YouTube poèinje da plaæa priloge svojih korisnika

Started by Korisnicko Ime, 11-05-2007, 14:14:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Korisnicko Ime

Kompanija YouTube, vlasnik istoimenog Web portala, poèeæe uskoro da plaæa autore najpopularnijih video datoteka postavljenih na portalu.

YouTube je dosada prihode ostvarene od reklama delio sa partnerskim kompanijama ili organizacijama, kao ¹to su britanska medijska kuæa BBC ili amerièka profesionalna ko¹arka¹ka liga NBA. Ubuduæe, na spisku partnera YouTubea, odnosno na spisku za plaæanje, æe se naæi i pojedinci poznati po svojim korisnièkim imenima LisaNova, renetto, HappySlip, smosh i valsartdiary. Ti korisnici su, prema odluci rukovodstva kompanije, ali i prema mi¹ljenju drugih korisnika koji pregledavaju ili preuzimaju njihove video spotove, najpoznatiji i najpopularniji autori na YouTubeu.

Jo¹ uvek nije poznato koliko saradnika æe biti ukljuèeno u novi partnerski program, ali se zna da æe najgledanije video spotove pratiti reklame; od prihoda od reklama isplaæivaæe se procenat autorima. Predstavnici YouTubea pozvali su sve zainteresovane da se prijave i upoznaju sa uslovima saradnje; istovremeno, izjavili su da se nadaju da æe novi partnerski program privuæi veliki broj novih saradnika. (V.K.)

mikro