Sportske vesti

Started by hulio_salinas, 23-10-2006, 20:45:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mikele

Да,али се бар не рокају.А ови се порокаше после утакмице жена :shock

zoe

Quote from: mikele on 31-03-2007, 22:58:58
Да,али се бар не рокају.А ови се порокаше после утакмице жена :shock
Шта је ту чудно? Буде се исконски праисторијски нагони!
И мужјак је кренуо у лов на женку... :K

mikele

Да,кренуо у лов на женку и уловио ловца који му је био конкурент за женку :K
Тако некако испаде

hulio_salinas

2. april 2007. | Izvor: B92 | ®eljko Èaèija
Otvoren prvi spidbol teren u Srbiji



U nedelju je na Novom Beogradu u bloku 44 otvoren prvi spidbol zatvoreni teren u Srbiji. Pejntbol klub "Arena No 1", rodonaèelnik tog sporta u na¹oj zemlji, sada je u svoj program uvrstila i ovu veoma atraktivnu verziju, koja izmeðu ostalog, slu¾i i za trening pripreme pejntbol timova.

Spidbol se od pejntbola razlikuje u tome ¹to se umesto kuglica sa bojom koriste gumene kuglice. Teren je manji a zakloni su plastièni vazduhom ispunjeni baloni. U pejntbolu se koriste automobilske gume, baève i drvene pregrade. Oprema je ista, ali se za razliku od pejntbola, u spidbolu umesto kombinezona nose dresovi, uglavnom ¾ivih boja.

Akcija je mnogo br¾a, a po¹to kuglice ne ostavljaju boju, na terenu su i sudije, jer se de¹ava da igraèi èesto ne priznaju da su pogoðeni.

hulio_salinas

13. april 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Srpski hokeja¹i napadnuti u Zagrebu



Hokeja¹ki reprezentativci Srbije, koji u Zagrebu igraju na Svetskom prvenstvu Druge divvizije, fizièki su napadnuti na Trgu Bana Jelaèiæa. Na¹i reprezentativci su slobodni dan iskoristili za ¹etnju po centru grada, ali ih je napala grupa od tridesetak èlanova navijaèke grupe Bad Blue Boys. Posle velike tuèe intervenisala je policija i omoguæila hokeja¹ima bezbedan povratak u hotel. Radiju B92 potvrðeno je da nijedan od srpskih hokeja¹a nije ozbiljnije povreðen.

"Proveli smo sat vremena u gradu bez ikakvih problema, u ¹petnji i po kafiæima. Pri povratku na zborno mesto sa leða nam je pri¹la grupa od izmeðu 25 i 30 navijaèa u dresovima Dinama i Hrvatske reprezentacije, koja nas je napala uz psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi. U na¹oj grupi bila su ¹estorica mladih momaka i ja. U tom momentu svi momci su stali jedan uz drugog i poèela je tuèa", rekao je za B92 kapiten hokeja¹a Srbije Nenad Milinkoviæ.

Milinkoviæ ka¾e da je ozbiljan problem nastao kada su se huliganima pridru¾ili graðani Zagreba.

"Posle povika 'Srbi!' iznenada su se napadu prikljuèili i graðani okupljeni na trgu i stanicama gradskog prevoza. Tada smo se nas sedmorica povukli u jedan restoran, tu je do¹ao i na¹ trener Andrej Brodnik, Slovenac, koji je takoðe sedeo u jednom obli¾njem kafiæu. On je pozvao policiju, koja je smirila situaciju, uzela nam izjave i odvela nas do hotela", isprièao je Milinkoviæ.

Najbitnije je da niko od hokeja¹a nije do¾iveo ozbiljniju povredu.

"Svi momci su pro¹li bez povreda ili sa manjim ogrebotinama. Nastavljamo da igramo dalje. Boriæemo se za medalju, zbog èega smo i do¹li ovde", zakljuèio je Milinkoviæ.

Srbija je u prva dva meèa ostvarila pobedu nad Turskom i do¾ivela poraz od Hrvatske. U nastavku takmièenja igraæe sa Belgijom, Bugarskom i ©panijom.

hulio_salinas

28. april 2007. | Izvor: B92, Beta | Vladimir Novakoviæ
17 medalja za srpske veslaèe



Srpski veslaèi osvojili su 17 medalja prvog takmièarskog dana na meðunarodnoj regati u Segedinu. Srbi su u konkurenciji 750 takmièara iz 10 evropskih zemalja osvojili sedam zlatnih, ¹est srebrnih i èetiri bronzana odlièja. Seniorske posade iz Srbije osvojile su tri zlata – Iva Obradoviæ u skifu, Milo¹ Stanojeviæ u skifu za lake veslaèe (do 72,5 kilograma) i Luka Ðorðeviæ i Oleksij Martinov u dvojcu bez kormilara.

Srpski veslaèi su dominirali u dvojcu bez kormilara po¹to su Goran Todoroviæ i Nenad Bulièiæ osvojili srebro, a Aleksandar Ðorðeviæ i Nemanja Ne¹iæ bronzu.

Prvo zlato u karijeri osvojio je kadet Partizana Radoje Deriæ u skifu.

Srebrnim medaljama okitili su se juniori Branislav Nikoliæ i Veselin Saviæ u dvojcu bez kormilara, Bojan Krd¾iæ u skifu, kao i Nenad Stajiæ, Boris ®igiæ, Nikola i Milos Momirov u èetverac skulu.

Druga mesta u kadetskoj konkurenciji zauzeli su Aleksandar Filipoviæ i Du¹an Maksimoviæ u dvojcu bez kormilara i Viktor Jasinski i Aleksa Mrdja u dubl skulu.

Bronzana odlièja u skifu osvojili su i senior Goran Nedeljkoviæ, mladi senior Vladimir Radenkoviæ, kao i kadetkinja Jovana Arsiæ.

Chef

22. maj 2007. | Izvor: B92 | ®eljko Èaèija
Dan izazova 30. maja
Dan izazova biæe odr¾an 30. maja ¹irom sveta. Pre nekoliko dana u Skup¹tini grada obavljeno je ¾rebanje za Dan izazova u nacionalnoj konkurenciji. Prijavljeno je 45 gradova i op¹tina, ali se s' obzirom na znaèaj manifestacije oèekuju i nove prijave koje æe biti uvr¹tene u program.

I kategorija

Kosovska Mitrovica – Sopot
Dimitrovgrad – Arilje
Doljevac – Bela Crkva
Raèa – Boljevac
Kosjeriæ - Lajkovac
Soko Banja - Krupanj

II kategorija

Mladenovac – Baèka Topola
Grocka - Novi Pazar
Bajina Ba¹ta – Vrnjaèka Banja
Surèin - Obrenovac
Kladovo - Kanji¾a
Od¾aci – Rakovica
Barajevo - Lazarevac
Tutin – Zajeèar
Aleksandrovac – Æuprija
Petrovac n M – Savski Venac
Valjevo - Senta
Prokuplje - Svilajnac
Stari Grad – Vraèar

III. kat.

Novi Beograd – Èaèak
Èukarica – Vo¾dovac
Kru¹evac – Palilula
Zemun – Zvezdara
Subotica -

Na ¾rebu u Frankfurtu koji je obavljen 03.05.2007. godine, u prostorijama TAFISA-e u Frankfurtu, Nemaèka izvuèeni su sledeæi parovi:

Dimitrovgrad – Kagoshima City (Japan)
Vrnjaèka Banja – Vara¾din (Hrvatska)
Subotica – Osijek (Hrvatska) – Ashkelon (Izrael)
Beograd – Jerusalim (Izrael)

Ove godine, prema nekim procenama, oèekuje se uèe¹æe 600.000 rekreativaca

pereca

Merion D¾ons bankrotirala


Sedam godina posle Olimpijskih igara, na kojima je osvojila pet medalja, ¹to nije uspelo nijednoj drugoj sportistkinji na svetu, amerièka atletièarka Merion D¾ons je bankrotirala. Amerièka sprinterka, koja je na vrhuncu karijere zaraðivala izmeðu 70.000 i 80.000 dolara (52.000 do 60.000 evra) po trci, ne raèunajuæi milionske sponzorske ugovore, sada na raèunu, prema izvorima Los Anðeles Tajmsa, ima svega oko 2.000 dolara (1.500 evra).

D¾onsovoj je banka pro¹le godine zaplenila i imanje vredno 2,5 miliona dolara (1,9 miliona evra) na Èepel Hilu, u Severnoj Karolini. Trostruka olimpijska ¹ampiona je bila prinuðena da proda i druge nekretnine, ukljuèujuæi i kuæu svoje majke.

Finansijski problemi D¾onsonove otkriveni su na suðenju treneru Danu Pfafu, koga je D¾onsonova optu¾ila za kr¹enje ugovora.

Pfaf je, meðutim, uzvratio kontra-tu¾bom i dobio 240.000 dolara (179.000 evra) vredan spor na ime neisplaæenih honorara i sudskih tro¹kova.

Problemi D¾onsonove sa tu¾bama poèeli su 2003. godine, kada ju je osnivaè ozlogla¹ene laboratorije "BALKO" (BALCO) Viktor Konte optu¾io za doping.

Merion D¾ons je pro¹le godine bila pozitivna na hormon EPO i odmah se iz Evrope vratila u SAD, gde je osloboðena optu¾bi. Ona je, ipak, zbog nenastupanja na takmièenjima izgubila oko 300.000 dolara (233.000 evra).


www.b92.net

Chef

1. jul 2007. | Izvor: B92, zvanicni sajt | A G
Srpski èetverac najbolji u Evropi

Zvanièni sajtSrpski kajaka¹i Ognjen Filipoviæ, Bora Sibnikiæ, Milan Djenadiæ i Dragan Zoriæ osvojili su u nedelju u ¹panskom gradu Pontavedera zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu u seniorskom èetvercu. Èetverac srpske reprezentacije je bio najbr¾i u disciplini K-4 na 200 metara.

Filipoviæ i Zoriæ su, takodje, osvojili bronzanu medalju u disciplini K-2 na 200 metara, a Neboj¹a Simiæ je u disciplini K-1 na 200 metara zavr¹io na 6. mestu u finalu.

Srpski reprezentativci su, inaèe, na Evropskom prvenstvu nastupali u pet finalnih trka.


hulio_salinas

18. oktobar 2007. | Izvor: B92, Beta | VI
OI: Kinezi prave neuni¹tivu baklju



Organizatori Olimpijskih igara 2008. godine u Pekingu prave olimpijsku baklju koja æe moæi da izdr¾i olujni vetar, jak pljusak, kao i razredjeni vazduh na vrhu Himalaja, Mont Everestu, preneli su mediji. Prema reèima organizatora, baklju konstrui¹e kineska korporacija za svemirsku tehnologiju i industriju, èiji plamen æe moæi da izdr¾i razne atmosferske uslove.

Nova baklja sagorevaæe me¹avinu butana i propana, koja ne ¹kodi atmosferi i stvaraæe ¾ut plamen bez dima.

Olimpijski plamen je 1928. godine uveden u protokol modernih Igara. Pred svaku Olimpijadu, baklja bi bila upaljena u grèkoj Olimpiji i no¹ena je do grada koji je domaæin tog takmièenja.

Plamenom sa Olimpije pali se baklja u mestu gde se odr¾avaju Igre.

Nekoliko puta se desilo da se Olimpijska baklja ugasi. Tokom Igara
1976. godine u Montrealu, plamen je ugasio veliki pljusak, a baklja je ponovo upaljena pomoæu upaljaèa za cigarete jednog od zvaniènika takmièenja.

mikele

А ја сам се баш питао како се тај пламен никада не угаси.Па сам онда помишљао ''ма сигурно се угаси,али ми за то никада и не сазнамо''.Али сада...Сада ми је све јасно,то и није обичан пламен :shy:
Ма косооки су чудо кажем ја.
Шта све неће да измисле. :Bog

mikele

IJE: Srpski sportisti uspe¹ni u Solunu
(http://nono9.us)

Srpski sportisti stari 15 i 16 godina uèe¹æe na prvim Igrama jugoistoène Evrope zavr¹ili su sa 68 osvojenih medalja, od kojih 18 zlatnih, 22 srebrne i 28 bronzanih, saop¹tilo je Ministarstvo sporta i omladine Srbije.

Zavr¹nog dana plivaèkih takmièenja na prvim Igrama jugoistoène Evrope u Solunu, mladi reprezentativci Srbije osvojili su ¹est medalja - dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane.

Zlatne medalje osvojili su Ivan Lendjer u disiplini 50 metara delfin sa rezultatom od 25 sekundi i Ivan Kopas na 100 metara ledjno sa 59,52 sekunde.

Srebrne medalje pripale su Sreæku Stefanoviæu na 50 metara delfin (25,59 sekundi) i ¾enskoj ¹tafeti u trci na 4x100 metara slobodno u sastavu Tijana i Nina Vukanoviæ, Marija Joksimoviæ i Jovana Nikolovski.

Bronzane medalje osvojili su Tijana Vukanoviæ na 50 metara delfin (29,57 sekundi) i mu¹ka ¹tafeta u trci na 4x100 metara slobodno. Za Srbiju su plivali Sreæko Stefanoviæ, Ivan Kopas, Milan Sila¹ki i Ivan Lendjer.

Plivaèka reprezentacija Srbije je na prvim Igrama jugoistoène Evrope ostvarila sjajan rezultat ukupno osvojv¹i 25 medalja - devet zlatnih, 10 srebrnih i ¹est bronzanih.

Poslednji dan takmièenja uvelièali su srpski atletièari i tkmièari u tekvondou.

Zlatne medalje od atletièara osvojili su Darko Mandiæ u troskoku i Tatjana Jelaèa u bacanju koplja, Mila Andriæ je osvojila srebro u disciplini 400 metara prepone, kao i Slobodan Stankoviæ u trci na 3.000 metara. Bronzom su se oktitili Nikola Milinkoviæ na 200 metara i Sena Bekriæ u sedmoboju.

Predstavnici Srbije u tekvondu su osvojili dva srebra (Ljiljana Dondur i Aleksandar Rabasoviæ), i ¹est bronzanih medalja (Miljana Sukoviæ, Milica Djordjeviæ, Jovana Stepanoviæ, Ivan Karajloviæ, Tijana Milenkoviæ i Dragan Lonèareviæ).

(Beta)

mikele

Baro¹ obara rekorde... ali za volanom
(http://nono9.us)

Napadaè Liona, èe¹ki internacionalac Milan Baro¹, koji ove sezone ne dobija previ¹e ¹anse u prvoj postavi, sudeæi prema vozaèkim sposobnostima mogao bi da nasledi Fernanda Alonsa u Meklarenu.

Francuska policija zaustavila je Baro¹a na autoputu, kojim je u Ferariju F430 vozio 271 kilometar na sat, na delu gde je ogranièenje 130 km/h.

Baro¹ je tako sru¹io rekord star sedam godina, koga je pre njega postavio jedan motociklista, vozeæi "samo" 248 km/h.

Baro¹u su policajci na licu mesta odluzeli vozaèku dozvolu i zaplenili automobil. Posledice suludo brze vo¾nje biæe rigorozne, jer dvadeset¹estogodi¹njeg biv¹eg napadaèa Liverpula oèekuje velika novèana kazna i najverovatnije trogodi¹nja zabrana vo¾nje.

(MONDO)

hulio_salinas

Ahahaha! Ne mo¾e da vozi F1, jer su mu uzeli dozvolu. ©teta... Verovatno se ne bi svaðao sa Hamiltonom. :K

Bred

video - http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=207187&cl=5950865&ch=207399&src=sports