All inclusive: Put, sme¹taj i porodjaj

Started by tarantulica, 19-06-2007, 06:44:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tarantulica



All inclusive: Put, sme¹taj i porodjaj

Da bi se izbegle gu¾ve koje se ovog leta oèekuju u porodili¹tima u Stokholmu, buduæe majke su pozvane da se poradjaju van prestonice, pri èemu æe im putovanje i hotel biti plaæeni.

Vlasti u Stokholmu spremne su da osiguraju tro¹kove putovanja i hotelskog sme¹taja svim trudnicama koje odluèe da se ovog leta porode u drugim gradovima, kao ¹to su Upsala, Eskilstuna i Vesteras, koji se nalaze u krugu od 150 kilometara oko Stokholma.

Vlasti se nadaju da bi na taj naèin mogle da se izbegnu gu¾ve i napetost u porodili¹tima Stokholma u kojima se oèekuje na hiljade porodjaja ba¹ u vreme kada veæina babica odlazi na odmor.

"One trudnice koje imaju kuæu na selu, ili roditelje u nekom drugom gradu, vrlo razborito bi postupile ako bi odluèile da se porode tamo", preporuèila je glavna babica u porodili¹tu u dr¾avnoj bolnici "Danderids", jednoj od najveæih u Stokholmu.

Vlasti ne oèekuju pravu krizu, ali je situacija ocenjena kao dosta te¹ka, navela je ona.

Stanje u porodili¹tima u Stokholmu svake godine je sve te¾e, jer se u ©vedskoj veæ nekoliko godina bele¾i rast broja porodjaja. Pro¹le godine rodjeno je 105.913 beba, ¹to je pet odsto vi¹e nego 2005. godine.

(Tanjug)




Oni sigurno ne moraju da se cimaju da vade izvod iz matichne klnjige rodjenih bash u mestu rodjenja....  :wall:

Darker

Da da, njima raste natalitet... Garant ima porodica sa bar 12 èupavih bebica :K