Vaterpolo

Started by Vampire 666, 17-06-2006, 06:48:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarantulica

Quote from: zabica on 01-02-2007, 08:29:45
Quote from: Tikica on 31-01-2007, 22:49:36
Samo mogu da kazem da vaterpolisti najbolje gradjeni muskarci :)
tikice mudro zboris!!!  :K


mada ne i gramatièki ispravno...

Svaka èast momcima... :cvet

Tikica

Quote from: tarantulica on 01-02-2007, 08:41:04
Quote from: zabica on 01-02-2007, 08:29:45
Quote from: Tikica on 31-01-2007, 22:49:36
Samo mogu da kazem da vaterpolisti najbolje gradjeni muskarci :)
tikice mudro zboris!!!  :K


mada ne i gramatièki ispravno...

Svaka èast momcima... :cvet


ajmo ovako

Samo mogu da kazem da su vaterpolisti najbolje gradjeni muskarci :)

moze sad :)

zabica

vaterpolo reprezentacija pocinje pripreme  za svetsko prvenstvo pocetkom marta. prva faza ce biti ovde, a onda putuju u spaniju na drugu fazu priprema. trebalo bi da u bg-u bude i prijateljska srbija - spanija pre nego otputuju na prvenstvo

napred plavi!

hulio_salinas

SP: Nastavak priprema u Barseloni
13/02/2007 | Izvor: B92, Beta



Do poèetka Svetskog prvenstva u Australiji, koje poèinje 17. marta, najbolje vaterpoliste Srbije oèekuju trening meèevi sa ©panijom u Barseloni narednog vikenda, odlazak u Grèku sledeæe srede i zavr¹ni deo priprema koji æe se obaviti u Beogradu.

Boravak u glavnom gradu proæi æe u znaku akcija Vaterpolo saveza Srbije "Karakterom protiv nasilja" i "Negujmo prave vrednosti", koju Savez realizuje u saradnji sa Narodnim pozori¹tem i "Na¹om Srbijom". Kulminacija priredbe biæe za Dan vaterpola, 28. februara, kada je na programu revijalni meè juniora i omladinaca, osvajaèa zlatnih medalja na evropskom i svetskom prvenstvu i  trening meè Srbije i ©panije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u Barselonu kreæe u èetvrtak, gde æe sa selekcijom ©panije nastaviti pripreme za Svetsko prvenstvo, a selektor Dejan Udovièiæ izjavio je da su do sada pripreme protekle po planu.

"Oèekuje nas put u Barselonu. Imamo problema, jer je golman Denis ©efik bolestan i nadam se da æe se veèeras prikljuèiti ekipi i putovati sa nama. U ©paniji æemo odigrati dve utakmice sa domaæinom, a u ponedeljak se vraæamo za Beograd", rekao je Udovièiæ na konferenciji za novinare.

U ©paniju æe putovati 15 igraèa, a to je optimalan broj za rad dok se ne vrate reprezentativci koji jo¹ imaju obaveze u italijanskim klubovima - Aleksandar Æiriæ, Vanja Udovièiæ i Vladimir Vujasinoviæ. Jedan od najboljih vaterpolista Srbije Aleksandar ©apiæ naglasio je da je dobro ¹to su igraèi do¹li spremni na pripreme.

"Do¹li smo iz klubova spremni, jer nismo imali pauzu. Svi treniramo i nadamo se da æemo na najbolji naèin iskoristiti predstojeæe utakmice sa ©panijom", rekao je on.

Prvi strelac Srbije objasnio je da vi¹e nema vremena za dugaèke pripreme od tri-èetiri meseca uoèi velikog takmièenja, jer je sistem takmièenja u klubovima i reprezentaciji drugaèiji.

"Statistièki gledano, imali smo najbolje rezultate kada smo imali najmanje vremena za pripreme. Vi¹e mi odgovara kada pripreme traju kraæe", rekao je on.

Prema njegovim reèima, on se nada da æe publika pre ¹ampionata u Australiji na pravi naèin ispratiti reprezentaciju.

"Povodom Dana vaterpola, na Banjici æemo 28. februara odigrati revijalnu utakmicu sa ©panijom i nadam se da æe navijaèi ispuniti tribine", rekao je ©apiæ.

Reprezentativac Srbije Slobodan Soro istakao je da je prvi, najte¾i deo priprema brzo pro¹ao.

"Pripreme, treninzi sve to brzo proðe. Sada smo veæ u nekom takmièarskom delu. Oèekuju nas utakmice sa ©panijom i kasnije turnir u Atini. Imamo malo vremena, ali sve reprezentacije imaju isti problem, pa kako bude njima, tako æe biti i nama", rekao je Soro.

Australijanci veæ sada razmi¹ljaju da zabrane uno¹enje nacionalnih zastava na tribine plivali¹ta zbog straha od incidenata navijaèa, a na ovu odluku najvi¹e je uticala masovna tuèa srpskih i hrvatskih navijaèa na Australijan openu. Vaterpolisti æe 5. marta otputovati na Novi Zeland, gde æe odraditi zavr¹ni deo priprema, a u Melburn æe stiæi 16. marta. Reprezentacija Srbije igraæe na Svetskom prvenstvu u Grupi A sa Japanom, Nemaèkom i Italijom. Prvog dana turnira reprezentacija Srbije igra protiv Nemaèke, a pre toga Hrvatska i Ju¾na Afrika.

mikele

VATERPOLO: Srbija i ©panija partneri i rivali
(http://nono9.us)

Vaterpolo reprezentacija Srbije ovog vikenda odigraæe trening meèeve sa selekcijom ©panije u Barseloni, ¹to æe biti pravi poèetak priprema za predstojeæe Svetsko prvenstvo u Melburnu na kojem Srbija brani zlato.

"©panija je u maloj prednosti jer ima na okupu sve igraèe. Mi èekamo na¹e igraèe iz Italije, nedostaje nam i povredjeni Denis ©efik kao i Du¹ko Pijetloviæ koji se oporavlja.Ali videæemo koliko smo sada spremni. Rezultat nije bitan, bitan je rad a siguran sam da i Srbija i ©panija mogu da ispune glavni cilj i veæ u Australiji obezbede olimpijsku vizu", rekao je trener reprezentacije Srbije Dejan Udovièiæ na konferenciji za novinare u Barseloni uoèi sparing meèeva.

Selektor ¹panske reprezentacije Rafael Agilar rekao je da je izbor Srbije za trening-partnera "pun pogodak".

"Dugo nismo praktikovali ovakav naèin priprema. Nama je drago da æemo u narednih 15 dana dosta vremena provoditi sa srpskim igraèima. Verujem da æemo sa takvim radom uspeti da u Melburnu na svetskom prvenstvu ostvarimo cilj i plasiramo se na Olimpijske igre u Peking", rekao je Agilar.

Susreti ©panije i Srbije se igraju u okviru proslave 100 godina kluba Barselona.

Stanje u srpskom timu je redovno, bez ikakvih problema ne raèunajuæi lak¹u prehladu Branka Pekoviæa.

(MONDO)

zabica

sta je sa duskom pjetlovicem???  :`? :!
kakva je povreda u pitanju dal neko zna?

mikele

VATERPOLO: ©pancima vraæen dug sa kamatom
(http://nono9.us)


Ne diraj lava, nikada! Vaterpolisti ©panije u subotu su "èaèkali meèku" i u prvom prijateljskom meèu u Barseloni pobedili evropske prvake, selekciju Srbije, a u nedelju im je dug vraæen sa kamatom.

Srbija je deklasirala ©paniju 13:6 )3:1, 3:2, 2:2, 5:1) i tako "crvenoj furiji" stavila do znanja da, bar u ovom sportu, ne mo¾e da raèuna na radost.

Blistao je Aleksandar ©apiæ - strelac sedam golova, ali je ceo tim funkcionisao kako treba - kao tim!

Nijednog trenutka ©panija nije bila tim koja je mogla da poremeti ritam raspolo¾enih Udovièiæevih pulena. Odlièna igra u odbrani, raspolo¾eni ©apiæ u napadu, raznovrsne akcije...

Dejan Saviæ je dr¾ao protivnièke centre, u poslednjem delu je sa dva projektila pokazao kakav je strelac.

Ne treba brinuti ni za naslednika Denisa Ðefika na golu nacionalnog tima. Gojko Pijetloviæ je pokazao da na njega sa pravom treba raèunati, jer je bio vrlo, vrlo siguran sa vi¹e od 10 uspe¹nih odbrana.

Ako je u prvom meèu na¹ tim primio osam golova iz igre ovoga puta je taj broj drastièno smanjen. ©panci su jednom iskoristili igraèa vi¹e iz sedam prilika, postigli jo¹ dva gola iz peterca i samo tri iz igre. Srbija je imala odliènu realizaciju igraèa vi¹e i sa odliènom odbranom to je bio kljuè pobede.

"Kao ¹to ni poraz nije mnogo znaèio tako ne treba ni da od ove pobede pravimo ne¹to veliko. Za mene je kao trenera bitno kako su momci reagovali na poraz u prvom meèu i sa te strane sam potpuno zadovoljan. Sve ostalo je po redu vo¾nje na pripremama za svetsko prvenstvo. O pojedincima nema ¹ta da se ka¾e, sve je to sada za internu upotrebu ali je jasno da je ovaj meè u celini bio daleko bolji od prvog", rekao je selektor Dejan Udovièiæ.

Kapiten Dejan Saviæ je dodao:

"Zatvorili smo odbranu, smanjili broj primljenih golova iz igre. Konaèno niko ne voli da gubi, makar i na pripremama. Bilo je dobro ali ne treba da se opu¹tamo jer pravi napori tek predstoje".

Bazen Barselona. Gledalaca 400. Sudije: Æiriæ (Srbija) i Moliner (©panija).
Igraè vi¹e: ©panija 7 (1), Srbija 8 (6). Peterci: ©panija 3 (2), Srbija 2 (2)

©PANIJA: Agilar, M.Garsija, Martin 1, K.Perone 1, Molina 1, Mora, Rej, Mingel, Vales 1, F.Perone, Galjego 1, Marsal 1, Pirlakov, Fernandez, Andreo.

SRBIJA: Pijetloviæ, Prlainoviæ 1, Gociæ 1, Korolija, Saviæ 2, Ikodinoviæ 1, Nikiæ, Filipoviæ 1, Avramoviæ, ©apiæ 7, Radjen, Pekoviæ, Soro, Ivo¹eviæ.

(MONDO)

Roben

Шапоња 7 свака част мајсторе  :Bog :Bog :Bog

hulio_salinas

Ljudi, ovaj covek (Aleksandar Sapic) je neunistiv!

mikele

Стварно је невероватан. :Bog :Bog :Bog
Ја мислим да би он могао свакој екипи да забије по 5 комада,најмање.Једино Мађари знају да га чувају и зато он редовно закаже против наших северних суседа,али зато тада проради неко други :K :K :K
Рецимо Влада,Дача,па и Вања Удовичић

hulio_salinas

E bas sam to hteo da kazem. Kada njega stopiraju, izdigne se neko drugi. Sreca pa se ne oslanjamo samo na Sapica. Sreca da imamo jos mnogo odlicnih vaterpolista.

mikele

VATERPOLO: Siguran start "delfina" u Atini
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4843893)

Vaterpolisti Srbije pobedom nad Rusjom 9:5 (3:1, 2:1, 2:2, 2:1) startovali su na turniru Samaridis kup u Atini, koji se igra u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Melburnu.

Najefikasniji u ekipi evropskih ¹ampiona bio je Slobodan Nikiæ sa tri gola, po dva su postigli Filip Filipoviæ i Aleksandar ©apiæ, a po jedan Danilo Ikodinoviæ i Andrija Prlainoviæ.

"Delfini" su za samo èetiri minuta poveli sa 3:0, a tek potom se prvi put zatresla mre¾a Denisa ©efika, koji se oporavio od bolesti.

Golovima Ikodinoviæa i Filipoviæa, Srbija poveæava na 5:1, a potom sledi razumljivo opu¹tanje, ¹to Rusi koriste da se malo pribli¾e. Ipak, golovima ©apiæa i Nikiæa ponovo je poveæana razlika na komotnih èetiri gola i pobeda je bila osigurana.

"Dobro smo poèeli i re¹ili susret u prvim minutima. Zatim je uspedio oèekivani pad, jer su reprezentativci pomalo umorni od intenzivnih treninga". izjavio je posle utakmice Dejan Udovièiæ.

U drugoj utakmici 1. kola, ©panija je pobedila domaæina turnira Grèku 11:7 (1:2, 2:2, 5:2, 3:1).

U subotu, Srbija igra protiv ©panije, a Rusi protiv Grèke.

(MONDO)

Roben

СВАКА ЧАСТ МАЈСТОРИ  :loptica :loptica :loptica

mikele

VATERPOLO: Potopljeni i ©panci
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4849150)

Najbolji vaterpolisti Srbije ostvarili su i drugi trijumf na Samarcidis kupu u Atini, po¹to su u subotu savladali selekciju ©panije sa 10:5 (2:1, 4:2, 3:2, 1:0).

Izabranici selektora Dejana Udovièiæa posle trijumfa u Barseloni, ponovo su nadigrali "crvenu furiju", koja je samo jedanput na meèu izjednaèila (1:1).

U prve dve èetvrtine odbrana Srbije je igrala izvanredno, do su ©panci bili bez realizacije sa igraèem vi¹e. Jedini period lo¹e igre na¹eg tima bio je poèetkom treæeg dela, kada su ©panci realizovali dva puta igraèa vi¹e i opasno se pribli¾ili na 6:5.

Srpske "delfine" predvodili su Aleksandar ©apiæ sa tri gola i Filip Filipoviæ, koji je postigao dva. U strelce su se upisali i Nikiæ, Pekoviæ, Radjen, Prlainoviæ i Gociæ.

Kod ©panaca po jedan gol zabele¾ili su braæa Perone, Pirlakov, Vales i Garsija.

Jedan od najboljih igraèa Srbije Danilo Ikodinoviæ bio je zadovoljan trijumfom, a posebno je pohvalio svoje mladje saigraèe, koji su imali zapa¾ene uloge u duelu sa ©panijom.

"Vidi se da Srbija ima buduænost u vaterpolu, zaista sam zadovoljan onim ¹to su pokazali Avramoviæ, Radjen, Pijetloviæ i ostali", rekao je Ikodinoviæ.

Pomoæni trener reprezentacije Srbije Dejan Jovoviæ istakao je dobru organizaciju u igri.

"Odlièan igraè vi¹e i igraè manje. Posebno smo dobro igrali u pozicionoj odbrani, a sa takvom igrom lak¹e kontroli¹emo napad. Zaslu¾eno smo dobili meè", izjavio je Jovoviæ.

Reprezentacija Srbije poslednji duel na turniru u Atini odigraæe u nedelju protiv domaæina Grèke.

(MONDO, foto: MN Press)

mikele

VATERPOLO: Crnogorci "udavili" i Italijane
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4896976)

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na dobrom je putu da za vrlo kratko vreme udje u sam vrh svetskog vaterpola.

Posle razdvajanja Srbije i Crne Gore, crnogorski sportisti kreæu od poèetka, a sport za koji sigurno "neæe biti zime" jeste vaterpolo.

Nakon ¹to su prvog dana turnira u Budvi razmontirali Rusiju 15:6, crnogorski vaterpolisti su u petak uveèe bili bolji i od Italije 14:13 (5:4, 5:3, 1:2, 3:4).

Italijani su prethodnog dana pobedili Hrvatsku 8:5, a te dve reprezentacije æe, uz Rusiju, uèestvovati na Svetskom prvenstvu u Melburnu koje poèinje za dve nedelje.

Crna Gora u subotu igra protiv Hrvatske.

(MONDO)
Стварно играју опасно.Ја сам гледао овај меч против Италијана и у једном моменту су водили и са 4 гола разлике.Свака част :pljes: :pljes: :pljes:
Наша школа :K :K :K