Rekonstrukcija klinièkih centara

Started by Bred, 26-09-2008, 19:56:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, Beta
Beograd -- Vlada Srbije i konzorcijumi Studio Altijeri i Stim potpisali ugovor za izradu projekata i nadzor nad radovima u rekonstrukciji èetiri klinièka centra u Srbiji.

Generalni projekat za klinièke centre u Beogradu, Ni¹u, Kragujevcu i Novom Sadu, trebalo bi da bude zavr¹en do kraja 2009. Ugovor o izradi glavnog projekta, prva je faza u realizaciji izgradnje i obnavljanja èetiri klinièka centra u Srbiji.



Posao se finansira kreditom Evropske investicione banke u vrednosti od 200 miliona evra, koji je ratifikovan poèetkom septembra.

Ministar Tomica Milosavljeviæ je tom prilikom rekao da je dana¹njim potpisivanjem zavr¹ena prva faza u realizaciji rekonstrukcije èetiri klinièka centra koja je obuhvatala obimne pripreme i dva puta izraðenu studiju izvodljivosti.

Izrada generalnog plana i rad na projektovanju trajaæe tokom cele 2009. godine, kao prvi stepen u modernizaciji univerzitetskih klinièkih centara u Srbiji

Predstavnik Evropske komisije Ferenc ©imon je kazao da æe taj posao biti realizovan kroz biznis plan kojim æe rukovoditi poseban struèni tim sa zadatkom da obezbedi najefikasniju upotrebu finansijskih sredstava.

Krajem 2009. godine,kada se oèekuje odobravanje gotovih projekata, biæe raspisan meðunarodni konkurs za izvoðaèa radova. Zavr¹etak obnavljanja i izgradnje èetiri klinièka centra u Srbiji, oèekuju se u prvoj polovini 2012. godine.