SSMF Banja Luka

Started by frckica-j, 08-11-2008, 18:16:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

САВЕЗ СТУДЕНАТА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У БАЊОЈ ЛУЦИ

ССМФ ДАНАС

Данас је ССМФ организација чији је основни циљ заштита права и интереса студената сва четири смјера Медицинског факултета и побољшање услова студирања. ССМФ се може похвалити чињеницом да важи за најорганизованији и најјачи Савез на овим просторима, да су наши чланови иницијатори и оснивачи Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, да студентима МФ помажемо да посјећују конгресе и семинаре широм свијета, итд.
Поред тога ССМФ ради и на анимирању студената омогућавајући им да се укључе и активно дјелују кроз шест секција, тако да данас има око 5000 чланова од чега је преко 100 активних чланова.

СТРУКТУРА ССМФ

Највиши управљачки орган ССМФ-а је Скупштина ССМФ чији се чланови бирају из редова студената Медицинског факултета на период од годину дана.
Надзорни одбор је контролни орган ССМФ-а  који има потпуни увид у све службене акте ССМФ.
Предсједник и подпредсједник ССМФ-а имају улогу представљања Савеза у контактима са другим организацијама, координирању рада органа ССМФ и улогу у контроли финансија ССМФ-а.
Генерални секретар ССМФ-а је задужен за административно-техничке послове, контролу финансија и архиве ССМФ.
Студенти продекани се бирају из редова чланства ССМФ и представљају ССМФ у Наставно-научном вијећу Медицинског факултета, највишем органу МФ-а.
Извршни одбор је тијело које се брине о свим текућим пословима и задацима ССМФ-а и спровођењу одлука Скупштине ССМФ. То је највиши управљачки орган ССМФ између два засједања Скупштине.
Поред горе наведених органа, унутар ССМФ дјелују и различите секције и радне групе које се формирају од заинтересованих чланова ССМФ кад се за њих јави потреба или сами чланови покажу интересовање.

Тренутно наведене функције обављају:
Предсједник ССМФ: Саша Марковић
Подпресједник ССМФ: Илија Рамић
Генерални секретар: Небојша Мандић
Предсједник Скупштине: Радомир Јеркић
Студенти продекани:
-   општи смјер: Сузана Шипка
-   стоматологија: Ненад Срдић
-   фармација: Ана Голић



СЕКЦИЈЕ ССМФ


1.   СЕКЦИЈА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РАДА (СУР)
СУР је основана у јесен 2007. године са циљем да кроз активно учешће у невладином сектору обезбједи просперитет ССМФ. Основна активност ове секције је писање и реализација пројеката који су у вези са јавним здравством, цивилним друштвом и демократијом, а поред тога ради и на едукацији свих чланова ССМФ-а кроз учешће на различитим курсевима, семинарима и тренинзима. Чланови СУР-а су по службеној дужности сви чланови Извршног одбора и сви координатори ССМФ, али и сви они студенти који су вољни да својим знањем и радом допринесу напредку ССМФ и МФ.
Координатор: Владимир Врањеш        E-mail: [email protected]

2.   СЕКЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА (СЦК)
СЦК је основана 2004. године да би се студентима Медицинског факултета пружила прилика да науче правилно пружати прву помоћ. Временом је ова секција јачала и данас броји око 100 чланова, десетак инструктора прве помоћи, реалистичког приказа повреда, стања и обољења, репродуктивног здравља и безбједности и спасилаштва на води. Само у претходној школској години едукацију из прве помоћи прошло је око 150 студената. Најбољи полазници сваке године учествују на градском, републичком и државном такмичењу гдје су по приказаном знању ван конкуренције.
Годишње се орданизује седам циклуса едукације, а ко је заинтересован може се пријавити у просторијама ССМФ.
Координатори: Сандра Ковачевић и Бојан Ђекић

3.   ЖУРНАЛИСТИЧКА СЕКЦИЈА (ЖС)
ЖС је поново почела са радом у јулу 2007. године.Секција концентрише свој рад првенствено на „Лимфи“, часопису студената Медицинског факултета. Часопис излази једном у семестру и до сада су објављена два броја. Лимфа има концепт студентског часописа, што укључује текстове о активностима Савеза, студентску проблематику, актуелности са универзитета, итд. Секција има шеснаест сталних чланова са још десетак спољних сарадника међу којима има студената, координатора других секција, професора са МФ, као и љекара из бањалучког КБЦ-а. 
Сви заинтересовани за рад у овој секцији могу се јавити у просторијама ССМФа или на мејл.
Координатор: Јелена Малиновић        E-mail: [email protected]                   

4.   СЕКЦИЈА ЗА НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИ РАД (СНИР)
СНИР је послије дуже паузе почео са радом у јуну 2006. године и данас броји двадесет чланова. Током свог рада остварено је мноштво запажених резултата међу којима издвајамо:
-   Љекарска торба у теренским условима (освојена златна плакета на Иносту младих Бања Лука 2006 и Сајму иноватора Будимпешта)
-   Quantitative mathematics (allometric) analysis of relationship between sella turcica and sphenoidal sinus (Први конгрес српског анатомског друштва Нови Сад)
-   Рани утицаји на мотивацију и стваралаштво Николе Тесле и примјена Теслиних високофреквентних струја у медицини
-   Оригинално научно остварење - Експонат костура шаке
Координатор: Илија Барош        E-mail: [email protected]

5.   СПОРТСКА СЕКЦИЈА (СС)
СС је основана 2000. године и данас броји око 80 чланова у седам подсекција (спортова): фудбал, кошарка, одбојка, рукомет, атлетика, тенис и шах. Екипе су учетвовале на бројним такмичењима, међу којима се посебно истичу Универзијаде и Медицинијаде. Најтрофејнији спортови су атлетика и шах.
Сви они који то желе, могу да се учлане у просторијама ССМФ у једну од секција.
Координатор: Северин Дуновић

6.   ИНФОРМАТИЧКА СЕКЦИЈА (ИС)
Информатичка секција је основана 2006. године и првенствено се бави одржавањем рачунара и рачунарске опреме СССМФ, те тако омогућава свим студентима, нарочито активним члановима ССМФ да неометано обављају своје активности. такође секција се бави и ажурирањем интернет презентације ССМФ. Током претходних година чланови секције су одржавали и едукације из CorelDRAW, а у плану је да се овакве и сличне активности наставе и у будућности.
Сви они који желе да радом допринесу даљем развоју ове секције, могу да се учлане у просторијама ССМФ.
Координатор: Александар Стојаковић

frckica-j

OBAVJE©TENJE    

Obavje¹tavamo sve studente Medicinskog fakulteta da æe u ponedeljak ( 23.03.) u 19h  u amfiteatru Medicinskog fakulteta na novoj lokaciji biti odr¾an sastanak studenata  sa predstavnicima Studentskog parlamenta gdje æe biti razgovora o stanju i reformama u visokom obrazovanju,  bolonjskom procesu i drugim aktuelnim studentskim temama.           

Pozivamo sve studente da prisustvuju ovom sastanku.                 

rodiæ

ÆAO!POZDRAV ZA BANJA LUKU!IMAM JEDNO PITANJE AL NIJE U VEZI SA FARMACIJOM,A TO JE:KAKO LJUDI,STUDENTI IZ SRBIJE DA SE INFORMI©U O PONUDAMA ZA POSAO U REPUBLICI SRPSKOJ?KONKRETNO,MOJA SESTRA JE ZAVR©ILA BIOLO©KI FAKULTET U BEOGRADU(smer embriologija i histologija) I ZANIMA JE KAKVE SU PONUDE ZA POSAO U NPR.BANJA LUCI,BIJELJINI?kako to mo¾e da sazna i gde?ako ima neko neku informaciju.hvala.POZDRAV!

gwendolina88

noviji sam èlan na forumu i studuram u banjoj luci. zanimaju me informacije za ovogodi¹nju medicinijadu, pa ako bilo ko ima kakve vijesti, voljela bih da napise. da li ikakvu prednost imaju studenti èlanovi nekih sekcija, kako to govore naokolo studenti i da li studenti koji su u sportskim sekcijama idu free na ta putovanja :H prilièno sam zagrijana za to ove godine ali o tom potom... :roll: hvala unapred

bozana

Svugdje mozes da se zaposlis ako imas vezu.

frckica-j

Gvendolina, ne znam taèno. Mogu se raspitati. Ili æu poku¹ati da ti naðem e-mail na koji da se raspita¹ i sama. Znam da koordinatori sekcija sigurno idu besplatno, a za ostale ne znam. Raspitam se pa ti javim!  :jub: