Mjesec muzike

Started by frckica-j, 14-05-2009, 18:52:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Josipa Lisac na Mjesecu muzike u Banjaluci
Izvor: www.banjalukalive.com

Rambo Amadeus, Josipa Lisac, Masimo Saviæ i Zoran Predin i "The gipsy swing band" uèesnici su Mjeseca muzike u Banjaluci.

"Hard rock radio cafe-" i "Front stage promotions" po sedmi put su za banjaluèke ljubitelje dobrog zvuka pripremili izuzetne koncerte. Veæ 8. maja publika æe moæi da èuje Ramba Amadeusa, koji je pro¹le godine u isto vrijeme banjaluèkoj publici predstavio svoj novi album "Hipishizik Metafizik", a koji æe nastupiti u Hard Rock Cafeu.

Na istom mjestu 15. maja biæe odr¾an koncert Zorana Predina i "The gipsy swing banda". Prema rijeèima organizatora, nekada¹nji frontmen grupe "Laèni Franz", Zoran Predin je u domenu rok kulture jedno od pet najznaèajnijih imena na na¹im prostorima.

Od 22. maja manifestacija "Heineken music stage" æe se nastaviti na banjaluèkoj tvrðavi "Kastel", kad æe nastupiti diva hrvatske muzièke scene Josipa Lisac, koja je za ovogodi¹nji "Porin 2009" nominovana u èak èetiri kategorije. Josipa æe i Banjaluèanima predstaviti svoj novi album "®ivim po svom", koji je objavljen poèetkom ove godine.

Na tvrðavi "Kastel" 29. maja nastupiæe i popularni hrvatski pjevaè Masimo Saviæ, a organizatori su najavili da bi se u okviru ovogodi¹njeg festivala u "Hard rock cafeu" trebali pojaviti i bendovi "Letu ©tuke" i "Majke".

"Publika ovaj festival prihvatila kao tradicionalan i kao dokaz jednog odreðenog muzièkog i organizacionog kvaliteta. Svi izvoðaèi koji su se pojavili na ovom festivalu u zadnjih ¹est godina su iz domena kvalitetne pop i rok muzike, mada smo imali i sjajnih d¾ez izvoðaèa poput Matije Dediæa", rekao je organizator manifestacije "Heineken music stage" Sini¹a Tomiæ za portal "Depo.ba".

Koncerti u "Hard rock cafe-u" poèinju u 20 èasova, a na tvrðavi "Kastel" u 21 èas. Ulaznice æe biti u prodaji od 1. maja, po cijeni od 10 i 20 KM.

(MONDO)

frckica-j

Концерт Јосипе Лисац у Бањој Луци
Извор: Глас Српске

Хрватска пјевачица Јосипа Лисац одржаће концерт у петак, 22. маја на тврђави Кастел у Бањој Луци у оквиру Мјесеца музике "Heineken Music Stage" Бања Лука 2009. Почетак концерта заказан је за 21 час, а организатор је агенција "Фронт Стејџ".

Улазнице коштају 20 марака, могу се купити у "Хард рок кафеу", а на дан концерта на тврђави Кастел, потврдио је Синиша Томић из агенције "Фронт Стејџ".

Јосипу Лисац означавају као уникатну појаву музичке и јавне сцене ових простора. У њену биографију уписани су бројни албуми "Дневник једне љубави", "Лисица", "Богиња", "Јахачи магле", "Баладе", "Живот"...

Као дијете изузетног музичког талента, већ у 10. години Јосипа Лисац је постала чланицом хора Хрватске радио-телевизије. Пјевајући озбиљни музички репертоар, од старе сакралне, преко класичне и модерне авангардне, све до етно-традиционалне музике, стекла је своје прво, а затим и све богатије музичко образовање.

Познанство, пријатељство и љубав са популарним рок пјевачем и композитором, Карлом Метикошем, потпуно је заокружила њен музички и животни пут.

Њихов први заједнички албум, из 1973. године, "Дневник једне љубави", остаје до данас радо слушан.

Најновији албум "Живим по своме" Јосипа Лисац представила је у фебруару ове године

frckica-j

Добре вибрације на концерту Јосипе Лисац
Извор: Глас Српске

Хрватска пјевачица Јосипа Лисац, која је у петак наступила на тврђави Кастел у Бањој Лици, одушевила је многобројне посјетиоце који су показали да једнако добро познају њене нове и старе пјесме.

Концерт је одржан у оквиру музичке манифестације мјесец музике "Хеинекен мусиц стаге", коју организује "Hard rock radio cafe" и "Front stage promotions".
Јосипа Лисац је још једном доказала да заиста зна да створи добру атмосферу на концерту, а публика је бурно одреаговала на њене познате пјесме "Магла" и "Данас сам луда".

На самом почетку Јосипа Лисац је отпјевала пјесму "Aве Мариа", која је поздрављена великим аплаузом.

Позната пјевачица није крила одушевљење чињеницом да бањолучка публика одлично зна пјесме са њеног новог албума "Живим по свом".

Публика је уживала и у пјесмама "Хир, хир, хир" и "Гдје Дунав љуби небо", а на крају је успјела познату пјевачицу да врати на сцену. Јосипа Лисац је уз посљедњу пјесму на бањолучком концерту успјела подићи сву публику на ноге.

- Када ме питају гдје излазим, ја одговарам да излазим на своје концерте. Тамо сретнем нове људе, размијеним позитивну енергију, баш као и вечерас у Бањој Луци - поручила је са сцене Јосипа Лисац.

Kamicak

Predivna je i carobna, poludela sam sto ne stigoh u BL na koncert. Valjda ce stici do Beograda i ove godine :)

frckica-j

Ja ni ove godine nisam uspjela da odem. Sram me bilo! Moja jako dobra prijateljica je i¹la i ka¾e da je bilo ne extra nego toliko dobro da se rijeèima ne mo¾e opisati.

Massimo Saviæ je 29. juna. Prije par godina kada je bio na Kastelu bilo je extra, a od tada je izdao 2 nova albuma, tako da æe i sad sigurno biti super. Na¾alost, nisam u BL tad, ali ako neko bude i¹ao, ostavite utiske!!!