Postizborna kriza u Srbiji

Started by Vampire 666, 05-02-2008, 19:10:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

Ovo je neverovatno. Kao da u Srbiji vlada selektivna amnezija velikih razmera. Desavaju se iste stvari kao pocetkom 90-ih i to na isti nacin. Legalizam, patriote i izdajnici, ceo svet koji se urotio protiv Srbije, jedino nam rusija moze pomoci...pa ova prica se ponavlja po ko zna koji pu u modernoj istoriji Srbije! U pravu je Bora:

Ne bi oni ni mrava zgazili
oni nikada ne gaze mrave
ali bi tebe unakazili
ali bi tebi dosli glave

Da l' je moguce ne vidis nista
jesi li ocoravio
izadji malo iz dvorista
zar si zaboravio?

Srbin je lud
Srbin je proklet
jednom ga ubijes
on 'oce opet


Zar su ti vrane mozak popile
il' su ga dobro isprali
ona i ono Titovo kopile - dzelati
a zrtve ispali

Zivot kraj tebe protice
Srbija u Evropi je
ali to te ne dotice
ma nek' se vrate krvopije

Darker

Ma taj isti Bora je jo¹ luði, ali to je off...

Atmosfera me podseæa na atmosferu pred bombardovanje, i tad smo rekli odluèno NE Evropi, ne mo¾e nas niko da ucenjuje (osim nas samih)
A i opet se pominju suverenitet i teritorijalni integritet :wink:
Samo fale jo¹: nepravedne i nièim izazavane sankcije...
Mislite o tome... :wink:

lycos

Quote from: Darker on 07-02-2008, 12:17:15
A i opet se pominju suverenitet i teritorijalni integritet :wink:
Da, te reci se toliko cesto pominju na nasim vestima.. :bljak:

dancho

Koliko je visokobrazovanih ljudi u Srbijici?
©ta znaèi srbendi u nekom selu u ©umadiji, Podrinju, i sl. ¹engenska viza?
Ko je hteo u peèalbu, veæ je oti¹ao...
" U EU, ne mo¾' da kolje¹ prase gde ti se æefne.
Ne mo¾ da peèe¹ rakiju u svom dvori¹tu, sve je to brale regulisano zakonom.
A krediti, to ti je sve izmislio ©vabo, da ti uzme zadnju paru.
'oæe, da kupuju moj lukac, kako da neæe..."

Inat, to ti je srpski specijalitet.

"E neæe¹ ga majci..."

Darker

Da je samo to problem-to bi bilo lako. Ovako je sve to izme¹ano, pa ima visoko svesnih meðu seljacima i gomile zatucanih meðu "visoko obrazovanim".
E to je tragedija ove lepe tranzicijske zemlje. :wink:

Lako je kad je ovca zatucana, a pastir svestan, tako i treba da bude, ali kad meðu ovcama ima svesnijih od pastira, onda je to ba¹ veliki problem... Problem je zato ¹to pastir ima ovèara uz sebe :wink:
Tako je na svim nivoima u ¾ivotu, poèev¹i od hobija, radnog mesta, ¹kole do dr¾ave.

A sve to je vrlo prisutno :wink:

dancho

off: Ma ljakse srpski je èudo. I ovca i vuk i pastir u isto vreme.  :wink:

Vampire 666

Zoran Ostojić
Putinizacija Srbije

Pre tačno šezdeset godina po Srbiji su nošene slike i klicalo se šefu jedne države. U to vreme (1944. – 1948.) Staljin je proglašavan počasnim građaninom mnogih mesta ondašnje države. Ali čak i tadašnja vlast nije mu poklanjala naše privredne resurse. Naprotiv, postojao je i jasan ugovor o roku u kome sovjetske trupe treba da napuste zemlju. Potom je ,,puklo" to ratno i komunističko savezništvo.

Danas se istorija ponavlja uz dodatak. Kliče se Putinu, gradovi se utrkuju u počastima, a Koštunica i Tadić poklanjaju Naftnu industriju Srbije. Valjda kao dokaz ljubavi i budućeg ,,tridesetogodišnjeg prijateljstva". Iako je Nikolić u pismu Putinu tu pljačku podržao, ne povedoše ga u Moskvu da se i on slika sa Putinom. Ali ga je zato primio budući predsednik Rusije Medvedev. Valjda da nam Putin poruči kako Moskva na ovim izborima ne može da izgubi. Potvrđuje to i predsednik naše Vlade kome građani na prošlim izborima nisu dali drugi mandat, ali mu ga je dao Tadić, već otvoreno govori da je EU završena priča - ,,jer hoće da nam uzmu Kosovo".

Ovo što su Koštunica i Tadić sa NIS-om uradili, ne samo da je flagrantni čin veleizdaje zemlje, ne samo da je kršenje njihovog ,,noćnog" Ustava i bar dva zakona, već takvog skandala nije bilo ni u jednoj tranzicionoj zemlji još od pada Berlinskog zida. Istorijska odgovornost pašće na aktere ovog pokušaja da se od Srbije napravi ruski vazal, te  je važno upamtiti imena onih koji su u ovome učestvovali. Pored Koštunice i Tadića, koji su to osmislili, Đelića i Mihajlova koji su o tome pregovarali, Velje Ilića koji je to potpisao u Moskvi su bili i neizbežni Nikitović i ministar Popović. Ne trba zaboraviti ni ministre Vlade koji su glasali za ovaj sramni sporazum, od Đilasa i Petrovića, do Naumova i Lončara.

To je pamćenje za istoriju, ali se iskreno nadam da će zemaljski sud biti brži.

Govorim već mesecima da je za Koštunicu Kosovo sredstvo, a ne cilj. Sredstvo da zatvori evropski put Srbije i vrati zemlju u 1946. Ovog puta kroz ,,putinizaciju Srbije". Moskovski januar 2008. krunski je dokaz. Ostali slede.

Ako se realizuje ovaj medjudržavni sporazum svaka buduća Vlada Srbije biće marioneta ruske državne kompanije, odnosno ruske države. Treba pogledati samo koliko budžet zavisi od NIS-a i sve će biti jasno. Miškovićev uticaj na Vladu nesumnjivo će se smanjiti, ali cenu će plaćati i generacije koje se još nisu rodile. Podsećam šta sledi dalje. Gasprom će dovesti svoju Banku, sa svojim načinom poslovanja, vojska će ponovo kupovati rusko oružje, ruski jezik će dominirati u školama, a tada ni vojna baza, ni ,,raketni štit" nisu daleko. A Kosovo i tamošnji Srbi? Pa koga za to briga, dobro su poslužili za ovaj spoljno-politički zaokret, za koji ova naša trojica nisu dobili mandat građana. Uostalom da je Rusima stalo do Kosova i Srba, a ne do NIS-a, ne bi pre nekoliko godina povukli vojnike sa Kosova.

Doduše danas postoji razlika između situacije od pre 60 godina. Tada je Staljin hteo našu zemlju da stavi pod rusku dominaciju, a iz Beograda je bilo otpora. Danas se iz Beograda nudi vazalastvo, a iz Moskve ne odbija. Zato Moskvi ne treba mnogo ni zameriti.

Zato su vanredni parlamentarni izbori jedini način da Srbija dobije proevropsku Vladu koja će je vratiti u 6. oktobar. Nažalost, ako ćemo u Evropu, moraćemo prvo u 1948.

peho_atropin

Sto se NIS-a tice i ja sam za prodaju!Od njih imam samo lose i skupo gorivo, dok oni od mojih para placaju reklame i sponzorisu klubove i vozace (koji koji svake godine zamalo udju u Formulu 1)!I to Rusiji pre nego Redzepu Pecoliju...

Girl

Ko¹tunica zakazuje sednicu vlade 14. februara

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Ko¹tunica zakazaæe sednicu vlade za èetvrtak, 14. februara, najavio je danas njegov savetnik Branislav Ristivojeviæ.

SEDNICA "Do tada ima dovoljno vremena da se odr¾i sednica Narodne skup¹tine Republike Srbije na kojoj æe se raspravljati o odluci EU da protivpravno po¹alje misiju za sprovoðenje jednostrane nezavisnosti Kosova i Metohije", rekao je Ristivojeviæ.
Takoðe, dodao je on, do 14. februara ima dovoljno vremena da se poku¹a da se unutar vladajuæe koalicije prevaziðe postojeæa kriza.
"Kao ¹to je to bilo i do sada praksa, ako bude potrebno odreðene taèke rada vlade mogu da se do 14. februara re¹e na telefonskim sednicama vlade", kazao je Ristivojeviæ.
Osvræuæi se na stavove komesara EU za pro¹irenje Oli Rena, Ristivojeviæ je naveo da je veoma va¾no da se ne ispusti iz vida da se Ren nedvosmileno zala¾e za jednostranu nezavisnost Kosova i Metohije i da se zala¾e za protivpravno slanje misije EU za sprovoðenje odbaèenog Ahtisarijevog plana.


izvor: 24 sata

willie the scot

#39
jel se zapitao neko zasto je ds-u vaznije da potpise glupi prazni sporazum nego stabilnost vlade u ovom trenutku? jel vredi ovakva kriza, u ovakvom trenutku glupog ugovora koji ne znaci nista i ne donosi nista? "MOZDA beli sengen..."-...jel to vredno rasprave, izbora i haosa? kada treba apsolutno diplomatsko jedinstvo i angazman. mi nemamo vladu, nemamo skupstinu.

ne, oni su znali da ce kostunica ovako da reaguje. umesto da se tadic pridruzi i da zajedno zauzmu odlucan stav po pitanju slanja misije na kosovo, i da zaostre( neko vreme ) sa eu, tadic iskoristava situaciju protiv kostunice. takodje su znali da bi kostunica potpisao sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju kada prodje priznavanje kosova i ohladi se situacija.

ovo je pokusaj da se dss unisti. samo se ds i eu grdno zajebala oko racunice. glasaci dss-a nece otici u ds. radikali dolaze na vlast. i to je tragican potez. i zato smo najebali.

izvinjavam se zbog psovki.





Bred

Psovke? gde, gde?
Ovo je politka, ne moze se ovde ocekivati neki veliki nivo  :wink:

Naravno da ds tezi na svaki moguci nacin da unovci pobedu na predsednickim izborima ali nema sanse da bi dobili ovoliki broj glasova koliko su dobili 3.2.
Otuda sve ovo...
:wink:

---
Telefonska sednica Vlade
| Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Na telefonskoj sednici Vlade Srbije ugovorena je prodaja RTB Bor austrijskom konzorcijumu "Ajtek-Briksleg" za 466 miliona dolara.

Èlanovi Vlade iz redova Demokratske stranke zahtevali su da na dana¹njoj telefonskoj sednici taèka dnevnog reda bude i potpisivanje politièkog sporazuma sa Evropskom unijom, ali premijer to nije prihvatio. U Vladi je posle telefonske sednice odr¾ana i konferencija za novinare. Vi¹e o privatizaciji RTB Bor proèitajte u sekciji BIZ.

Ministar ekonomije Mlaðan Dinkiæ izjavio je na konfereniciji za ¹tampu da æe potpredsednik Vlade Srbije Bo¾idar Ðeliæ otputovati u Brisel da potpi¹e Sporazum o stabilizaciji i pridru¾ivanju onog èasa kada Evropska unija ponudi potpisivanje tog dokumenta.

Dinkiæ je rekao da Ðeliæ ima ovla¹æenje Vlade da potpi¹e Sporazum o stabilizaciji i pridru¾ivanju i da æe ga svakako potpisati èim ga Unija ponudi Srbiji.

"Proces evropskih integracija nema alternativu", rekao je Dinkiæ i istakao da je veæina graðana za ulazak u Evropsku uniju, kao i veæina èlanova Vlade Srbije.

On je dodao da oèekuje da æe se po tom pitanju "predomisliti" i drugi ministri koji se sada s tim ne sla¾u.

"Veæina Vlade je za Evopsku uniju, a ja oèekujem da æe se predomisliti i manjina", rekao je Dinkiæ i dodao da je ubeðen da æe Vlada biti jednoglasna pri odluèivanju o procesu evropskih integracija.

On je rekao da je potpisivanje ugovora o privatizaciji RTB Bor bila jedina taèka dana¹nje telefonske sednice Vlade.

Na pitanje da li su ministri iz Demokratske stranke i njegove G17 plus tra¾ili da dnevni red bude pro¹iren, Dinkiæ je rekao da telefonska sednica "ima ogranièenja" jer se "ne vidi onaj s kojim se razgovara" i da je problem tehnièke prirode.

Kriza u koaliciji se nastavlja

Kriza u vladajuæoj koaliciji neæe se okonèati tokom ove nedelje, veæ æe, po svoj prilici, biti aktuelna i sledeæe sedmice.

Premijer Vojislav Ko¹tunica bi, prema najavama njegovog savetnika Branislava Ristivojeviæa, trebalo da sednicu Vlade zaka¾e za sledeæi èetvrtak, kako bi pre toga bila odr¾ana sednica parlamenta.

Meðutim, predsednik Skup¹tine zakazao je konsultacije sa strankama za ponedeljak, ali sa zahtevom da se pre zakazivanja datuma sednice o istom dnevnom redu prvo izjasni Vlada.

I dalje je nepoznato da li æe prvo biti sednice Vlade ili sednice Skup¹tine.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=02&dd=07&nav_category=11&nav_id=283898
--
mene brine to sto se Kostunije toliko ukopao. Anti-eu stav odjednom, toliko forsiranje price sa rusijom, Kosovo ne vadi iz usta, imam utisak da se vraca na neke Miloseviceve stavove.
:hm

Wlada

За разлику од ДСС-а, ДС има јасан став по питању ЕУ.
Јел треба да пусте Кошпицу са 7% гласова (што је 65% од укупног броја грађана), да диктира темпо реформи и да одређује када ће се и шта потписивати?
Ако неко неког треба да подржи онда Кошпица треба да подржи Тадића (или бар Тому)који је на челу далеко јаче странке.

ДС и СРС ће увек имати више поверења једни у друге неголи у превртљиви ДСС.

То што сада има Кошпица боље да искористи максимално, јер се оцрнио за сва времена. И себе и своју, по Србију, погубну политику лицемерја.

Уосталом, Кошпица је знао да ће доћи до ове тачке у интеграцији у ЕУ. Зашто је онда улазио у коалицију са ДС-ом, а не са СРС-ом?

wolfeitzckie

ма Коштуница је политичка прошлост без обзира на ЕУ или ДС. Човек живи у политичком средњем веку у коме ће и нестати чим Србија изађе из њега. Једина му је нада да сад прави владу са СРС-ом што ће нам узети још годину две, али шта има везе, шта су 2 године наспрам вечности...

Bred

ja sam odgovori na willijev post
Quotejel se zapitao neko zasto je ds-u vaznije da potpise glupi prazni sporazum nego stabilnost vlade u ovom trenutku? jel vredi ovakva kriza, u ovakvom trenutku glupog ugovora koji ne znaci nista i ne donosi nista? "MOZDA beli sengen..."-...jel to vredno rasprave, izbora i haosa? kada treba apsolutno diplomatsko jedinstvo i angazman. mi nemamo vladu, nemamo skupstinu.

ne, oni su znali da ce kostunica ovako da reaguje. umesto da se tadic pridruzi i da zajedno zauzmu odlucan stav po pitanju slanja misije na kosovo, i da zaostre( neko vreme ) sa eu, tadic iskoristava situaciju protiv kostunice. takodje su znali da bi kostunica potpisao sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju kada prodje priznavanje kosova i ohladi se situacija.

ovo je pokusaj da se dss unisti. samo se ds i eu grdno zajebala oko racunice. glasaci dss-a nece otici u ds. radikali dolaze na vlast. i to je tragican potez. i zato smo najebali

zasto se sad toliko zuri sa tim? zasto bas ds sad toliko inisitita na tome kad vidi da se kostunije ukopao, kao sto rekoh. To da li on ima 7% ili 1% se ne zna bez izbora, trenutno ima oko 50 poslanika, nekoliko ministara i predsednik je vlade.
kao sto neko rece, verovatno ce se opet morati naci neki kompromis jer ce ds verovatno i posle izbora opet morati da pravi koaliciju sa ds.
Sto se kostunija tice, prosto me i cudi da je uspeo da sastavi toliko godina kao premijer i da odrzi i manjinsku i ovu sad vladu na okupu a to je upravo mogao samo ustupcima i "koketiranjem" sa svima.
:wink:

wolfeitzckie

зашто се жури? па ви показујете основно незнање или се правите блесави. очигледно је реч о програмском мимоилажењу између дс и дсс (по питању уласку у ЕУ) и то на, рекао бих, Тадићеву велику жалост. Ако се поново (било већ на годину дана за Коштуничина вакта) суспендују преговори са ЕУ дс губи било какав политички кредибилитет( па и идентитет) јер је улазак у ЕУ једна одо основних премиса њихове политике. Не заборавите да је Коштуничин кандидат на овим изборима добио 300 000 гласова а држе премијерско место. А ту причу о Косову и мећународном праву, то можете да окачите мачку о реп. Чух скоро да и Тадић приватно прича да човеку одсеку руку па живи без ње. То трућање о 15 посто територије је за сиротињу рају, да се ложи.