Odbojka

Started by Chef, 22-08-2006, 09:20:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Boga mi, izgleda da nas i drugi vide kako sami sebe vidimo... znaci: JAKO...

samo da ne pokleknu sada...

da li ce mozda biti doceka ispred skupstine...   8)

Vampire 666

#31
izgubishe...mnogo brate jak ovaj Brazil...

SP: Na¹e odbojka¹ice za treæe mesto
Odbojka¹ice Srbije i Crne Gore igraæe za treæe mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu. 'Plave' su u polufinalu igrale sa prvim favoritom za osvajanje titule, selekcijom Brazila, i izgubile sa 3:1 (25:17, 25:14, 21:25, 25:20).

Veæ u prvom setu videlo se da su Brazilke veoma jaka ekipa, a njihova prednost rasla je od poèetka do sredine tog dela igre. Posle 8:2 i 10:4 za protivnice na¹ tim je 'uhvatio prikljuèak' ali velika prednost rivala nije dolazila u pitanje.

'Plave' odbojka¹ice bile su borbene ali su posle 20 minuta igre Brazilke povele sa 1:0.

Drugi set poèeo je kao i prvi, Brazilke su do¹le do 8:4 na prvom tehnièkom tajm-autu, ali je dobr aserija na¹ih devojaka donela rezultat 11:10 za Brazil.

'Plave' su imale kontru za izjednaèenje, nisu je iskoristile, a onda je usledila serija Brazilki za 18:10. I drugi set trajao je 21 minut, a na¹ tim je osvojio tri poena manje nego u prvom.

Na prvi tehnièki tajmaut u treæem seelkciju na¹ tim je oti¹ao sa 4:8, posle dobrog napada Anje Spasojeviæ profunkcionisao je blok Krsmanoviæ-Èitakoviæ i na¹e igraèice su pri¹le na jedan poen. Kao i u drugom setu Brazilke su odgovorile odliènom serijom a poku¹aj Zorana Terziæa da minutom pauze utièe na igru bio je uspe¹an.

Dobrom igrom 'startne sedmorke' (Ognjenoviæ, Spasojeviæ, Nikoliæ, Ðerisilo, Krsmanoviæ, Èitakoviæ, Æebiæ) slede tri puta po tri poena u nizu za prvo voðstvo na¹eg tima – 14:13. Ipak, na tehnièki predah Brazilke odlaze sa 16:15.

Ono ¹to je selekciji Srbije i Crne Gore donelo zvanje najprijatnijeg iznenaðenja na Svetskom prvenstvu viðeno je u nekoliko sledeæih minuta. Anja Spasojeviæ se razigrala, a smeh ponovo viðen na licima na¹ih odbojka¹ica, usledila su voðstva od 19:17, pa 21:18.

Posle odliènog napada Jelene Nikoliæ slede tri meè-lopte, a na¹a najvi¹a igraèica jo¹ jednom je nezaustavljiva – treæi set dobijen je posle 26 minuta igre.

Odlièna igra u treæem setu ponela je na¹ tim i u sledeæem periodu igre. Prvi put u toku meèa na prvi tehnièki predah (brazilski trener tra¾io jedan i pre toga) oti¹lo se sa predno¹æu na¹ih devojaka od 8:4.

Posle 9:5 usledila je dobra serija Brazilki ali je prednost bila na strani selekcije Srbije i Crne Gore do 12:12.

Usledila je mala kriza u igri na¹eg tima, Brazilke su povele, a Nikoliæ i Ðerisilo dva puta pro¹le iz te¹kih pozicija. Na novi tehnièki tajm-aut oti¹lo se sa 16:15 za Brazil.

Blok Brazilki postao je neprobojan, pa je posle serije 5:1 bilo jasno da æe na¹a selekcija, posle hrabre igre i sna¾nog otpora favoritu igrati za treæe mesto sa pora¾enim timom iz drugog polufinala, Itlaija – Rusija.

Sjajnom igrom 'Plave' su stigle od 16:21 do 20:22, ali dalje nisu mogle. Èetvrti set trajao je 24 minuta, a ceo polufinalni meè sat i 32 minuta.

Srbija i Crna Gora: Nikoliæ 17, Rankoviæ, Ðerisilo-Stankoviæ 13, Krsmanoviæ 8, Brakoèeviæ, Molnar, Vesoviæ, Ognjenoviæ 3, Èitakoviæ-Ðuri¹iæ 5, Simaniæ, Spasojeviæ 14, Æebiæ
Brazil: Valevska 7, Karol, Mari 1, Paula, Karoline 3, Fafao 2, Fabijana 16, Sa¹a 11, ®akelin 11, ©ejla 20, Fabi, Renata

hulio_salinas

bilo je lepo dok je trajalo...

bas sam se iznervirao...

jbga... znas ono: nije ni ovo lose...

co'ece koliko su nam porasli apetiti...

SPRING

Devojke su super, medju 4 najbolje ekipe na svetu!!! Ja mislim da bi ipak bilo lepo da im neko organizuje docek, kako god da se zavrsi sutrasnja utakmica... :)

hulio_salinas

slazem se sa tobom ***SPRING

bas bi bilo dobro organizovati docek... zasluzile su majku mu...

a i nismo se odavno radovali skupa ispred skupstine...

SPRING

Mene brine kako cu sutra da prezivim dan, planiram da ustanem u 4 ujutru da gledam utakmicu...  :smile:

hulio_salinas

nemoj to da te brine...

razmisli samo kada cemo ponovo imati priliku da rano ustajemo da bismo se makar malo radovali???

SPRING

U pravu si... Sreca da imam super koleginice koje ce sutra umesto mene da odrade vezbu iz analitike...

Napred plave! Ili crvene! Za koju boju treba da navijam?  :confused:

Dread Lord

Steta sto su izgubili...Ocikavo sam zlato,ali sada ce biti dobro da osvoje tu bronzu...

Vampire 666

    
16/11/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
Na¹e odbojka¹ice osvojile bronzu!!!
Odbojka¹ice Srbije i Crne Gore osvojile su bronzanu medalju na SP u Japanu.

One su za 1sat i 17 minuta sa 3:0 savladale selekciju Italije po setovima 25:22; 25:22; 25:21.

Dread Lord

Svaka cast...Veliki uspeh za nase odbokasice...  :~

Darker

aaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne verujem, stra¹no, svaka èast macanke!!!!
Kad je doèek???

Vampire 666

SP: Neka se spreme odbojka¹i
Svetsko prvenstvo za odbojka¹e odr¾aæe se od 17. novembra do 3. decembra u Japanu, gde æe uèestvovati 24 reprezentacije rasporeðene u èetiri grupe, a selekcija Brazila braniæe titulu osvojenu pre èetiri godine u Argentini.

Utakmice po grupama igraæe se u Saitami (A), Fukuoki (B), Naganu (C) i Sendaiju (D). U drugoj fazi takmièenja formiraæe se dve grupe u Sendaiju (E) i Hiro¹imi (F), dok æe se meèevi za konaèan plasman igrati u Tokiju.

Reprezentacija SCG takmièiæe se u Grupi D sa Rusijom, Kanadom, Kazahstanom, Korejom i Tunisom. U Grupi A takmièiæe se Poljska, Kina, Argentina, Portoriko, Japan i Egipat; u Grupi B: Brazil, Kuba, Grèka, Francuska, Nemaèka i Australija; u Grupi C: SAD, Venecuela, Èe¹ka, Iran, Italija i Bugarska.

"Plavi" prvu utakmicu igraju 17. novembra u 8 sati (16 sati po lokalnom) sa selekcijom Rusije, a selektor reprezentacije SCG Igor
Kolakoviæ smatra da æe se "plavi" sastati sa veoma ozbiljnim protivnikom, najjaèim u Grupi D.

"Na startu igramo protiv te¹kog protivnika. Rusija po rejtingu koji ima i po kvalitetu predstavlja najveæu prepreku u na¹oj grupi. Zatim slede Kazahstan i Tunis, ekipe koje su nam velike nepoznanice", rekao je agenciji Beta Kolakoviæ.

Prema njegovim reèima, to su reprezentacije koje se redovno pojavljaju na velikim takmièenjima i sigurno ¾ele da pobede nekog favorita.

"Na kraju, igramo sa Korejom i Kanadom, ekipama koje su uvek nezgodan protivnik. Korejci igraju atipièno u odnosu na evropsku odbojku, a Kanaðani imaju amerièki stil igre i jako dobre pojedince koji mogu uvek da zablistaju", rekao je Kolakoviæ.

Selektor SCG ipak je istakao da je za "plave" najveæi protivnik u grupi Rusija i da njegova ekipa mora da ulo¾i veliki napor kako bi je savladala na startu Svetskog prvenstva.

"U drugoj fazi takmièenja najverovatnije æemo imati najjaèe protivnike u Poljskoj i Argentini. Poslednjih nekoliko godina sastajali smo se sa njima u Svetskoj ligi i veoma te¹ko izlazili kao pobednici", rekao je Kolakoviæ.

Na pitanje koje ekipe oèekuje u zavr¹nici Svetskog prvenstva, on je odgovorio: "Iskreno se nadam da æemo mi biti u polufinalu - ostali me ne interesuju".

Kapiten reprezentacije Srbije i Crne Gore Nikola Grbiæ ocenio je da je Rusija jedan od najte¾ih protivnika na ¹ampionatu.

"Ne smemo da bacamo sve karte na utakmicu sa Rusijom. Prvenstvo je veoma dugaèko. Treba na startu da odigramo rastereæeno, bez imperativa pobede. Ne smemo da razmi¹ljamo, ako izgubimo - zavr¹ili smo. Neæe biti smak sveta", rekao je agenciji Beta Grbiæ.

Prema njegovim reèima, pobeda u prvom meèu na ¹ampionatu ima veæi psiholo¹ki, nego rezultatski znaèaj.

"Samo pobedom se pravi pobednièki mentalitet i ukoliko bismo savladali Rusiju, oseæali bismo se sigurnije. Pobeda bi nam olak¹ala put kroz na¹u grupu, naredni krug takmièenja, sve do zavr¹nice", rekao je Grbiæ. On je ocenio da su favoriti na velikim takmièenjima veæ nekoliko godina uvek isti.

"Nekoliko poslednjih godina iste reprezentacije su stalno u vrhu. Mi smo meðu favoritima, kao i Italija, Brazil, Rusija, ali ni¹ta manje va¾ne nisu ekipe Bugarske, Poljske, SAD ili Francuske", rekao je Grbiæ.

Kapiten SCG smatra da ima dosta selekcija koje su na ¹ampionatu u Japanu u "drugom planu", ali ¾ele da pobede nekog od favorita kako bi spasile svoju èast i da takve utakmice mogu da budu veoma opasne.

"Mislim da æe Svetsko prvenstvo u Japanu biti veoma jako i te¹ko je izdvojiti nekog ko je apsolutni favorit. Mo¾da nekoliko ekipa ima blagu prednost u odnosu na ostale", rekao je Grbiæ.

Na svetskim prvenstvima reprezentacija Jugoslavije je 1998. godine osvojila srebrnu medalju u Japanu, a 2002. bila je èetvrta u Argentini. Pro¹le godine SCG je na Evropskom prvenstvu u Beogradu i Rimu osvojila bronzanu medalju.
Priredio: IL

Coverdale

 :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog za odbojkasice..Do jaja su..A i ona misicava dupeta...Totalno OK..

nasty girl

SP: Plavi pregazili Rusiju sa 3:0!
Posle uspeha odbojka¹ica, koje su osvojile bronzu, mu¹ka reprezentacija Srbije i Crne Gore jutros je fantastièno poèela takmièenje na Svetskom prvenstvu u Japanu. U prvom kolu, plavi su savladali Rusiju sa 3:0 po setovima  25:22,25:18 i 25:23 uz izvanrednu igru cele postave na èelu sa Ivanom Miljkoviæem.

Na¹a reprezentacija takmièi se u Grupi D, a pored Rusije rivali æe biti Kanada, Kazahstan, Koreja i Tunis.Titulu brani selekcija Brazila.

U grupi D odigran je jo¹ jedan meè. Kanada je savladala Kazahstan sa 3:0. Plavi sutra takodje u jutarnjim èasovima u Sendaiju igraju protiv Kazahstana.
b92