 minuta koji je veoma prost , ali zajeban i funkcionise `dobro` na kojem god racunaru da se radi. Jednostavno maximize/minimize prozore nasumicno . Zamislite da ponovi operaciju 10 puta odjednom . Potpuno vam zakoci komp najprostijom operacijom. Jos je fajl ucinio hidden i ko ce da nadje fajlic od 30 bajtova...  Sto je najgore kaze da se klinci tako za`ebavaju vezbajuci osnove programiranja kroz te funkcije i prave `los software` koji posle exportuju na mrezu.