Udes na ¾eleznièkoj stanici

Started by Bred, 23-12-2007, 15:27:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- U nesreæi na Glavnoj ¾eleznièkoj stanici Beograd jutros je lak¹e povreðeno 20 putnika.

Nesreæa se dogodila oko 6:15. Voz iz Lapova, pri ulasku u stanicu Beograd, nije se "pravilno i na vreme zaustavio i pri brizini od tri do èetiri kilometra na sat udario je u grudobran, odnosno koloseèni branik", rekao za B92 direktor Medija centra ®eleznice Srbije Mile Lokas.

On je dodao da je povreðenima ukazana pomoæ u ¾eleznièkoj ambulanti i da su zatim prebaèeni u Urgentni centar u Beogradu.

Lokas ka¾e i da su oko polovina povreðenih u udesu njihovi zaposleni jer je bio u pitanju smenski voz koji je prevozio radnike ®eleznice.

On je naveo i da je materijalna ¹teta mala, kao i da saobraæaj nije obustavljen i da se odvija normalno.

Komisija za vanredne dogaðaje ®eleznice Srbije iza¹la je na mesto nesreæe i obavila uviðaj. Uzrok nesreæe biæe naknadno saop¹ten, kazao je Lokas.

Èlanovi poslovodstva ®eleznice Srbije obi¹li su jutros u Urgentnom centru sve povreðene putnike.

Voz udario u "jugo" kod Sajma

Lokas je izjavio da se jutros u 6:55 na putnom prelazu Senjak, kod Beogradskog sajma, dogodila jo¹ jedna nesreæa, kada je brzi voz na liniji Beograd-Ni¹ udario u "jugo", kojim je upravljao Emilio Glinber.

U toj saobraæajnoj nesreæi, vozaè putnièkog automobila je povredio rame i prebaèen je u Urgentni centar.

®eleznièko-putni prelaz Senjak je obezbeðen branicima, istakao je Lokas.

On je dodao da je Komisija za vanredne dogaðaje izvr¹ila uvid i na drumsko-¾eleznièkom putnom prelazu Senjak.


nasty girl

®eleznièki udesi u Beogradu

Beograd -- U dve odvojene ¾eleznièke nesreæe u Beogradu, jutros su povreðene ukupno 24 osobe, od kojih jedna te¾e.



Prva nesreæa dogodila se jutros oko 6.15 u Glavnoj ¾eleznièkoj stanici kada je voz udario staniènu bankinu, dok se druga dogodila samo pola sata kasnije, na pru¾nom prelazu kod Sajma, kada je voz udario u automobil.

Voz koji je prevozio radnike ¾eleznice Srbije koji su iz Lapova krenuli za Beograd na posao, pri ulasku u Glavnu ¾eleznièku stanicu Beograd, pri relativno maloj brzini, od svega tri do èetiri kilometra na sat, udario je u staniènu bankinu, jer ma¹inovoða nije na vreme zaustavio voz.

Ipak, i ta mala brzina bila je dovoljna da veæina radnika, koji su se nalazili u vagonima, popada sa svojih sedi¹ta.

Njih ukupno dvadeset troje prebaèeno je u Urgentni centar.

Branislav Stefanoviæ, naèelnik Urgentnog centra rekao je za B92 da je jedna osoba zadr¾ana na bolnièkom leèenju zbog kombinovanih povreda glave grudnog ko¹a i leve ruke.

"Primljen je na Urgentni centar, a jo¹ petoro njih nalazi se na odeljenju neurohirurgije, na opservaciji zbog povreda glave. U ovom trenutku ne mo¾emo taèno da ka¾emo da li æe jo¹ neko da bude primljen, dok su ostali povreðeni pu¹teni kuæi", kazao je doktor Stefanoviæ.

Niko od povreðenih radnika nije ¾eleo da govori o okolnostima nesreæe.

Direktor Medija centra ®eleznica Mile Lokas jedino je saop¹tio da æe uzrok nesreæe biti naknadno utvrðen.

"Voz iz Lapova jutros u 6 i 15 nije se na vreme zaustavio na levom koloseku i pri brzini od 4 km/h udario u grudobran, odnosno u koloseènu bankinu. Tom prilikom povsreðeno je 20 osoba. Njima je odmah ukazana pomoæ u ambulanti na ¾eleznickoj stanici. Komisija za vandredne dogaðaje ®eleznica Srbije iza¹la je na lice mesta i obavila uviðaj", kazao je Lokas za B92.

Voz udario u automobil kod Sajma

Samo pola sata nakon nesreæe u Glavnoj ¾eleznièkoj stanici, na pru¾nom prelazu kod Beogradskog sajma, lak¹e je povreðen vozaè Yugo-a Emilio Gliner.

Nezgoda se desila kada je vozaè prelazio prugu, a na njega je naleteo voz.

Uzrok ovog sudara je, najverovatnije, gre¹ka radnika ¾eleznice koji nije na vreme spustio rampu na ¾eleznièkom prelazu, ali æe zvanièna verzija dogaðaja biti saop¹tena tek narednih dana, ka¾u u ®eleznicama.

Direktor ®eleznica Srbije Milanko ©aranèiæ nije ¾eleo da govori o tome ko je odgovoran za ove dve ¾eleznièke nesreæe.

B92