Ubio devojku, pa do¹ao da joj upali sveæu

Started by Bred, 18-07-2007, 15:20:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: N. B. Jaæimoviæ |

BEÈ - Srpska dr¾avljanka Sonja Gaèiæ (19), iz sela Urovica kod Negotina, ubijena je no¾em u noæi izmeðu nedelje i ponedeljka u Artaberparku u Beèu.
Za ubistvo je osumnjièen njen prijatelj, tridesettrogodi¹nji azilant makedonskog porekla, koji je uhap¹en u ponedeljak, ka¾e za „Blic“ portparol austrijske policije Gerald Hestera.
Makedonski dr¾avljanin je posle ubistva pobegao, ali se sutradan vratio na mesto zloèina da bi upalio sveæu svojoj ¾rtvi. Ubica se tu susreo sa Sonjinim poznanicima koji su do¹li u park iz istog razloga kao i osumnjièeni, da zapale sveæe i polo¾e cveæe na mestu gde je Sonja napadnuta. On je, kada ih je ugledao, poèeo da trèi, ali su ga Sonjini prijatelji primetili i potrèali za njim, ali je on uspeo da im pobegne. Oni su odmah pozvali policiju. Nekoliko èasova kasnije, oko 16 sati, policijska patrola je zaustavila i uhapsila osumnjièenog u Trijester¹traseu. Kod njega je pronaðen perorez sa seèivom od deset centimetara kojim je ubio Sonju Gaèiæ.
®rtva se, kako se pretpostavlja, prethodne noæi na¹la sa svojim prijateljem u parku. Oèevici, koji ¾ive u zgradama koje okru¾uju park, ka¾u da su neposredno pre zloèina videli jedan par kako se svaða. ©okirani stanovnici beèkog kvarta prièaju da je mu¹karac udario pesnicom u lice „mladu i veoma krhku ¾enu“. Svedoci su oko 21.45 èuli krike. Neki od njih su istrèali u park i prona¹li tamnokosu devojku, sklupèanu pored kontejnera. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoæ, ali je Sonja od uboda no¾em zadobila ozbiljna o¹teæenja slezine i srca. Posle bezuspe¹nih poku¹aja lekara da je spasu, devojka je sat i po kasnije preminula u bolnici.
Policija je na mestu ubistva prona¹la samo Sonjinu ta¹nu u kojoj se nisu nalazila dokumenta, zbog èega nisu mogli da je odmah identifikuju. U ta¹ni je bila samo njena ¹minka. Prema policijskom saop¹tenju, va¾ne informacije za pronala¾enje ubice dao je vlasnik restorana u Purbahu, gde je Sonja Gaèiæ nedavno konkurisala za posao. Ona je tada zaboravila paso¹. Zahvaljujuæi podacima iz paso¹a, policija je prona¹la njenu drugaricu koja im je isprièala o nasilnom prijatelju ¾rtve. Od tog trenutka, makedonski dr¾avljanin je postao osumnjièen za ubistvo devojke.
Uhap¹eni mu¹karac je u policiji priznao zloèin, a kao motiv ubistva je naveo ljubomoru. Kako je saop¹tila beèka policija, poèinilac je na saslu¹anju izjavio da je mislio da ga devojka vara i da je to bio razlog ¹to ju je u parku napao no¾em i ubio.

Sahrana u Srbiji
Prvi savetnik srpske ambasade u Beèu, Dragan Marinkoviæ, ka¾e za „Blic“ da je austrijska policija juèe obavestila na¹ konzulat da je ubijena srpska dr¾avljanka Sonja Gaèiæ. Kako su „Blicu“ rekli roðaci, Sonja je pre otprilike godinu dana iz sela Urovica kod Negotina oti¹la u Beè. U selu su joj ostali otac Srba, majka Ljiljana i mlaði brat i sestra, a roðaci ka¾u da se Sonja trudila da ih novèano pomogne. Nesreæna devojka æe biti sahranjena u subotu u Srbiji.

blic

Masha

Potresna sudbina Srpkinje ubijene u Beèu

Prodali je za 60.000 maraka


BEÈ - Sonju Gaèiæ (19), dr¾avljanku Srbije, koju je u noæi izmeðu nedelje i ponedeljka u Beèu no¾em ubio makedonski dr¾avljanin Selami Iseni iz ©tipa, roditelji su pre ¹est godina prodali mladiæu iz Srbije za 60.000 maraka, navode austrijski mediji.
Sonja Gaèiæ je veæ sa 15 godina postala majka, a mu¾u, za koga se udala protiv svoje volje, slu¾ila je kao seksualni objekat koji donosi novac. Nesreæna devojka je celog ¾ivot be¾ala - od roditelja, od mu¾a i, na kraju, od svog deèka Selanija, koji ju je u ubio u Beèu. Potresnu sudbinu mlade ¾ene koju su roditelji prodali kada je imala samo 13 godina, policija je je otkrila u potrazi za motivom ubistva. Sonja je zajedno s mu¾em otputovala u Nemaèku i rodila mu je dvoje dece. Prema navodima austrijskih medija, posle roðenja dece, mu¾ je Sonju terao na prostituciju. Od u¾asnog ¾ivota, Sonja je u jednom nemaèkom gradu nekako uspela da pobegne kod roðaka u Beè. Tu je poku¹ala da otpoène novi ¾ivot, a decu je ostavila kod svog muèitelja na Bodenskom jezeru.
Ona je isprièala muke kroz koje je prolazila u svom kratkom ¾ivotu èoveku kod koga se prijavila za posao. Tada mu je i rekla da se panièno pla¹i novog deèka, koga je upoznala u Beèu.
„ Saznala sam da je Selani ubio nekoga na Balkanu“, rekla je Sonja tom vlasnik restorana u Purbahu.
Upravo je on dao policiji va¾ne informacije za otkrivanje ubice. Sonja je tada kod njega zaboravila paso¹ i zahvaljujuæi tome policija je prona¹la njenu drugaricu, koja im je isprièala o nasilnom prijatelju ¾rtve.
Beèki istra¾ni organi nisu mogli da potvrde ovaj iskaz jer, prema informacijama policije, makedonski azilant je bio „samo“ ekstremno ljubomoran. Ovaj Albanac iz ©tipa je Sonji zabranjivao bilo kakav kontakt s drugim mu¹karcima, pratio je i kontrolisao. Devojka ni sa kim nije smela da razgovara, pa ni sa tinejd¾erima iz parka. Upravo oni su, dok su igrali fudbal u Artaberparku, èuli ¾uènu raspravu izmeðu Sonje i njenog ljubomornog deèka. Nekoliko minuta kasnije, prona¹li su devojku sa dve velike ubodne rane kako sklupèana od bolova le¾i na zemlji. Momci su odmah pozvali Hitnu pomoæ i Sonja je prebaèena u bolnicu. Uprkos naporima lekara, devojka je umrla. Identifikovana je zahvaljujuæi ruènoj ta¹ni i upadljivim sandalama koje je imala na sebi.
Selani je posle ubistva pobegao, ali se sutradan vratio na mesto zloèina da bi upalio sveæu svojoj ¾rtvi. Ubica se tu susreo sa Sonjinom rodbinom koja ga je primetila i pozvala policiju. Selani Iseni je ubrzo uhap¹en. On je priznao zloèin i rekao je da je zlodelo uèinio u besu, ali porièe da mu je bila namera da je ubije. „Blic“ je i juèe poku¹ao da stupi u kontakt sa Sonjinim roditeljima, ocem Srbom, majkom Janom, koji ¾ive u selu Urovica kod Negotina. Me¹tani tog sela èuli su za Sonjinu zlu sudbinu, ali kako ka¾u, poslednjih dana nisu viðali njene roditelje.
- Oni su sirotinja. Nemaju ni¹ta svoje. ®ive u kuæi koju èuvaju i taj im èovek plaæa oko sto evra meseèno. Da bi mogli da pre¾ive nadnièare, kopaju i beru voæe. Pored Sonje imaju jo¹ dvoje dece, a njena majka je ponovo trudna. Pitam se kako æe sve ovo pre¾iveti - ka¾u me¹tani i dodaju da æe Sonjinu sahranu najverovatnije platiti roðaci, ujak i tetka koji ¾ive u Beèu.

izvor www.blic.co.yu

Al-Jasmina

Da, roditelji koji su je i prodali na pocetku...
:wall:

Masha

Mislim da se ovo sto je Jass napisala odnosi na ovaj deo - Pitam se kako æe sve ovo pre¾iveti - ka¾u me¹tani... I meni je isto proslo kroz glavu kada sam citala tekst. Sve u svemu, uzasnuta sam pricom i uopste nemam adekvatan komentar. Zaista mi je zao ove devojke.

Al-Jasmina

Yeap, na to sam mislila...
60 000 maraka za koliko su sopstveno dete prodali je oko 30 000 eura...
na sta su ih potrosili u zadnjih 6 godina da mi je znati?
:wall:

Darker

[off] pa mo¾da su napravili neko novo, ili su otplatili dugove jo¹ od tog starog deteta, u ovu nema¹tinu :K [/off]