Vlada RS-stipendije

Started by frckica-j, 15-11-2008, 18:21:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bozana

nije niko tjerao studente privatnih fakulteta da upisu privatluk.oni nista ne rade,lakse im je dati pare nego uciti i sad se zale.predlazem im da se ispisu sa fakulteta jer to nije za njih i puste nas sa drzavnog fakulteta da primamo stipendije. :namcor

frckica-j

Trebalo je da ovo ranije postavim.
Iza¹li su konaèni spiskovi. (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/KonkurentskiPozivi/Stipendije/Pages/PregledStipendija.aspx) I na tim spiskovima ima i ljudi koji dobijaju Jeliæevu stipendiju. I gdje je tu pravda? Bitno je da su nas zakinuli za dio i da nema ni naznake kad æe isplate poèeti.


frckica-j

Ипак нађох ово:

Стипендије у другој половини априла

Датум: 05.04.2009 22:00
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Исплата стипендија студентима који су је добили на конкурсу Министарства просвјете и културе Републике Српске почеће у другој половини априла, рекла је начелник Одјељења за високо образовање у министарству просвјете и културе РС Биљана Војводић.

Она је додала да је стипендија одобрена за 765 успјешних студената, 183 студента у категорији остали и 17 студената са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама.

- Ове године одобрено је 310 стипендија више у односу на прошлу годину. Износ појединачне стипендије је 200 марака, а у буџету су за те намјене издвојена два милиона марака -  навела је Војводићева.

Директор Фондације "Др Милан Јелић" Тања Ђаковић рекла је да је исплата стипендија за студенте, који су то право остварили путем ове Фондације, на универзитетима у Републици Српској и иностранству почела 16. фебруара ове године.

- Наша фондација је у складу са Правилником о стипендирању додијелила укупно 110 стипендија, од чега је 75 за студенте који студирају у РС и 35 за оне који студирају у иностранству - рекла је Ђаковићева.

Ђаковићева је истакла да висина стипендије за домаће студенте износи 400 марака, а за студенте у иностранству 800 марака.

- Фондација нема никаквих дуговања према студентима, јер су 16. фебруара ретроактивно исплаћене стипендије за септембар, октобар, новембар и децембар, као и редовне стипендије за јануар и фебруар - рекла је Ђаковићева која је додала је у овој години значајно смањен број стипендиста.
Просјек

Према ријечима Биљане Војводић за стипендије могу да конкуришу они који имају просјек изнад осам и по, али ове године су могли да конкуришу и они који имају најмање просјек осам, под условом да долазе из неразвијених општина.

- У неразвијене општине спадају општина Берковићи, Источни Мостар, Калиновик, Кнежево, Крупа на Уни, Купрес, Лопаре, Невесиње, Осмаци, Пелагићево, Петровац, Рогатица, Рудо, Шековићи, Устипрача, Чајниче и Љубиње - додала је Војводићева.

frckica-j

Почела исплата стипендија
Датум: 14.04.2009 22:00
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Исплата стипендија студентима који су је добили на конкурсу Министарства просвјете и културе Републике Српске почела је у понедјељак, рекла је начелник Одјељења за високо образовање у Министарству просвјете и културе РС Биљана Војводић.

Она је додала да је стипендија одобрена за 765 успјешних студената, 183 студента у категорији остали и 17 студената са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама.

- Сљедеће исплате стипендија реализоваће се између 10. и 20. сваког мјесеца, а све ће бити исплаћене до краја године - рекла је Војводићева.



Вала, ред и био!!!  :~

bozana


frckica-j


bozana

cula sam da se potpisuje nekakav ugovor vezano za ovu stipendiju :hmm. Znas li ti sta o tome Frckava?

frckica-j

O da. Treba otiæi na fakultet i potpisati ugovor. Ugovori su u èitaonici i mogu se potpisati i u toku ljetnje pauze!

frckica-j

#23
Otvoren konkurs za stipendiranje studenata u ¹kolskoj 2009/2010. godini

I Ministarstvo je ove godine malo uranilo sa konkursom. Sve podatke vezane za konkurs pogledati ovdje. (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/KonkurentskiPozivi/Stipendije/Pages/PregledStipendija.aspx)

Proèitajte dobro ¹ta pi¹e jer ima nekih izmjena u odnosu na prethodne godine!

Po¹to ne preciziraju taèno do kada je otvoren konkurs (rekli su 21 dan od dana objavljivanja u novinama), na¹la sam podatak da je rok 20.11.

Sreæno svima!

frckica-j

Преглед стипендија
Izvor:www.vladars.net

Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило је 127 стипендија за студиј у иностранству, 96 стипендија студентима првог циклуса, 14 стипендија студентима другог циклуса и 17 стипендија студентима трећег циклуса.

Студенти првог циклуса студија у иностранству примиће 1.250 марака, студенти другог циклуса 1.500 марака а студенти трећег циклуса 1.800 марака. Стипендије ће бити исплаћене једнократно до краја фебруара 2010. године.

Списак стипендиста доступан је на Порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net)

frckica-j

Jeeeee, konaèno su iza¹li preliminarni rezultati konkursa za stipendije!  :~ Hvala Bogu!

Pogledati ovdje. (http://www.vladars.net/SR-SP-CYRL/VLADA/MINISTARSTVA/MPK/KONKURENTSKIPOZIVI/Pages/Rezultati.aspx)

Sve èestitke onima koji su dobili stipendije!  :love: